Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ετοιμάζεται Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην Αττική από τον Δήμο Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων με διακήρυξη - εκδήλωση ενδιαφέροντος που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, ξεκινά τη διαδικασία για την αγορά ή εκμίσθωση ακινήτου με σκοπό τη δημιουργία και εγκατάσταση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), εντός των ορίων του λεκανοπεδίου Αττικής.

Στην προκήρυξη που δημοσιεύεται στο www.cityofathens.gr δίδονται όλες οι προδιαγραφές και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι
να απαντήσουν εγγράφως, έως τις 24 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες δίνονται στη Διεύθυνση Οικονομικών, Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας του δήμου, Λιοσίων 22, 3ος όροφος τηλ. 210 5277381.

Το χειμερινό πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου Ηλιούπολης μέχρι 2 Απριλίου

Ξεκίνησε τις χειμερινές προβολές την Tετάρτη 30 Δεκεμβρίου ο Δημοτικός Κινηματογράφος Ηλιούπολης και συνεχίζει μέχρι το Σάββατο 2 Απριλίου. Οι παιδικές ταινίες είναι μεταγλωττισμένες.

Οι προβολές γίνονται στο "Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης" Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτου (είσοδος από Κουντουριώτου) τηλ. 210 9970125.

Η είσοδος είναι δωρεάν και κάθε Δευτέρα γίνεται συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Το πρόγραμμα του χειμερινού δημοτικού κινηματογράφου:

Χαράτσι στην ελεύθερη άσκηση

Με έκπληξη πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος αποφάσισε να να επιβάλει συνδρομή 5€ το μήνα στους ετεροδημότες-χρήστες
του στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Είμαι κάτοικος Τερψιθέας Γλυφάδας, που συνορεύει με το δημοτικό διαμέρισμα Αργυρούπολης και το σπίτι μου βρίσκεται σε απόσταση 100-200 μέτρων από το παραπάνω αθλητικό κέντρο.

Σημειωτέον, τα παιδιά μας φοιτούν στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας το οποίο χωρίζεται με έναν φράχτη από το αθλητικό κέντρο.

Ανασφάλιστες Ελπίδες...

Ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας συνεχίζει να ζει στον δικό του κόσμο:

«Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα» στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό, διαμηνύει, τονίζοντας ότι στόχος είναι να οικοδομηθούν «συμμαχίες στον ευρωπαϊκό χώρο, που θα μας επιτρέψουν να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις» (!!!)

Θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι κακό να ζει κανείς στον φανταστικό κόσμο του, αλλά αν είναι ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας, αυτός που ζει στα ροζ συννεφάκια, τότε μάλλον δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα.

Έγινε σύμφωνη με το Σύνταγμα και εγκρίθηκε η συμφωνία για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης

Προσαρμόστηκε σε όσα απαίτησε το Συμβούλιο της Επικρατείας η συμφωνία για την παραχώρηση του Αστέρα της Βουλιαγμένης, η οποία είχε «μπλοκαριστεί» την περασμένη Ανοιξη λόγω των σχεδίων οικοδόμησης νέων κτισμάτων στην περιοχή.

Στην επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο
διαχειρίζεται το ακίνητο, αναφέρεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

Η συμφωνία, όπως σημειώνεται, εξασφαλίζει την προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, καταλήγει η ανακοίνωση.

στο κόκκινο

Ένας αλλά λέων

Μια εβδομάδα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε κατάσταση μετωπικής σύγκρουσης με ολόκληρη την κυβέρνηση.

Γιατί μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι ένας και οι άλλοι να είναι πολλοί, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι λέων και όλοι οι άλλοι γατάκια.

Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει από μόνη της χωρίς την αδυσώπητη κριτική του, αλλά το γοργόν και χάριν έχει. Ή το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Ή ακόμα καλύτερα, το πολύ το τάκα-τάκα κάνει το παιδί μαλάκα.

Από το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στο ζεϊμπέκικο της κάθε πλούσιας κακομοίρας...

Οι "beautiful people", οι επιφανειακοί δηλαδή άνθρωποι του λάιφσταϊλ, ζουν και βασιλεύουν και την Ελλάδα των μνημονίων εξακολουθούν να κυριεύουν.

Κι αν την εποχή που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα δεν είχαν λόγους να μασκαρεύουν τον πλούτο
τους, σήμερα αναγκάζονται να καταφεύγουν σε άλλα τερτίπια προκειμένου ναι μεν να μας δείχνουν πως δεν είμαστε ίσα κι όμοια λαός και Κολωνάκι αλλά και να μας πείθουν πως συμμερίζονται τους καημούς τού λαουτζίκου...

Δείτε, για παράδειγμα, την ανάρτηση του πολυπράγμαμονος Γ. Πατούλη στο twitter, όπου πίσω από τη φράση "μοναδικές στιγμές οικογενειακής θαλπωρής" ως ντεκόρ αποκαλύπτεται η απόλυτη κιτς επίδειξη χρυσαφένιας χλιδής,