Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Άνοιξε ο δρόμος για να γίνει πάρκο η Παραλία Μοσχάτου & Καλλιθέας με τροπολογία της κυβέρνησης - Καταψήφισε η Ν.Δ.

Μετά την παραχώρηση του Ασυρμάτου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, ανοίγει ο δρόμος για να αποκτήσουν έναν ακόμη πνεύμονα πρασίνου έκτασης
487.393 τ.μ. οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων.

Χθες κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση και υπερψηφίστηκε τροπολογία με την οποία παραχωρείται στην Περιφέρεια Αττικής, για χρήση και χωρίς αντάλλαγμα, για σαράντα έτη, η Παραλία Μοσχάτου - Καλλιθέας στο Φαληρικό Όρμο, με τα υφιστάμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις, και αποτελεί τμήμα δημόσιας έκτασης προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση.

Η διάταξη αυτή αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την πρόθεση της κυβέρνησης για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών και την εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων από φορείς του Δημοσίου.

Στον αντίποδα την τροπολογία καταψήφισε η ΝΔ. που ως αξιοποίηση αντιλαμβάνεται μόνο το ξεπούλημα.

Ο Μπάμπης Μπιλίνης, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε:

Πριν από λίγα λεπτά η παραχώρηση της παραλίας του Φαληρικού Όρμου -η ζώνη Ι και ΙΙ-, η παραλία Μοσχάτου και Καλλιθέας από την ΕΤΑΔ στην Περιφέρεια Αττικής, είναι νόμος του κράτους.

Μετά από 46 χρόνια και πολλούς αγώνες ανοίγει ο δρόμος, για να ανοίξει η πόλη το μέτωπο προς την θάλασσα, για να αξιοποιηθεί η παραλία προς όφελος της κοινωνίας της νοτιοδυτικής Αθήνας, της βιοποικιλότητας, του περιβάλλοντος, χωρίς καθόλου επιπλέον δόμηση, με τα απαραίτητα έργα υποδομής από την Περιφέρεια Αττικής.

Ανοίγει ο δρόμος να γίνει πάρκο η παραλία.

Η Ελένη Δημοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, έγραψε:

Ένα μεγάλο μπράβο και στον Υπουργό Περιβάλλοντος τον Πάνο Σκουρλέτη που κατανόησε το αίτημα των πολιτών και έκανε δεκτή την τροπολογία.

Μπράβο μεγάλο και στον Μπάμπη Μπιλίνη που με τόση επιμέλεια, επιμονή και υπομονή δημιούργησε τις ευνοϊκές προϋποθέσεις, μαζί με τους πολίτες του Μοσχάτου-Ταύρου και της Καλλιθέας.

Μεγάλη νίκη της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεχίζουμε!

Να ετοιμάζουμε κι άλλα ακίνητα (πολλά από αυτά ανήκαν στον ΕΟΤ) που έχουν μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ και τα έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους, ερημώνουν και καταστρέφονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας!

Αρκετά από αυτά, μνημεία νεότερης κληρονομιάς, όπως το Αναπαυτήριο του Πικιώνη κάτω από την Ακρόπολη.

Το πρώτο βήμα για την παραλία μας έγινε, πάμε και για άλλα, ανοίγουμε δρόμους ήπιας ανάπτυξης χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες στα ΜΜΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου