Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Χαράτσι στην ελεύθερη άσκηση

Με έκπληξη πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος αποφάσισε να να επιβάλει συνδρομή 5€ το μήνα στους ετεροδημότες-χρήστες
του στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Είμαι κάτοικος Τερψιθέας Γλυφάδας, που συνορεύει με το δημοτικό διαμέρισμα Αργυρούπολης και το σπίτι μου βρίσκεται σε απόσταση 100-200 μέτρων από το παραπάνω αθλητικό κέντρο.

Σημειωτέον, τα παιδιά μας φοιτούν στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας το οποίο χωρίζεται με έναν φράχτη από το αθλητικό κέντρο.

Στην χώρα μας, με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας σ’ όλο τον κόσμο απώλειες χιλιάδων ζωών από καρδιο-αγγειο-αναπνευστικά προβλήματα κάθε χρόνο, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με την άθληση, παροτρύνουμε τα παιδιά μας καθώς και τους συγγενείς κ φίλους να βάλουν στην ζωή τους την άθληση, επωφελούμενοι από την άμεση και εύκολη πρόσβαση στο Αθλητικό Κέντρο Αργυρούπολης.

Ας σημειωθεί, ότι στους χρήστες του στίβου δεν παρέχονται ούτε αποδυτήρια ούτε βέβαια ντους και ζεστό νερό, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν και οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο.

Επιπλέον, είμαι φορολογούμενος πολίτης και γνωρίζω ότι οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν κατασκευαστεί με χρήματα όλων των φορολογουμένων και οι Δήμοι επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις περιφέρειες.

Θεωρώ ότι όλες αυτές οι εγκαταστάσεις στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες ακόμη και για πολίτες που περνούν τυχαία από αυτές.

Η άθληση είναι ζωή και όλοι μας έχουμε δικαίωμα στη ζωή!!!

Παράλληλα, αυτού του είδους οι χώροι, που επιτρέπουν ελεύθερη και μη ανταγωνιστική άσκηση, γίνονται χώροι κοινωνικής συναναστροφής και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και ειρήνη.

Το να αντιμετωπίζονται διαφορετικά πολίτες που κατοικούν στον ίδιο δρόμο αλλά η μία πλευρά ανήκει στον ένα Δήμο ενώ η άλλη στον άλλο, δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε ισότιμο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς ακόμη που θα μπορούσα να αναφέρω, θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

Αν με αποφάσεις σαν αυτή οι Δήμοι, οι Περιφέρεις και το Ελληνικό κράτος στο σύνολό του, θεωρεί ότι προάγει τον αθλητισμό, τότε απομακρυνόμαστε πολύ από αυτό που από την αρχαιότητα αντιλαμβανόμασταν ως πολιτισμό.

Ένας αθλούμενος πολίτης
(το sinergasia.gr δημοσιεύει ανυπόγραφη την επιστολή σύμφωνα με την επιθυμία του συντάκτη της)

sinergasia.gr

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου