Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Έξω οι ούγκανοι από την πόλη μας ! (ένα πρώτο σχόλιο στα γρήγορα)


Με νέα παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Κωνσταντάτος, δεν επαναλαμβάνει απλά τις πάγιες θέσεις του για τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων & Μεταναστών
στο Ελληνικό, αλλά απροκάλυπτα πλέον ξεπερνάει τα όρια θέτοντας σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή της πόλης.

Αφού ενημερώνει ότι η κυβέρνηση θα φέρει στο Ελληνικό και άλλους 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες και θα τους εγκαταστήσει σε τολ της αεροπορίας που «βρίσκονται στις παρυφές της πόλης μας», σηκώνει τα λάβαρα της επανάστασης λέγοντας:

«Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι αυτό εμείς δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει. Κανείς δεν τους έχει δώσει εξουσιοδότηση να κάνουν κάτι τέτοιο. Θα μπούμε μέσα και θα καταλάβουμε το χώρο. Αυτό δεν είναι απειλή, είναι η τελευταία μας ανοχή και αντοχή».

Τρεις πρώτες παρατηρήσεις:

1. Οι πολίτες των προσφυγουπόλεων του Ελληνικού και της Αργυρούπολης γνωρίζουν ότι και τους δικούς τους προγόνους στις «παρυφές της πόλης» τούς είχαν εγκαταστήσει και δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν οι σύγχρονοι πρόσφυγες εγκατασταθούν κοντά στον οικιστικό ιστό. Πολλοί μάλιστα γνωρίζουν ότι υπάρχουν δήμοι που και στο παρελθόν, αλλά και τώρα φιλοξενούν πρόσφυγες -όχι σε παρυφές, αλλά - μέσα στον ιστό της πόλης χωρίς κανένα πρόβλημα. Ας μην απαντά λοιπόν ο κ. Κωνσταντάτος ότι δεν είναι ρατσιστής και ξενοφοβικός κι ας αναρωτηθεί γιατί θέτουν ευγενικά σ' αυτόν τέτοιο ερώτημα όσοι δεν του αποδίδουν ευθέως τον χαρακτηρισμό.

2. Πράγματι υπάρχει ένα ζήτημα με άλλους δήμους της Αττικής που δεν έχουν υποδείξει χώρους φιλοξενίας -κάποιοι πράγματι έχουν αντικειμενικό πρόβλημα- όμως ο κ. Κωνσταντάτος χάνει το όποιο δίκιο μπορεί να έχει από τη στιγμή που συνδέει ένα πρόβλημα ανθρωπισμού υπαρκτό με την "επένδυση" που αυτός και ο Λάτσης οραματίζονται. Το πρόβλημα με το Ελληνικό δεν είναι η όποια αξιοποίηση του χώρου, αλλά να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής και ταυτόχρονα να μη μετατραπεί σε γκέτο - και σ' αυτό το πρόβλημα ο κ. Κωνσταντάτος όχι μόνο δεν δίνει απαντήσεις, αλλά τα όσα λέει και κάνει το επιδεινώνουν.

3. Οι κραυγές περί ξεσηκωμών και κατάληψης του χώρου, όχι μόνο δεν πρέπει να γίνουν πράξη, αλλά ούτε καν να εκστομίζονται. Ο δημοκρατικός λαός του Ελληνικού και της Αργυρούπολης δεν πρόκειται να επιτρέψει στα φασιστοειδή ούγκανα να βγουν από τις τρύπες τους και θα προστατέψει με κάθε τρόπο την κοινωνική συνοχή, την οποία βλάπτουν σοβαρά οι δηλώσεις του κ. Κωνσταντάτου.

Προς επίρρωση και συμπλήρωση της 3ης παρατήρησης δείτε το video και διαβάστε και το σχόλιο που ακολουθεί, γιατί, αν η Χίος είναι μακρυά, τέτοιου είδους γεγονότα έρχονται πολύ κοντά μας με τέτοιες εμπρηστικές δηλώσεις είτε εκστομίζονται από τον άρχοντα της πόλης μας, είτε από τον εμετικό Χίο της τηλεόρασης.


*** * ***
"Δυστυχώς σήμερα δεν μπορώ να πω καλημέρα! Ξημέρωσε με το αυγό του φιδιού να έχει σκάσει για τα καλά!

Μια, υπό εκφασισμό κοινωνία σε ένα εκρηκτικό μείγμα με χουλιγκάνους, χρυσαυγίτες, συμμορίες της νύχτας, ξεπεσμένους νεοδημοκράτες, «νοικοκυραίους» αδίκως ξυλοφορτωμένους απ' τα ΜΑΤ ή υποκινούμενους από τοπικούς πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, άνθρωποι που 6 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν έχουν κατέβει ΜΙΑ φορά στον δρόμο για να αντισταθούν στις πολιτικές που οδήγησαν εδώ την κατάσταση αλλά χλεύαζαν και όσους το έπρατταν, επιτίθενται σε ότι πολιτιμότερο παράγει ο ανθρώπινος πολιτισμός στις μέρες μας! Την αλληλεγγύη!!!

Με απίστευτες ύβρεις, προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες εναντίον των αλληλέγγυων πολιτών!

Με βανδαλισμούς στο Δημαρχείο (επιτέθηκαν με μανία στο τεράστιο έργο του Γιώργου Ζυμαράκη που κοσμεί εδω και δεκαετίες το Δημαρχείο! Τυχαίο;).

Με ρίψη βομβών μολότοφ τη νύχτα στην κοινωνική κουζίνα Soli Cafe, που εδώ και μήνες προσφέρει πρωϊνό σε χιλιάδες πρόσφυγες!

Με μία Δημοτική αρχή χωρίς πολιτικό έρμα, ανίκανη να καλύψει σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή το κενό που αφήνει η πλήρης κατάρρευση της κεντρικής πολιτικής εξουσίας ως αποτέλεσμα των αδιέξοδων κυβερνητικών επιλογών!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου