Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

''Θα κάνει ότι θέλει ο Πολάκης;'' (video)

της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Με απόφαση του χθες, το υπουργείο υγείας ζητά τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ που ορίζονται από το Υπουργείο, ώστε -όπως ανέφερε ο
αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης στο λογαριασμό του στο facebook- να οριστούν νέα μέλη και να ξεκινήσει η «έναρξη της κάθαρσης στον οργανισμό με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του».

Ας δούμε συνοπτικά τους λόγους της απόφασης που κοινοποιήθηκε χθες στα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ με αρ. πρ. οικ. 1749, μιας και τα κανάλια που το πρωί αφιέρωσαν τηλεοπτικό χρόνο στο θέμα, δεν τους θεώρησαν άξιους αναφοράς.

α)
Την διατήρηση στη θέση του του γενικού Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου ο οποίος υπηρετεί από θέση υψηλής διοικητικής ευθύνης παρόλο που «έχει αμετακλήτως παραπεμφθεί για κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις της απάτης από κοινού και κατά μόνας, τελεσθείσης κατ' εξακολούθηση συνολικού οφέλους και αντίστοιχης ζημίας υπερβαίνουσας το ποσόν των 150.000 ευρώ σε βάρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Ελληνικού Δημοσίου». Ενώ χρεώνεται με άρνηση διενεργούμενων ελέγχων καθώς και «σαφείς ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για ποσά που διατέθηκαν παράνομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 1.410.000 ευρώ περίου και 2.970.000 με αδιαφανείς διαδικασίες συλλογής προσφορών. Από αυτές ποσό 1.500.000 ευρώ για προβολή διαφημιστικών σποτ από ΜΜΕ, χωρίς να γίνει πρόβλεψη δωρεάν μετάδοσης μηνυμάτων κοινωνικού περιεχομένου και χωρίς υποβολή αιτημάτων προς το ΕΣΡ.


β) Άρνηση συνεργασίας του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ στη διενέργεια ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) και παράλειψη χορήγησης στοιχείων για τον έλεγχο της ταμειακής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

γ)
για την αδυναμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων σε συνέχεια σωρείας παρατυπιών σε 88 ελεγχόμενες αιτήσεις σύμφωνα με την υπ. Αρ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ.17/605/27-1-2016 απόφαση της επιτροπής του υπ. Αρ. 33/2006 Πράξης υπουργικού Συμβουλίου για την εφαρμογή των κανόνων περί προσλήψεων στο δημόσιο. Με αποτέλεσμα την παράλειψη πέραν κάθε εύλογου χρονικού ορίου κάλυψης των θέσεων 100 ιατρών Π.Ε. και 400 νοσηλευτών Π.Ε., Τ.Ε., και Δ.Ε. των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας…



Θ. Γιαννόπουλος: «Δεν παραιτούμεθα»


«Πληροφορήθηκα άκομψα αυτή τη διαδικασία μέσα από το facebook του κ. Πολάκη. Δεν παραιτούμεθα διότι η θέση είναι τιμητική»… «όχι έμμισθη» ήταν η απάντηση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόδωρου Γιαννόπουλου.

Δήλωσε ότι διορίστηκε από τον προκάτοχο του κ. Πολάκη, κ. Κουρουμπλή καθώς και ότι τα μέλη του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν τριετή θητεία, ενώ υποστήριξε ότι αν παραιτούνταν θα αποδεχόταν την επιχειρηματολογία του αναπληρωτή υπουργού και «δεν είναι και τόσο κομψό» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επί της ουσίας καμία αναφορά δεν έγινε στους λόγους που ζητούνται οι παραιτήσεις από το υπουργείο, ούτε δόθηκε καμία απάντηση τουλάχιστον στα κανάλια Mega και ΣΚΑΙ που εμφανίστηκε το πρωί ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος πέρα από το «άκομψο» του θέματος, επικαλέστηκε τη μακρόχρονη σταδιοδρομία του θέτοντας θέμα «ηθικής τάξης».

«Η κυβέρνηση μπορεί να μας παραιτήσει δια νόμου» είπε και παρέπεμψε στην «παρανομία» του υπουργείου και στη μήνυση που έχουν υποβάλλει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.Κεγκέρογλου, Λοβέρδο, Χριστοφιλοπούλου και την σχετική κοινοβουλευτική επερώτηση.

Εξηγώντας ότι η παρανομία έγκειται στο γεγονός ότι το υπουργείο πήρε τους φακέλους, «έξω από το κανονιστικό πλαίσιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, τη στιγμή που σε μας έδωσε την αρμοδιότητα να κάνουμε την επεξεργασία». Ο πίνακας που ανηρτήθη δεν τον επεξεργάστηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά ήταν με εντολή του υπουργού».

«Η αρμοδιότητα είναι του υπουργού» και ο «υπουργός ρυθμίζει» υποστήριξε ο κ. Γιαννόπουλος, κάτι που όμως, στην πράξη δεν φαίνεται να το εννοεί, αφού τα μέλη του Δ.Σ. δεν παραιτούνται από τις «τιμητικές» θέσεις τους.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο της βουλευτής της Ν.Δ. κ. Βούλτεψη: «Ή έχουν θητεία, ή δεν έχουν. Θα κάνει ότι θέλει ο Πολάκης;».

Σωστά. Από πότε οι υπουργοί της χώρας έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για θέματα της αρμοδιότητάς τους, άλλωστε;

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου