Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης να τιμήσει το δήμαρχο Κώστα Κορτζίδη, τώρα που τον τιμούν η Π.Ε.Δ.Α. και η ΕΝ.Δ.Α.

Τον επί 24 χρόνια δήμαρχο Ελληνικού Κώστα Κορτζίδη τιμούν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (ΕΝ.Δ.Α.) σε εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 7.00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13).

Το ιστολόγιό μας στηρίζει το αίτημα πολλών πολιτών να δοθεί το όνομά του σε δρόμο του Ελληνικού, ένα αίτημα που δεν είχε ικανοποιηθεί, λόγω σεμνότητας, όταν δήμαρχος Ελληνικού ήταν ο γιος του Χρήστος.

Για την τιμητική εκδήλωση και τον Κώστα Κορτζίδη γράφει το sinergasia.gr:

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (ΕΝ.Δ.Α.) στα πλαίσια πραγματοποίησης της ετήσιας τιμητικής εκδήλωσης της απονομής Βραβείων Αυτοδιοίκησης, με σκοπό τη βράβευση διακριτών και διακεκριμένων πολιτών και φορέων, που υπηρετούν με αξίες και ήθος το κοινωνικό σύνολο, θα τιμήσουν τον Κώστα Κορτζίδη, που διατέλεσε δήμαρχος Ελληνικού από το 1975 έως το 1999.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 7.00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13).

24 χρόνια στο τιμόνι του δήμου το όνομα του Κώστα Κορτζίδη συνδέθηκε με την ανάπτυξη του Ελληνικού. Ο Κώστας Κορτζίδης υπήρξε ο δήμαρχος που διεκδικούσε δυναμικά για τα προβλήματα του λαού και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και συμπαραστεκόταν σε όλους τους αγώνες, δίπλα στους εργαζομένους, στους συνταξιούχους και στη νεολαία.

Ο Κώστας Κορτζίδης, οικοδόμος στο επάγγελμα με καταγωγή από ποντιακή προσφυγική οικογένεια η οποία ήρθε στα Σούρμενα από την Καλλιθέα της Αττικής, εντάχθηκε από πολύ νέος στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής αρχίζει η αγωνιστική του δράση καθώς εντάσσεται στον ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα στον 3ο λόχο του ΙΙ τάγματος Καλλιθέας του 1ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Αθήνας. Στη διάρκεια των Δεκεμβριανών τραυματίζεται και ακολουθεί το δρόμο της εξορίας μαζί με χιλιάδες άλλους αντιστασιακούς. Την εξορία θα την ξαναζήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, αφού ήταν ένας από τους τελευταίους εξόριστους που επέστρεψαν με την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Το 1975 το ΚΚΕ αποφασίζει να υποστηρίξει ως υποψήφιο πρόεδρο για την κοινότητα Ελληνικού τον Κώστα Κορτζίδη, δημοτικό σύμβουλο έως τότε του δήμου Αλίμου, από τον οποίο αποσπάστηκε η κοινότητα Ελληνικού. Έτσι, στις δημοτικές εκλογές του 1975 με τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ, κερδίζει το συνδυασμό που στηρίζουν η ΝΔ και η Ένωση Κέντρου.

Με την επανίδρυση της Κοινότητας Ελληνικού το 1975 και μόνο με 50.000 δρχ. οικονομική ενίσχυση μετά από πέντε μήνες λειτουργίας της κοινότητας, αλλά έχοντας πάντα στο πλευρό του τους κατοίκους ο Κώστας Κορτζίδης ξεκίνησε να δουλεύει για την πόλη του: δρόμοι, πλατείες, πάρκα, αποχετευτικό δίκτυο, αθλητικοί χώροι, χώροι αναψυχής, έργα παιδείας, πολιτισμού και κοινωνικής μέριμνας δημιούργησαν τη σύγχρονη εικόνα της πόλης.

Ο Κώστας Κορτζίδης κερδίζει σε 6 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και βάζει τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη του Ελληνικού. Ο Κώστας Κορτζίδης συνέχισε να προσφέρει από άλλες θέσεις. Εκλέχτηκε πρόεδρος της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη αλλά και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου και από αυτή τη θέση εργάστηκε για τη δημιουργία Μνημείου στη Μακρόνησο αλλά και Μουσείου για την ιστορία της Μακρονήσου στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου