Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Θα ακολουθήσουν οι δήμαρχοι Αλίμου & Γλυφάδας στο βούρκο του μαύρου μετώπου τον κ. Κωνσταντάτο;



Επιλεγμένη φωτογραφία από τον Καναδά στο "ρεπορτάζ" του "LoL"
που κοινοποίησε και ο κ. Κωνσταντάτος
(από κινητοποίηση πολιτών για το Στάδιο Αργυρούπολης)
Τ
ο ακροδεξιό και ξενοφοβικό ιστολόγιο των Νοτίων Προαστίων που εύστοχα αποκαλείται "LaspiOnLine - LoL", δεν είναι απλά ένα μέσον ενημέρωσης με κάποια ιδεολογική απόχρωση.

Π
ρόκειται για τέκνο του έντυπου "Βήμα του Σαρωνικού - ΒτΣ" που επί δεκαετίες στα Νότια Προάστια στήριζε τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και της παραλίας και τα συμφέροντα του επιχειρηματικού εσμού που λυμαινόταν παράνομα τις παραλίες και όχι μόνο.

Τ
ο "ΒτΣ" ήταν το έντυπο που στάθηκε με όλα τα μέσα και με κάθε λογής εμετικά δημοσιεύματα στο πλευρό επιχειρηματιών της νύχτας, ακόμα και την περίοδο που οι τελευταίοι χρησιμοποιούσαν τους μπράβους τους είτε τραμπουκίζοντας αντιδημάρχους του Ελληνικού, είτε εμποδίζοντας τον τότε δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη να σφραγίζει παράνομα νυχτομάγαζα, είτε επεμβαίνοντας -ακόμα και με τσεκούρι- στην απελευθερωμένη παραλία του Αγίου Κοσμά.

Τ
ο ηλεκτρονικό τέκνο του "ΒτΣ" ομολογουμένως έχει αναβαπτιστεί και αναβαθμισθεί:

Με υπερατλαντική φωτογραφία και το "RustyCity",
ο έτερος τοπικός μιντιακός κουμπάρος του κ. Κωνσταντάτου,
φιλοξενεί ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες
Το "LoL" ελάχιστα ασχολείται πια με τα νυχτομάγαζα και τους μπράβους τους και πλέον δίνει τα ρέστα του στην προώθηση των συμφερόντων μεγάλων funds και διεθνών κοινοπραξιών... Ούτε μια στοιχειώδη ένσταση δεν βρίσκει κανείς στις σελίδες του για το αν μια σύμβαση μεταξύ δημοσίου και ιδιώτη θα μπορούσε να είναι πιο επωφελής για το δημόσιο!!! Όλα για τις ιδιωτικές "επενδύσεις", ακόμα και
για αυτές που μετέπειτα κόλλησαν σε αντιρρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ή άλλων δημόσιων ελεγκτικών φορέων.

Η
διασπορά του φόβου ότι "τα Νότια Προάστια θα γίνουν Εξάρχεια" είναι από τις πλέον δημοφιλείς επιδόσεις του "LoL" κάθε φορά που αισθάνεται ότι τα κινήματα των πολιτών μπορεί να έχουν αποτρεπτικό χαρακτήρα για τα επενδυτικά συμφέροντα των μεγαλοσχημόνων. Και για να δέσει το γλυκό, μέχρι και "πληροφορίες" ανέδειξε ότι τάχα το πρώην δημαρχείο του Ελληνικού είχε μετατραπεί σε γιάφκα - ορμητήριο ταραξιών και εν δυνάμει τρομοκρατών που λίγο-πολύ αποτελούσαν τον μετωπικό βραχίονα του Κορτζίδη και της παράταξής του - και βέβαια αυτά παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2014.

Τ
ην ίδια περίοδο το "LoL" δεν έκρυβε την ανησυχία του ότι θα γίνουν επεισόδια, γιατί πάντα "σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές" οι εν δυνάμει τρομοκράτες προετοίμαζαν "ενέργεια" στα τότε γραφεία των χεσαβγιτών στον Άλιμο. Δεν έκρυβε μάλιστα τη συμπάθειά του προς την εγκληματική οργάνωση των ούγκανων, η οποία με τάχα αίσθημα ευθύνης αντιμετώπιζαν το ενδεχόμετο να μετακομίσουν. Θυμίζουμε ότι στην πραγματικότητα τα συγκεκριμένα γραφεία είχαν γίνει το ορμητήριο των ναζιστοειδών στα Νότια Προάστια με αποκορύφωμα την καταστροφή κοινωνικού χώρου στην Ηλιούπολη την ώρα που σ' αυτό γινόταν δωρεάν μαθήματα σε μικρά παιδιά.

Τ
ο μικρό "LaspiOnLine" έπαιξε το ρόλο που του αναλογούσε ιδιαίτερα την περίοδο πριν τις δημοτικές εκλογές, αντιγράφοντας τα μεγάλα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που έδιναν τα ρέστα τους και ως ύαινες περίμεναν να μειωθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ίδια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Και τα κατάφεραν με τις εκλογικές νίκες τους -κυρίως- στους τρεις πέριξ του Ελληνικού δήμους και ειδικά με τη μη επανεκλογή Κορτζίδη στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Τ
ο πικ για το ακροδεξιό και ξενοφοβικό ξετσίπωμα του εν λόγω ιστολογίου αποτελεί η φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Καμιά συμπάθεια, κανένα έλεος, καμιά έγνοια για το πώς οι -πράγματι δύσκολες- συνθήκες διαβίωσής τους θα γίνουν πιο ανθρώπινες. Μια ματιά (για όποιον αντέχει) στα δημοσιεύματά του αρκεί για να μας πείσει ότι εκεί έχουν μαζευτεί όλοι οι απόβλητοι μαχαιροβγάλτες, οι έμποροι ναρκωτικών και τα πρεζόνια, τα εξαθλιωμένα αλητάκια που σπάνε αυτοκίνητα για ένα κρουασσάν, οι γνωστοί-άγνωστοι που κλέβουν τα κινητά των ελεημόνων και -κυρίως- τζιχαντιστές (ή έστω εκκολαπτόμενοι), αφού οι περισσότεροι δεν είναι Σύριοι (που έχουν τη συμπάθειά μας ως πρόσφυγες), αλλά λαθρομετανάστες Αφγανοί και ματοβαμένοι Αλγερινοί και Μαροκινοί.

Ό
λα αυτά ήρθαν στο μυαλό μου, όταν είδα το δημοσίευμα του "LoL" που -αφού παραθέτει την ανάρτηση του κ. Κωνσταντάτου περί λήξης της συμφωνίας για το Ελληνικό- έμμεσα επιχειρεί να εμπλακεί στην άσκηση της εθνικής πολιτικής προκειμένου να προχωρήσει... η επένδυση.

Είναι τόση η τύφλωση από τη λάμψη του Λάτση και της Lamda Development, που -υποτίθεται- δεν αντιλαμβάνεται ότι από τον Δεκέμβρη μεσολάβησαν το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ και το μαύρο ευρωπαϊκό μέτωπο, μια ατελέσφορη σύνοδος κορυφής και μια συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που έφεραν τα πάνω κάτω.

Ι
δού το απόσπασμα από το δημοσίευμα του "LoL":
Την αθέτηση της συμφωνίας για εκκένωση του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού από πρόσφυγες και μετανάστες σχολίασε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος: 
"Σήμερα έληξε και τυπικά η συμφωνία με την κυβέρνηση για το Ελληνικό που έγινε τον Δεκέμβριο. Θα έκλεινε την 1η Απριλίου. Ας προσέχαμε!!!"... 
... Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε(!!!) ότι η λειτουργία του κέντρου θα έχει ημερομηνία λήξης έως τις 31 Μαρτίου του 2016, ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει τις επενδυτικές διαδικασίες βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει "δεσμευθεί" η Ελληνική κυβέρνηση με την υπογραφή της σύμβασης με τον επενδυτή.
Ακόμα και ο δήμαρχος Πειραιά -που πολιτικά δεν απέχει πολύ από το παρελθόν του κ. Κωνσταντάτου- χθες, δήλωσε ότι ΔΕΝ συνδέει το προσφυγικό με τον τουρισμό και το ρόλο του Λιμανιού.

Όμως η δόξα του "LaspiOnLine" δεν φτάνει μέχρι τον Πειραιά.

Αντίθετα είναι τόσο στενή η σχέση του με τον κ. Κωνσταντάτο, ώστε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την αλληλοτροφοδοσία τους με "δημοσιογραφικό" υλικό. Όσο εύκολο είναι να υποψιαστεί κάποιος που δεν είναι αδαής και τον τρίτο πόλο, κατά τα πρότυπα του -σε εθνικό επίπεδο- τριγώνου της διαπλοκής.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι για το συγκεκριμένο θέμα το "LoL" θεωρεί ως σημαντικότερο το γεγονός "ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε(!!!) ότι η λειτουργία του κέντρου θα έχει ημερομηνία λήξης έως τις 31 Μαρτίου του 2016, ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει τις επενδυτικές διαδικασίες".

Εμμέσως δηλαδή πλην σαφώς, ζητάει από τον κ. Κωνσταντάτο να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία που έκανε με τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Χρήστο Καπάταη, με βάση την οποία πρέπει να κλείσει η δομή στο χώρο των αφίξεων και να βελτιώσουν τις συνθήκες στους άλλους δυο χώρους, ενώ δεν υπάρχει καμιά νύξη για το χρονοδιάγραμα της 31ης Μαρτίου.

Μ
ετά το δημοσίευμα του "LoL", ο κ. Κωνσταντάτος ενημέρωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι θα συναντηθεί για το Ελληνικό με τους ομολόγους του Αλίμου και Γλυφάδας.

Όμως είναι γνωστό σε όλους ότι και οι δυο δήμαρχοι κρατάνε αποστάσεις:

Ο μεν κ. Κονδύλης -σε σχέση με το προσφυγικό- ήδη από το πρώτες αφίξεις προσφύγων στο Ελληνικό, ο δε κ. Παπανικολάου -σε σχέση με την επένδυση- ήδη από όταν αποκαλύφθηκε ότι η υλοποίηση των σχεδίων της Lamda Development θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην αγορά της Γλυφάδας.

Το ερώτημα είναι αν οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας θα ακολουθήσουν τον κ. Κωνσταντάτο στο βαλς με το μαύρο μέτωπο της ακροδεξιάς ρητορικής και της "μικρής" διαπλοκής ή θα προτιμήσουν να κοιμούνται ήσυχοι, όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος Π. Φαλήρου όταν πήρε αποστάσεις από το μαύρο μέτωπο...

Ο ακροδεξιός Γεωργιάδης, άοκνος συμπαραστάτης στη "συμπόνια" για τους πρόσφυγες του Ελληνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου