Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Η Περιφέρεια Αττικής & οι Δήμοι Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου και Ν.Σμύρνης από κοινού σε πρόγραμμα κομποστοποίησης

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη, οι δήμαρχοι Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου και Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης, επισκέφτηκαν τον ΧΥΤΑ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Φυλής).

Επισκέφτηκαν όλους τους χώρους του ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής. Στο επικέντρο της προσοχής βρέθηκε το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης (ΕΜΑ).


Η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και οι Δήμοι Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου και Ν.Σμύρνης ανακοίνωσαν την συνεργασία τους, και την έναρξη του προγράμματος κομποστοποίησης, το οποίο αφορά την συλλογή οργανικών απορριμμάτων, σε πρώτη φάση από τις λαϊκές αγορές (των τριών Δήμων) και σε δεύτερη φάση από τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα εστίασης.

Το εν λόγω πρόγραμμα, εκτός από τον προφανή στόχο που είναι η μείωση του όγκου των σύμμεικτων απορριμμάτων και την προώθηση της ανακύκλωσης των υλικών, θα βοηθήσει σημαντικά στην εκπαίδευση των πολιτών για την νέα αντίληψη στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Ακόμα τέτοιες δράσεις βοηθούν στην εναρμόνιση των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων, στις νέες πρακτικές για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Εκτός των παραπάνω στην επίσκεψη στο ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής παραβρέθηκαν οι: κ. Mανώλης Κωστάκης αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας και ο διευθυντής του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Ν.Τ Αθήνας κ. Λεωνίδας Μύαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου