Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Το οικολογικό θαύμα της διοίκησης Κωνσταντάτου


Ισχυρό και αυστηρό μήνυμα έστειλε ο κ. Κωνσταντάτος προς κάθε καταπατητή ότι θα τον υποχρεώσει να αποκαταστήσει το λάθος του, ακόμα κι αν είναι χορηγός του δήμου.

Συγκεκριμένα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου κάλεσε τους χορηγούς του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που έχουν πάρκα ή άλλους πράσινους δημόσιους χώρους μπροστά στις επιχειρήσεις τους, να πάψουν να τα λιγουρεύονται για να τα μετατρέψουν σε χώρους πάρκινγκ.

Όποιος χορηγός θέλει να ρισκάρει επειδή κοιμάται η δημοτική αρχή, μπορεί να το κάνει, αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του γιατί αγρυπνά η αντιπολίτευση.

Αν οι χορηγοί καταπατητές γλιτώσουν από τα νύχια της αντιπολίτευσης δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, γιατί ο δήμος είναι πολυάσχολος με τις μηνύσεις που καταθέτει κατά αγνώστων πλην όμως γνωστών μελών συγκεκριμένης κίνησης και παράταξης που λιγουρεύονται τους δημόσιους χώρους και τους θέλουν ελεύθερους για όλους.

Η φύση θα κάνει τη δουλειά της στο Πάρκο Αφροδίτης
Τώρα, αν κάποιος χορηγός καταστρέψει το πράσινο του δημοσίου, ας μην τα παίρνει στο κρανίο και χάσουμε τη χορηγία... (ειδικά αν το επίθετό του αρχίζει από Λ(άμδα) και τα τετραγωνικά του εν δυνάμει πρασίνου που εποφθαλμιά δεν είναι μέτρα, αλλά στρέμματα).

Αν αδυνατεί να αποκαταστήσει τη ζημιά
που προκάλεσε, τότε η φύση θα κάνει και τη δική της δουλειά, και τη δική του, καθώς -όχι μόνο οι κάμπιες, αλλά- και άλλα ζουζούνια μέρος της φύσης είναι.

Το σύστημα πυροπροστασίας παροπλισμένο
όταν χρειάστηκε, αφού η φύση θα κάνει τη δουλειά της
Ά
λλωστε αυτή τη φιλοσοφία η διοίκηση Κωνσταντάτου την έχει ασπασθεί από πέρισι, όταν η φωτιά άγγιξε τα σπίτια στην Αργυρούπολη...

Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου (17/07/2015) ούτε η αποψίλωση από τα ξερά είχε ολοκληρωθεί (άλλος χορηγός εδώ), ούτε τα πυροσβεστικά μέσα είχαν ελεγχθεί και αποκατασταθεί,... Μήνυση όμως κατέθεσε κατά αντιδημάρχου τής... μέχρι 31/08/2014 (!!!) διοίκησης Κορτζίδη.

Ρώτησαν όμως έμπειρο πυροσβέστη, ο οποίος τους καθησύχασε ότι "η φύση θα κάνει τη δουλειά της" κι από τότε το πήραν σχοινί - κορδόνι "δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν"...

Ε
πίσης ο κ. Κωνσταντάτος κάλεσε τους χορηγούς του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που τα πεύκα καλύπτουν τις ταμπέλες τους, να μην κάνουν βιαστικές κινήσεις, σαν κι αυτή στο τρίγωνο Κύπρου & Αργυρουπόλεως που εξέθεσε τη δημοτική αρχή.

Γι' αυτό η δημοτική αρχή "φρόντισε" να μη γίνουν παρεμβάσεις καταπολέμησης της πιτυοκάμπτης, τη δουλειά την κάνουν οι κάμπιες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν σε έξοδα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Πάρκο Αφροδίτης: Αν δεν μπορεί η φύσει, μπορεί η Δούρου
Επιπλέον θα αποταμιεύσει και ο δήμος κάποια ποσά κρίσιμα και χρήσιμα για εγκαίνια και παράτες, αφού η Δούρου πήρε την απόφαση να μη  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια την ανάπλαση μόνο των πάρκων που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Παλαιού Φαλήρου - αυτά τα χρηματοδότησε επαρκώς ο Σγουρός επί δυο ολόκληρες θητείες.

Κι επειδή οι πολίτες τρώνε σανό και δεν καταλαβαίνουν τις δυνατότητες και τα καμώματα της φύσης, ο κ. Κωνσταντάτος απευθύνθηκε στη γεωπόνο του δήμου να μάς το κάνει λιανά.

Τι μας λέει η γεωπόνος του δήμου, που η δημοτική αρχή το κατάλαβε ως "υπομονή και θα δούμε το... οικολογικό θαύμα της διοίκησης Κωνσταντάτου";
"Το συγκεκριμένο πάρκο παρουσιάζει όντως υπερβολική προσβολή από τις προνύμφες του εντόμου όπως και πολλά άλλα σημεία και άλση στα όρια του δήμου μας. Γενικά το φαινόμενο αυτό φέτος ισχύει για όλες τις περιοχές που εκφύονται Πεύκα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ της πιτυοκάμπης."
Χρ. Τραπεζούντος - Αναπαύσεως - Τριπόλεως:
περιμένοντας το οικολογικό θαύμα
Κι επειδή η ομολογία ότι πουθενά στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν έγιναν έγκαιρα οι σχετικές παρεμβάσεις δεν βολεύει, το γραφείο προπαγάνδας του δήμου ανακάλυψε τα θαύματα της φύσης και της διοίκησης.


Αφού λοιπόν μάς εξηγήσει ο κ. Κωνσταντάτος τι σημαίνει αυτό το απόσπασμα από την απάντηση που του έδωσε η γεωπόνος του δήμου, ας πάρει και μια γνωμάτευση από έναν αλεργιολόγο γιατρό.

Τελειώνοντας, καλούμε τους πολίτες των άλλων δήμων -και ιδιαίτερα των όμορων- να καταγγείλουν τους δημάρχους τους που φεσώνουν κάθε χρόνο στο τέλος του Φθινοπώρου τα ταμεία του δήμου τους με άσκοπους ψεκασμούς...

Και μη μας πουν ότι εκεί ψεκάζουν γιατί δεν έχουν Κωνσταντάτο ώστε να περιμένουν το οικολογικό θαύμα, γιατί και σ' αυτό υπάρχουν απαντήσεις, αρκεί ν' αφήσουν τα παραμύθια και να πιάσουν την ποίηση:
1. "Τον Κωνσταντάτο αν δεν τον βρεις, τον φτιάχνεις" (Ελύτης).
2. "Τη Θαυματουργή Εικόνα αν δεν τη βρεις, τη φέρνεις" (Κωνσταντάτος).
*** * ***
Και μέχρι να καλωσορίσουμε το "οικολογικό θαύμα της διοίκησης Κωνσταντάτου", ας πάρουμε κάποιες γνώσεις από τους ειδικούς:

Η κάμπια των πεύκων: βιολογικός κύκλος - καταπολέμηση
"Οι ψεκασμοί καλό είναι, προκειμένου να είναι αποτελεσματικοί, να πραγματοποιούνται, όταν οι προνύμφες βρίσκονται στα δύο πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους, γιατί τότε είναι πιο ευάλωτες από ότι στα επόμενα τρία στάδια της ανάπτυξης τους."
ΥΓ: Ελπίζουμε ότι η δημοτική αρχή αμέλησε να ψεκάσει τις κάμπιες λόγω φιλοσοφικής και οικολογικής προσέγγισης, και όχι επειδή ήταν απασχολημένη με τον ψεκασμό ανθρώπων.

Επιμύθιο - επιδόρπιο: Μια από τις πολλές εικαστικές παρεμβάσεις
στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, που δεν ελπίζει σε θαύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου