Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Παλαιό Φάληρο: Προτάσεις Μπίτσικα για ελεύθερα πεζοδρόμια για βρέφη και ΑμεΑ

Για τα σοβαρά προβληματα που αντιμετωπίζουν -εκτός από τα ΑμεΑ- και οι γονείς που μεταφέρουν βρέφη και νήπια σε παιδικό αμαξίδιο, αλλά και οι ηλικιωμένοι που επιστρέφουν από τα καταστήματα με γεμάτο το καρότσι τους, μίλησε ο Γιάννης Μπίτσικας.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Κίνησης Παλαιού Φαλήρου τοποθετούμενος στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, ανέφερε αναλυτικά τα εξής:

Όσοι συμπολίτες μας προσπαθούν να μετακινηθούν με τροχήλατο αμαξιδιο στην Πόλη μας, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Στην κατηγορία αυτή δεν περιλαμβάνονται μόνο τα ΑμεΑ, όπως όλοι σκεφτήκατε ήδη. Περιλαμβάνονται και οι γονείς που μεταφέρουν βρέφη και νήπια σε παιδικό αμαξίδιο, αλλά και οι ηλικιωμένοι που επιστρέφουν από τα καταστήματα με γεμάτο το καρότσι τους.


Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται ακριβώς από την αντιμετώπιση των αδύναμων μελών της. Γίνομαι καθημερινά σχεδόν αποδέκτης παραπόνων, κυρίως από γονείς βρεφών και νηπίων, αλλά και από ΑΜΕΑ. Οι ηλικιωμένοι έχουν μάθει να υπομένουν και δεν διαμαρτύρονται.

Η ανεπάρκεια των καταβυθίσεων του πεζοδρομίου («ραμπών») είναι πράγματι απελπιστική. Μας είπατε στο παρελθόν ότι οι συμπολίτες μας που είναι ΑΜΕΑ έρχονται σε σας, συνεννοούνται μαζύ σας και τους εξασφαλίζετε κάποια συγκεκριμένη διαδρομή για τις ανάγκες τους.


Τι θα κάνουν όμως οι γονείς που προσπαθούν να μετακινηθούν με το παιδικό αμαξίδιο; Τι θα κάνουν οι ηλικιωμένοι που προσπαθούν να επιστρέψουν από το κατάστημα με το καρότσι γεμάτο; Όσο και να προσπαθήσετε, δεν θα καταφέρετε να επιλύσετε τα προβλήματα όλων με αντιμετώπιση σε προσωπικη βάση.

Σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση των παραπάνω συμπολιτών μας δημιουργούν επίσης οι αυθαιρεσίες και οι πολεοδομικές παραβάσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πολύ συχνά τα καταστήματα καταλαμβάνουν ολόκληρη την πρασιά με σταθερές κατασκευές, χωρίς να αφήνουν ελεύθερες διόδους ανάμεσα από τα καθίσματα, όπως ορίζει ο Νόμος. Μένει λοιπόν για διελευση μόνο το στενό πεζοδρόμιο, το οποίο κατακλύζεται από τα γνωστά υδροβόρα πλατάνια σας, που σε λίγο θα το καταστρέψουν εντελώς.

Ανέλαβα την υποχρέωση να μεταφέρω στο Δ.Σ. την οργή μιας νέας μητέρας, που μου είπε: « οι καταστηματάρχες είναι λίγοι αλλά οργανωμένοι, ενώ οι πολίτες που ταλαιπωρούνται από τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες τους είναι χιλιάδες. Η λογική της διευκόλυνσης του επιχειρείν δεν μπορεί να αντιβαίνει στο Νόμο, γιατί ο Νόμος φτιάχτηκε για να εξασφαλίζει τα συμφέροντα όλων, τόσο των λίγων, όσο και των πολλών».

Γνωρίζω ότι η διευθέτηση του προβλήματος σε όλη την έκταση της Πόλης μας είναι πολύ δύσκολη. Γνωρίζω ότι θα αρνηθείτε, αλλά σας καλώ όμως αύριο να περιηγηθούμε μαζύ την Αγ. Αλεξάνδρου με τους κύριους κάθετους δρόμους της, τη Ζησιμοπούλου, την Πλ. Ντάβαρη με τους οδικούς άξονές της και την Αχιλλέως, να εντοπίσουμε τα προβλήματα και να ξεκινήσουμε το έργο από εκεί. Θα είναι μια πρώτη αρχή.


rak-pfalirou.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου