Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: Η ουσία του προβλήματος με το Α' Στάδιο Αργυρούπολης

Η δημοτική παράταξη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, με αφορμή την «πανηγυρική» ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου για τη στάση που πήραν τα αθλητικά σωματεία της πόλης για το στάδιο στην Τριπόλεως, σημειώνει:

«Πανηγυρίζει ο κ. Κωνσταντάτος γιατί ομόφωνα οι σύλλογοι της πόλης μας, συμφώνησαν στο αυτονόητο: ανοιχτό στάδιο για όλους, με κανόνες και ασφάλεια.

Δεν φανταζόμαστε ότι υπάρχει άνθρωπος που να διαφωνεί με αυτό.

Αυτό ακριβώς επιδιώκουν και οι κινητοποιήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες.

Η ουσία όμως του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, δεν είναι αν χρειάζονται φύλαξη και κανόνες στο στάδιο Αργυρούπολης προκειμένου να λειτουργεί σωστά για την εξυπηρέτηση των αναγκών του αθλητισμού (σωματειακού και γενικότερα λαϊκού αθλητισμού).

Αλλά τι είδους φύλαξη και κανόνες χρειάζονται.

Και εδώ πρέπει ο καθένας να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Είναι σωστό να είναι κλειστό για το κοινό το στάδιο τα Σαββατοκύριακα, όπως αποφάσισε η δημοτική αρχή;

Εμείς λέμε ξεκάθαρα όχι. Γιατί το Σαββατοκύριακο είναι ο καλύτερος χρόνος για πάρα πολλούς συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, για να μπουν στο στάδιο και να περπατήσουν ή να τρέξουν. Και αυτό μπορεί να συνταιριαστεί απολύτως με τις ανάγκες των συλλόγων που χρησιμοποιούν το γήπεδο.

Είναι σωστό κάποιοι πολίτες να υποχρεώνονται να πληρώνουν εισιτήριο για να μπορούν να μπουν στο στάδιο;

Εμείς λέμε ξεκάθαρα όχι. Γιατί αυτό δημιουργεί μια οικονομική επιβάρυνση στη λογική της "ανταποδοτικότητας" και εισάγει μια αδικαιολόγητη διάκριση. Τέτοιες διακρίσεις όπου υπάρχουν πρέπει στο μέτρο του δυνατού να τις αμβλύνουμε και όχι να τις διευρύνουμε.

Είναι σωστό να πρέπει να βγάλει κάποιος κάρτα εισόδου προσκομίζοντας μια σειρά δικαιολογητικά στο δήμο μεταξύ των οποίων και ιατρικές εξετάσεις;

Εμείς λέμε ότι το μέτρο αυτό είναι υπερβολικό, θα αποτρέψει αρκετούς να χρησιμοποιούν περιστασιακά το στάδιο και δεν προσθέτει κάτι στην ασφαλή και καλή λειτουργία του.

Κατά τη γνώμη μας, η σωστή λύση είναι να υπάρχει φύλακας τις ώρες που λειτουργεί το στάδιο ώστε να εποπτεύει με την φυσική του παρουσία και τη βοήθεια όσων δραστηριοποιούνται σταθερά σε αυτό, τη σωστή λειτουργία και χρήση του χώρου.

Το ότι υπάρχουν δυσκολίες στην εξασφάλιση αυτής της φύλαξης από το δήμο το γνωρίζουμε.

Όμως αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστεί και όχι να παίρνονται αποφάσεις από τη δημοτική αρχή που περιορίζουν αδικαιολόγητα τη χρήση του σταδίου από τους πολίτες.

Θέλουμε επίσης με απόλυτη σαφήνεια να τονίσουμε τα εξής:

Όσοι αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και για τη ανάπτυξη του αθλητισμού, δεν μπορούμε να έχουμε και δεν έχουμε καμία σχέση με βανδαλισμούς.

Αντίθετα, είναι ο κ Κωνσταντάτος που οφείλει να απολογηθεί, γιατί έχει υιοθετήσει την απαράδεκτη τακτική να συκοφαντεί όσους αντιδρούν σε επιλογές του.

Ιδιαίτερα δε και συστηματικά συκοφαντεί τον επικεφαλής και τα στελέχη της παράταξής μας ότι δήθεν υποκινούν αν δεν συμμετέχουν και οι ίδιοι, σχεδόν σε κάθε περίπτωση όπου προκαλούνται ζημιές ή φθορές σε δημοτικούς χώρους και εγκαταστάσεις.

Έφτασαν μάλιστα, στην περίπτωση των αντιδράσεων σχετικά με το στάδιο Αργυρούπολης, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες από διαδήλωση σε άλλη χώρα για να πουν ότι δρούμε περίπου ως κουκουλοφόροι.

Η απαράδεκτη αυτή πρακτική δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη από κάθε καλοπροαίρετο πολίτη που γνωρίζει στοιχειωδώς την ιστορία της πόλης μας.

Αλλά επίσης ο πολίτης αντιλαμβάνεται ότι η συκοφαντία και οι βρώμικες μέθοδοι στην πολιτική αντιπαράθεση, είναι άκρως επικίνδυνα πάντα και παντού».

sinergasia.gr

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου