Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ανδρ. Ξανθός: Αυτονόητες οι αλλαγές διοικήσεων στα νοσοκομεία - Το σύστημα αντιδρά με λυσσώδη τρόπο

Αυτονόητη πολιτική διαδικασία, η οποία δεν σχετίζεται με το πελατειακό σύστημα και τη φαυλότητα των προηγούμενων περιόδων, είναι η διαδικασία αλλαγής διοικήσεως των νοσοκομείων, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

«Μια αυτονόητη πολιτική πάει να αναχθεί σε μείζον πολιτικό γεγονός και να πληγεί σε αυτό ακριβώς που ξέρει η κοινωνία ότι είναι το ηθικό μας και το πολιτικό πλεονέκτημα. Ότι δηλαδή δεν είχαμε σχέση με το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τη φαυλότητα των προηγούμενων περιόδων…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση ταλαιπωρεί συχνά πολλές από εμάς και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει σε σημείο να μας ανησυχεί.

Αν και συνήθως λέγεται ότι η απώλεια μαλλιών οφείλεται στην εποχή, δεν είναι μόνο αυτή η αιτία, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την κατάσταση.

Οι πιο γνωστοί είναι το άγχος, η κληρονομικότητα και γενετικοί παράγοντες, οι συνθήκες του περιβάλλοντος, η κακή διατροφή και η έλλειψη βιταμινών, η κατάθλιψη, η εγκυμοσύνη και ορμονικές διαταραχές, καθώς και προβλήματα υγείας.

Περιφέρεια Αττικής: Έως 1.000.000 ευρώ ενίσχυση για τις ευπαθείς ομάδες

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει, για πρώτη φορά, με ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη Λαϊκών Αγορών ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τις συντονισμένες
ενέργειες της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνας Θανοπούλου και του Προέδρου της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, Περιφερειακού Συμβούλου Εντεταλμένου σε θέματα Λαϊκών Αγορών, Στέλιου Κοροβέση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση με ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη Λαϊκών Αγορών, των δικαιούχων επιδόματος απροστάτευτων τέκνων.

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τα κεφάλαια του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2012-2014 & μια αποκάλυψη του HOT DOC

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), σχετικά με τις παρατυπίες σε αμοιβές από το ΚΕΕΛΠΝΟ, την περίοδο 2012-2014, σε σχέση με την επικοινωνιακή καμπάνια του.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται τόσο ο ρόλος μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και υπηρεσιακών παραγόντων, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας ωστόσο ότι στο Κέντρο «υπάρχει εξαιρετικό δυναμικό και υπάλληλοι ευσυνείδητοι» και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει διάθεση «συλλογικής ενοχοποίησης».

Το περιεχόμενο του πορίσματος παρουσιάστηκε την Πέμπτη και όπως τόνισε αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, η έρευνα δεν θα περιοριστεί στα πεπραγμένα των συγκεκριμένων ετών, αλλά ο έλεγχος στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ θα «πάει και πιο πίσω».

Ισχυρά παυσίπονα που έχουμε... στην κουζίνα μας

Η φύση έχει προνοήσει, πολύ πριν τη φαρμακευτική, να δημιουργήσει παυσίπονα, τα οποία ευτυχώς βρίσκονται σε αφθονία και είναι
διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σας.

5 ερωτήσεις για να δείτε αν το παιδί σας παρουσιάζει συμπτώματα αυτισμού

Σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι διαταραχές του αυτιστικού φάσματος πλήττουν περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Μάλιστα, τα περιστατικά αυξάνονται σταδιακά σε αριθμό τα τελευταία χρόνια: το 2010 λάμβανε διάγνωση για κάποια μορφή αυτισμού ένα στα 110 παιδιά, το 2012 ένα στα 88, ενώ σήμερα λαμβάνει διάγνωση ένα στα 68.

Το Ποτάμι δεν χωράει πουθενά


Το πρώτο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα με συμμετοχή 1500 στελεχών του Ποταμιού είναι πλέον γεγονός.

Τη στιγμή μάλιστα που η Ν.Δ. δεν μπορεί να διοργανώσει
μια εσωκομματική εκλογή της προκοπής, το Ποτάμι έρχεται να καλύψει αυτό το κενό αποδεικνύοντας μάλιστα ότι είναι ικανότερο από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τη θέση της κυβέρνησης το Ποτάμι ακόμα υπολείπεται σημαντικά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διοργανώνει δημοψηφίσματα, εσωκομματικές εκλογές και βουλευτικές εκλογές σε χρόνο dt.

Η Εκδήλωση - Ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης για τα Κόκκινα Δάνεια και τους Πλειστηριασμούς

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης οργάνωσε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ανοιχτή εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση μελών και φίλων σχετικά με τη συμφωνία που πέτυχε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές για τα κόκκινα δηλ. τα μη εξυπηρετούμενα, και τους πλειστηριασμούς.

Και τούτο γιατί οι καταστροφολόγοι των ΜΜΕ διαστρεβλώνοντας όπως πάντα τα πραγματικά στοιχεία της συμφωνίας, μιλούσαν για αφανισμό της κατοικίας των οικονομικά αδύναμων.

Από την ενημέρωση φάνηκε καθαρά ότι η Κυβέρνηση πέτυχε να αποτρέψει την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για την συντριπτική πλειονότητα των δανειοληπτών που σε ποσοστό ξεπερνάει το 70%.

Σε 11.000 μαθητές χορηγείται δεκατιανό

Από τις 18 Νοεμβρίου και για τρεις μήνες χορηγείται πιλοτικά το δεκατιανό καθημερινά σε 64 σχολεία και στηρίζει 11.000 μαθητές.

Αποκλείονται έτσι τα φαινόμενα προηγούμενων χρόνων με λιποθυμίες
μαθητών από την ασιτία, αλλά και σχολικών διαρροών, καθώς αρκετοί μαθητές βλέπουν ως "κίνητρο" της παρουσίας τους στο σχολείο και το κολατσιό.

Όλη η σχολική κοινότητα έχει ενεργοποιηθεί για τη χορήγηση του δεκατιανού σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που γίνεται με πρωτοβουλία των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας.

Αργυρούπολη: Σεμινάριο παρασκευής σαπουνιών στο "Υπόστεγο", το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 10.30πμ


Έρευνα του Harvard βάζει στο μικροσκόπιο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Δείτε ποιές βλάβες προκαλούν τα αρωματικά υγρά

της Γιάννας Σουλάκη

Ενώ τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θεωρούνταν μέχρι σήμερα ως μία ασφαλής εναλλακτική λύση στην καπνιστική συνήθεια, τελικά αποδείχθηκε ότι μπορούν ακόμη και να βλάψουν σοβαρά τους πνεύμονές σας.

Πειράματα σε περισσότερα από 50 είδη ηλεκτρονικών τσιγάρων, από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Harvard (HSPH), απέδειξαν ότι στο 75% από αυτά περιέχεται μια ιδιαίτερα επιβλαβής χημική ουσία που κατηγορείται για μια ανίατη πάθηση, που έχει πάρει το όνομα «Πνεύμονας Ποπ-Κορν» (στην πραγματικότητα προκειται για αποφρακτική βρογχιολίτιδα, η οποία περιγράφηκε ως νόσος «Popcorn Lung», όταν εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε εργαζόμενους που εισέπνεαν τεχνητό άρωμα βουτύρου σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας ποπ κορν).

Κραυγή αγωνίας για τη μονάδα τεχνητού νεφρού του Ασκληπιείου Βούλας


γράφει η Μαρία Καλυβιώτου

Υπό κατάρρευση τελεί η υλικοτεχνική υποδομή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Ασκληπιείου Βούλας, καθώς τα μηχανήματα τεχνητού νεφρού έχουν ξεπεράσει την εικοσαετία και
παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες που θέτουν σε κίνδυνο τη θεραπεία των ασθενών.

Η κατάσταση προκαλεί απελπισία τόσο στους νεφροπαθείς όσο και στους θεράποντες, με τον διευθυντή της μονάδας Χάρη Ζαχαρόγιαννη να εξηγεί ότι οι ασθενείς καθημερινά αγωνιούν για το αν θα συνδεθούν και θα αποσυνδεθούν στην ώρα τους.

Αθλητική εκδήλωση αλληλεγγύης του ΜΚΙΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 12.45


Παύλος Πολάκης: Οι διοικητές που παύθηκαν είχαν τόσο σχέση με την υγεία, όσο εγώ με τα διαστημόπλοια (ηχητικό)

«Πολλοί διοικητές ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως, πρωτοστάτησαν στη διάλυση της δημόσιας υγείας, και μερικοί είχαν τόση σχέση με την υγεία, όσο έχω εγώ με τα διαστημόπλοια», τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα των αλλαγών των διοικήσεων στα νοσοκομεία.

Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στους 59 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) που παύθηκαν από τα καθήκοντά τους (12 παραμένουν στις θέσεις τους), μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησής τους από αρμόδια πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας:

Ο Σόιμπλε δεν είναι ο εωσφόρος, είναι κάτι ακόμα χειρότερο, νεοφιλελεύθερος...

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που καθορίζει στον αθλητισμό (κι όχι μόνο) τις πράξεις των ανθρώπων με τιμή: όταν έχουν καταφέρει να γονατίσουν
τον αντίπαλό τους δεν τον εξευτελίζουν, αλλά του δίνουν το χέρι τους για να σηκωθεί.

Οι βρετανοί το ονομάζουν "sportsmanship", όμως φαίνεται πως στα γερμανικά δεν υπάρχει αντίστοιχη λέξη ή, έστω, δεν τη γνωρίζει ο Β. Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας πέτυχε το καλοκαίρι μέρος τού σχεδίου του για την Ελλάδα: εξανάγκασε την κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία του αντιστάθηκε γενναίως, να συνθηκολογήσει, υπογράφοντας μια συμφωνία που πόρρω απείχε από την προεκλογική της υπόσχεση για κατάργηση των μνημονίων και τις προγραμματικές δηλώσεις που είχε διαβάσει το Φεβρουάριο στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Γιορτές Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς, από 11 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου


Μπαζάρ στήριξης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου



Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο bazaar στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης), ένα bazaar αγάπης κι αλληλεγγύης. (Εδώ θα βρείτε οδηγίες για το πώς θα έρθετε αλλά και χάρτη).

Πράγματι, αυτή η εορταστική εκδήλωση των «Φίλων του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού» μοιάζει να ξεπερνά το γνώριμο κλίμα των bazaar:

είναι μια πολύπλευρη προσπάθεια, που αγκαλιάζει το Ιατρείο, τους ασθενείς του, μικρούς και μεγάλους, αλλά και όσους στηρίζουν τον αγώνα του ΜΚΙΕ, για μια χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μονταζιέρα και με τους φόρους

γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννόπουλος *

Τις τελευταίες εβδομάδες, ίσως λόγω της ψήφισης του Προϋπολογισμού, παρατηρείται μια αναζωπύρωση της κινδυνολογίας περί «φοροκαταιγίδας» που συγκεκριμένα
ΜΜΕ εξαπολύουν.

Έχει γίνει συνηθισμένο φαινόμενο πλέον να «μπαίνουν νέοι φόροι» όπως η φορολογία των ανείσπρακτων ενοικίων ή οι «απαράδεκτα υψηλές αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας», να χάνονται οι ρυθμίσεις από την πρώτη ημέρα δημιουργίας καινούργιων ληξιπρόθεσμων κ.ο.κ.

Κάποιες φορές μάλιστα η εκστρατεία αυτή γίνεται απροκάλυπτα με μεθόδους μονταζιέρας.