Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

"Άδικος Κόσμος", η 2η προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Ο βραβευμένος "Άδικος Κόσμος" του Φίλιππου Τσίτου είναι η 2η ταινία που προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 9.30μμ στο Σινέ Σοφία, Ευσταθιάδου 2 - Αργυρούπολη.

Οι προβολές γίνονται κάθε Παρασκευή -εκτός από τις δυο που συμπίπτουν με τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς- την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Άδικος Κόσμος (κοινωνική, 2011 - 118')
του Φίλιππου Τσίτου
με τους Aντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστο Στέργιογλου

Υπόθεση:

Έχει η Λεπέν μεζονέτα στη Γλυφάδα;

Διαβάζοντας τις δηλώσεις των... εξεγερμένων δημάρχων του παραλιακού μετώπου της μείζονος πρωτευούσης μας εναντίον της προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις της αεροπορίας στο Ελληνικό, υπέθεσα ότι τελικά η Μαρίν
Λεπέν κι ο Όρμπαν διαθέτουν μεζονέτες στη Γλυφάδα ή στο Καβούρι, έχουν κομματικές οργανώσεις στην Ελλάδα και ο ρατσισμός του νεοφιλελεύθερου σαλονιού κατέκτησε ακόμα και το... λίκνο της δημοκρατίας.

Σα δεν ντρέπονται οι φαρισαίοι που δήθεν έκλαιγαν για τα πνιγμένα προσφυγόπουλα στο Αιγαίο και τάχα μου καταγγέλλουν τους μαχαιροβγάλτες ναζί.


Πηγή: www.efsyn.gr

Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη στον Άλιμο, από 18 μέχρι 31 Δεκεμβρίου



Έφοδος εισαγγελέων στην UBS - «στην τσιμπίδα» εκατοντάδες μεγαλοκαταθέτες

Μέχρι και 12 εκατ. ευρώ είχαν στους λογαριασμούς τους μεγαλοκαταθέτες της UBS που εντοπίστηκαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς μετά από έφοδο στα γραφεία της στην Αθήνα.

Ταυτοποιούνται 200 μεγαλοκαταθέτες από τη λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που έφτασε στα χέρια του ΥΠΟΙΚ πριν λίγες μέρες.

Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έγινε μετά την παραλαβή από την Ελλάδα των στοιχείων της λίστας που έστειλαν οι αρχές της Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Bazaar και παρουσίαση του βιβλίου "Οι κορυφές μέσα μας" στο 2ο Δημοτικό Μοσχάτου, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 6.00μμ

Τόση πολλή ανθρωπιά, κύριοι δήμαρχοι, δεν αντέχεται!…

Για ακόμη μία φορά οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας και Π. Φαλήρου αντιδρούν στη μεταφορά προσφύγων και
μεταναστών στο Ελληνικό, χωρίς τις πολλές ανθρωπιστικές σάλτσες τής προ τριμήνου κοινής ανακοίνωσής τους.

Αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, αφού θεωρούν ότι το ανθρωπιστικό τους χρέος απέναντι στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα εξαντλήθηκε στη βοήθεια που πρόσφεραν το τελευταίο τρίμηνο.

Τι δίνει, άραγε, περισσότερη αξία σε έναν άνθρωπο που είναι πρόσφυγας πολέμου από έναν άνθρωπο που εξαναγκάζεται από τη φτώχεια να εγκαταλείψει τη χώρα του, για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή.

"Ο Πρίγκηπας Μισός" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ταύρου, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 7.00μμ


Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Νέος εξοπλισμός για την καθαριότητα

Στην προμήθεια συνολικά 216 κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης με ειδικό υδραυλικό μηχανισμό επιβράδυνσης του κλεισίματος της καλύπτρας του κάδου (καπάκι) αμορτισέρ, προχώρησε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, προκειμένου να καλύψει ανάγκες και κενά σε διάφορα σημεία της πόλης.

Παράλληλα, η υπηρεσία προμηθεύτηκε τέσσερα σάρωθρα πεζού χρήστη, (τρία χειροκίνητα και ένα αυτοκινούμενο), για την καθαριότητα των πλατειών και των πάρκων της πόλης.

Τους φτωχούς μουσουλμάνους φοβούνται οι 4 δήμαρχοι. Όχι όλους τους μουσουλμάνους!

γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης

Piss on "your Democracy"
Photo: Dimitris Messinis
Ιερά αγανάκτησις έχει καταλάβει τους δημάρχους του νοτίου μετώπου της Αττικής επειδή στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ενδέχεται να φιλοξενηθούν μετανάστες για μερικές ημέρες.

Η αντίδραση των δημάρχων θα μπορούσε να συνοψιστεί στο απλό: "Δεν είμαστε εμείς ρατσιστές, αυτοί είναι μαύροι...".

Τσουβαλιάζουν, έτσι, ως εν δυνάμει επικίνδυνους για τα καλοβαλμένα προάστιά τους τούς ανθρώπους που βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Συζήτηση με τον Μάνο Κοντολέων & Έκθεση βιβλίου στο 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ


Η ταινία «Τι Απέγινε η Έλι» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 8.30μμ

H ταινία του Ασγκάρ Φαραντί «Τι Απέγινε η Έλι» θα προβληθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Προσοχή: Λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι επόμενες προβολές θα γίνουν τα Σάββατα 26 Δεκεμβρίου & 2 Ιανουαρίου.

Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί
Πρωταγωνιστές: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταρανέ Αλιντουστί, Γκολσιφτέ Φαραχανί


Λίγα λόγια για την ταινία:

Διαρκής μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον Άγιο Δημήτριο

Στο πλαίσιο του έργου «Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων», που εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν δύο σταθεροί σταθμοί μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής
ακτινοβολίας στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, στο 6ο και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο.

Σκοπός του έργου είναι η διαρκής πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με την έκθεσή τους στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, η ορθή λειτουργία των διαφόρων πηγών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αλλά και ο διαρκής και αξιόπιστος έλεγχος της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων.

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις των δύο σταθμών παρακάτω:

6ο Δημοτικό Σχολείο - 11ο Δημοτικό Σχολείο

Μπάσκετ & Βόλεϊ για καλό σκοπό στον Ταύρο, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 5.30μμ


Σ. Φάμελλος: 70 εκατ. χρέωσε επιπλέον το δημόσιο ο Σουφλιάς επειδή δεν υπέγραφε (ηχητικό)

Μαύρη τρύπα επί υπουργίας Σουφλιά: 70 εκατομμύρια πέναλτι για το ελληνικό δημόσιο, γιατί ο τότε Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς είχε αργήσει 6 μήνες να υπογράψει τη σύμβαση, για τον αυτοκινητόδρομο Μωρέας.

Κι άλλα 120 εκατομμύρια που γλίτωσε το δημόσιο από το συγκεκριμένο έργο (από την τροποποίηση της σύμβασης που πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα).

Την αποκάλυψη έκανε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. «Αυτά πληρώνει η χώρα», τόνισε.

Στη Βουλή το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης

Στο Κοινοβούλιο κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας το νομοσχέδιο με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για επιτάχυνση του
κυβερνητικού έργου.

Στο νομοσχέδιο με τίτλο "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" περιλαμβάνονται σημαντικές διατάξεις που αφορούν την ίδρυση ΚΕΠ των φτωχών, ρυθμίσεις για την ηλεκτρονική συλλογή των στοιχείων όλων των προνοιακών επιδομάτων, αλλά και η παράταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης για το 2016.

Στις άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται:

Ανοιχτή επιστολή στους 4 δημάρχους των Νοτίων Προαστίων: «Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες δεν εκδηλώνεται επιλεκτικά»

"Η αλληλεγγύη δεν εκδηλώνεται επιλεκτικά. Δηλαδή, να είμαστε αλληλέγγυοι όταν οι πρόσφυγες φιλοξενούνται στη Δυτική Αθήνα, αλλά όταν έρχονται στα Νότια Προάστια να αντιδρούμε με κάθε τρόπο" σημειώνει η εθελόντρια Νίκη Παππά στην ανοικτή επιστολή της προς τους 4 δημάρχους των Νοτίων Προαστίων που αντιδρούν στην εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή τους.

Διαβάστε αναλυτικά όλη την επιστολή:

Μια αναγκαία απάντηση προς τους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης από μια απλή εθελόντρια του Κέντρου Φιλοξενίας Ελληνικού.