Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Mας κλέψανε το γήπεδο, στοπ!




Έχω τελειώσει το 40λεπτο τρέξιμο στο γήπεδο της Τριπόλεως, δίπλα στο κολυμβητήριο. Από τον Σεπτέμβρη που εγκατέλειψα τον διάδρομο του γυμναστηρίου τρέχω με τον Θανάση και τον Θοδωρή, συνάδελφοι που εργάζονται πολλά χρόνια σε σχολεία του Ελληνικού και κατοικούν στις γύρω γειτονιές, άρα δεν ψηφίζουν εδώ στις δημοτικές εκλογές. Άσχετο, θα μου πεις, αλλά περίμενε...

Καθώς βγαίνω από το στάδιο ο φύλακας μου δίνει ένα χαρτί. Διαβάζω: "Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΝΑΔΕΑ, από τη Δευτέρα 04/01/2016 η είσοδος στο Α΄ Στάδιο Αργυρούπολης θα πραγματοποιείται αυστηρά μόνο με την επίδειξη ειδικής ατομικής κάρτας εισόδου..."

Ακολουθούν οι τεχνικές διευκρινίσεις (βεβαίωση καρδιολόγου, 2 φωτογραφίες, λογαριασμός ΔΕΚΟ, ώρες εξυπηρέτησης).

Κλιματική Αλλαγή: η Ελλάδα στην ουρά της Ευρώπης ως προς τις πολιτικές


Την 6η θέση από το τέλος, ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλαμβάνει φέτος η Ελλάδα ως προς τις πολιτικές της για την κλιματική αλλαγή.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση «Δείκτες Κλιματικών Επιδόσεων (CCPI)»1 που πραγματοποιούν κάθε χρόνο η οργάνωση Germanwatch και το δίκτυο οργανώσεων CAN2 και η οποία βαθμολογεί τις πολιτικές 58 κρατών που, αθροιστικά, είναι υπεύθυνα για το 90% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 από τον τομέα της ενέργειας.

Από την Ίσκρα, χωρίς αγάπη

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Πάρτε βαθιά αναπνοή και βουτήξτε: Το ασφαλιστικό και τα νέα αντιαγροτικά μέτρα είναι το Βατερλό της κυβέρνησης Τσίπρα. Ταπεινωτική συμπεριφορά Κοστέλο και Σία απέναντι στην υποτελή κυβέρνηση Τσίπρα.

Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ένα διαρκές σκάνδαλο. Δεκάδες δισ. τρώνε οι τράπεζες. Το έγκλημα της ανακεφαλαιοποίησης δεν καλύπτεται με στρουθοκαμηλισμούς. Οι Γερμανοί ξανάρχονται - ένοπλοι. Πρώτη φορά αριστερά, με δολοφόνους κολιγιά. Ασφαλιστικό: έγκλημα και νοσταλγία.

Πρόκειται για ένα δείγμα τίτλων από την Ίσκρα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Και κάτω από τους τίτλους; Νά ένα απόσπασμα του ίδιου του Παναγιώτη: «Είμαστε οι πρώτοι που με αδιάσειστα στοιχεία και δριμύτητα καταγγείλαμε το μέγα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην ελληνική Ιστορία, της λεγόμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών... δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν πολιτικά και ποινικά οι ένοχοι και συνένοχοι, Τσίπρας και Δραγασάκης, όσο και αν τους καλύπτουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης».

Je ne suis plus France si ca signifie Le Pen *...

Είναι αρκετοί εκείνοι στο εξωτερικό οι οποίοι κουνούν το δάχτυλο στη χώρα μας και για το ότι τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη σε αυτή είναι μια νεοναζιστική συμμορία.

Φυσικά και δεν αισθάνομαι χαρούμενος για το ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών
μας ψήφισαν και στις εκλογές τού Σεπτεμβρίου τους χιμπαντζήδες με τα μαύρα, εγκληματίες δηλαδή του κοινού ποινικού δικαίου οι οποίοι ευθύνονται για δολοφονίες, μαχαιρώματα, λοιπές βιαιοπραγίες, νταβατζιλίκια, σωματεμπορία κι εμπόριο ναρκωτικών, μεταξύ άλλων...

Με ποιό ηθικό πλεονέκτημα, ωστόσο, μπορεί να συνεχίζει να παριστάνει την άμωμη η γαλλική, αλλά και η γερμανική κοινωνία, όπου η Μ. Λε Πεν είναι πρώτο κόμμα και το ξενοφοβικό AfD ξεπερνά στις δημοσκοπήσεις το 10% αντιστοίχως;

Διαμαρτυρία ακτιβιστών της Greenpeace στον λιγνιτικό σταθμό της ΔΕΗ

Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η 21η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι, ομάδα 10 έμπειρων ακτιβιστών της Greenpeace έχουν ανέβει σε πύργο ψύξης του λιγνιτικού Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) για να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση να συνδυάσει την κλιματική πολιτική με κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει η Greenpeace, "οι ακτιβιστές επέλεξαν τον μεγαλύτερο και πιο ρυπογόνο σταθμό της χώρας για να δείξουν ότι το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος για την Ελλάδα θα είναι αβάσταχτο, εφόσον υλοποιηθούν τα σχέδια της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για την κατασκευή νέων λιγνιτικών, και πετρελαϊκών μονάδων στα επόμενα χρόνια".

"Καταπέλτης" το Γενικό Δικαστήριο ΕΕ: Το δημόσιο να πάρει πίσω τα 15 εκατ. από την Ελληνικός Χρυσός

Απέρριψε το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ τις προσφυγές της Ελλάδας και της Ελληνικός Χρυσός, διατάζοντας την επιστροφή ποσού 15,34 εκατομμυρίων
ευρώ ως παράνομη κρατική ενίσχυση από τις ελληνικές αρχές στην εταιρεία.

Ουσιαστικά με την απόφασή του αυτή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που είχε κάνει η Ελλάδα το 2011 κατά… του εαυτού της, ζητώντας να μην εισπράξει το επίμαχο ποσό.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Δικαστήριο κρίνει ότι η Ελλάδα χορήγησε πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός από μεταφορά κρατικών πόρων καθώς η μεταπώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός σε τιμή χαμηλότερης της αγοραίας αξίας, συνεπάγεται μείωση των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου σε σχέση προς τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει αποκομίσει, και συνεπώς, απώλεια πόρων.

Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη - το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του Δήμου, για να μοιραστούμε αυτές τις γιορτινές μέρες το χαμόγελο και την ελπίδα μας και να στηρίξουμε, όλοι μαζί, όσους μας έχουν ανάγκη.

Δευτέρα 14/12, Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης
(Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Θάλειας Λουκίδου)
16.30-18.00 Open Day
Πρόσκληση γνωριμίας με το νεοσύστατο Ωδείο της πόλης μας. Οι Δάσκαλοι Μουσικής σας υποδέχονται και παρουσιάζουν τα μουσικά όργανα της ειδικότητάς τους και τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών.

Άγιος Δημήτριος: Βραδιά κλασικής μουσικής, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, καλεί στη βραδιά κλασικής μουσικής, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου (Στρογγυλό).

Θα παρουσιαστεί κοντσέρτο κλασικού τραγουδιού με τον διάσημο Ιταλό Μπάσο FRANCESCO ELLERO D’ ARTEGNA και την Ελληνίδα Υψίφωνο ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΩΤΣΟΥ σε άριες από τις πιο γνωστές όπερες των μεγαλύτερων συνθετών, Verdi, Puccini, Catalani, Giordano, Rossini κ.ά. Θα τους συνοδεύσει στο πιάνο η Κορεάτισα πιανίστα JEONG SU HYUN.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Δρόμου Ψυρρή 2015

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου η γειτονιά του Ψυρρή θα ντυθεί χριστουγεννιάτικα σε μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, εργαστήρι στολιδιών και πολλές εκπλήξεις!

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στου Ψυρρή θα σημάνουν Χριστούγεννα! Από τις 13.00 έως τις 18.00.

Ο 105,5 Στο Κόκκινο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναθήναια», ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή «Η Παλιά Πόλη» και το Portokaliradio.gr το ραδιόφωνο της αλληλεγγύης, συνδιοργανώνουν αυτήν τη γιορτή που θα σημάνει τα Χριστούγεννα στη γειτονιά μας!

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την απαγόρευση καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ)

Αναρτήθηκε την Τετάρτη για δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σχέδιο νόμου με το οποίο διασφαλίζεται η απαγόρευση καλλιέργειας όλων των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) στο σύνολο
της ελληνικής επικράτειας.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου.

Με το σχέδιο νόμου ενσωματώνονται στο εθνικό δίκαιο οι διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/412 «για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/18/ΕΚ όσον αφορά τη δυνατότητα που παρέχεται στα κράτη μέλη να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) στην επικράτειά τους».

Αργυρούπολη: Γιώργος Λιανός & Γιάννης Βαρδής LIVE στο HUG, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 10.30μμ


Όταν η φύση παίρνει πίσω ό,τι εγκαταλείπει ο άνθρωπος

Πρόκειται ίσως για το πιο πράσινο χωριό του πλανήτη. Ο άνθρωπος το εγκατέλειψε, αλλά η φύση το πήρε πίσω.

Βρίσκεται στο της Κίνας, το οποίο ήταν ψαροχώρι, το οποίο εγκαταλείφθηκε όταν τα αλιεύματα λιγόστεψαν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του να φύγουν.

Ο φωτογράφος Tang Yuhong το επισκέφτηκε και μας ταξιδεύει με τις εκπληκτικές του εικόνες.

Τι είναι η TTIP (video)

Η TTIP (Διατλαντική Συνεργασία Εμπορίου και Επενδύσεων) είναι μια συμφωνία που φέρει όλα τα σημάδια του ολοκληρωτισμού αφού διαμορφώνεται μυστικά από τους εκπροσώπους και τα λόμπι των πολυεθνικών χωρίς την εκπροσώπηση των λαών της Ευρώπης τους οποίους θα αφορά αν τελικά εγκριθεί.

Η συμφωνία αυτή είναι ο Δούρειος ίππος για την επιβολή των ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένων οργανισμών) στην Ευρώπη.

Αξίζουν τα λίγα λεπτά για να παρακολουθήσετε το εκλαϊκευμένo με κινούμενα σχέδια και ελληνικούς υπότιτλους video για την ΤΤΙΡ.


Χριστουγεννιάτικο Bazaar του 5ου Λυκείου Καλλιθέας, το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Δεκεμβρίου και ώρες 4.00 - 9.00μμ


Μόνοι τους φτιάξανε τη σκιά που τώρα κυνηγάνε...

γράφει ο Θάνος Ν. Νασόπουλος *


Ο Δεκέμβρης του 2008 δεν ήταν ούτε μαύρος ούτε άσπρος. Δεν ήταν ένας Δεκέμβρης σαν τους άλλους.


Ήταν ο Δεκέμβρης που οι μάσκες έπεσαν, τα πάντα απέκτησαν πρόσωπο και ο καθένας διάλεξε τον ρόλο του. Ιστορικός ρόλος, σε έναν ιστορικό Δεκέμβρη που έμελλε να αλλάξει πολλά.

Ένα παιδί δεκαπέντε χρόνων έπεφτε νεκρό από σφαίρα αστυνομικού και έπαιρνε μαζί του ένα κομμάτι από την ελευθερία μας. Και ξαφνικά όλη μας η ελευθερία μαζεύτηκε κατευθείαν σε αυτό το κομμάτι...