Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

«Εγώ είμαι με τα συμφέροντα; Εγώ είμαι ο διαπλεκόμενος;»... αναρωτήθηκε ο δήμαρχος

«Εγώ είμαι με τα συμφέροντα; Εγώ είμαι ο διαπλεκόμενος;» είχε διερωτηθεί ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γ. Κωνσταντάτος, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης του αεροδρομίου του Ελληνικού από τη Lamda Development συμφερόντων Λάτση.

Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει τη διαφωνία της με την αξιοποίηση του Ελληνικού διατηρώντας τη θέση για μετατροπή της έκτασης σε μητροπολιτικό πάρκο.


Ο δήμαρχος, επιτιθέμενος στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε αναφανδόν υπέρ της αξιοποίησης από τη Lamda Development λέγοντας πως «αν τον καλούσαν να διαχειριστεί την έκταση, ίσως να το έκανε και καλύτερα».

Ο σκοπός αγιάζει τα Μέσα τους

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Ώστε θα μας διώξουν τώρα και από τη Σένγκεν. Γλιτώσαμε παρά τρίχα το Grexiτ και μας απειλεί το Sengenexit.

Επίσης θα κοπούν δραστικά οι συντάξεις. Επίσης θα μας πάρουν τα σπίτια. Επίσης η οικονομία πάει κατά διαόλου.
Επίσης η φοροκαταιγίδα πάει κατ' ευχήν.

Επίσης ο υπουργός τάδε όλο και κάτι έχει κάνει με το πόθεν έσχες και τα δούναι και λαβείν. Επίσης ο Τσίπρας είναι απελπισμένος γιατί δεν του βγαίνει τίποτε και παίζει όξυνση.

Έφοδος στον ουρανό...

γράφει ο Στέφανος Μαντζαρίδης


Πόλη που καίγεται, λουλούδι που ανθίζει...
Όλα έδειχναν πως θα ήταν ένα Σάββατο σαν όλα τα προηγούμενα. Η οικονομική κρίση έστελνε τα πρώτα της μηνύματα, ο κόσμος όμως ζούσε ακόμα μέσα στην στείρα και τεχνητή ψευτοευδαιμονία του.


Η Αθήνα ετοιμαζόταν να περάσει ένα ακόμα βράδυ με τη συμβατικότητα που νέκρωνε τα κύτταρα της πόλης εδώ και πολλά χρόνια.

Τα γιορτινά λαμπιόνια ήταν ήδη στη θέση τους προσπαθώντας να δώσουν χρώμα στις άδειες ζωές των κατοίκων της πόλης.

Ισπανία: Ανάκαμψη Podemos και βουτιά Ραχόι

γράφει ο Αργύρης Παναγόπουλος

Το Podemos συνεχίζει την ανοδική του πορεία, ενώ το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι φαίνεται να χάνει πάνω από 4 εκατομμύρια ψήφους! Η προοδευτική Ισπανία στοιχηματίζει σε κυβέρνηση σοσιαλιστών, «Πολιτών» με στήριξη Podemos.

Το τέλος του μεταπολιτευτικού δικομματισμού φαίνεται ότι οδηγεί για την προοδευτική κοινή γνώμη σε ένα περισσότερο αισιόδοξο σενάριο κυβέρνησης ανατροπής της δεξιάς και της νεοφιλελεύθερης λιτότητας από τους σοσιαλιστές και τους «Πολίτες» με τη στήριξη τουPodemos.

Ο σχηματισμός της κυβέρνησης του σοσιαλιστή Αντόνιο Κόστα στη Πορτογαλία με τη στήριξη του Μπλόκου της Αριστεράς, του Πορτογαλικού ΚΚ και των Πρασίνων φαίνεται να ενισχύει τη προοπτική μιας προοδευτικής στροφής στην Ισπανία.

Mayday: Πανευρωπαϊκή καμπάνια για τις συλλογικές συμβάσεις στην Ελλάδα - Εκδήλωση σήμερα στην ΕΣΗΕΑ

Δεκάδες συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί και επιστήμονες συμμετέχουν σε πρωτοβουλία και καμπάνια πανευρωπαϊκών
διαστάσεων, που αποσκοπεί στην ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα.

Σήμερα, Δευτέρα πραγματοποιείται εκδήλωση στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), στις 7.00μμ  με θέμα: «Εργατικοί αγώνες στην Ευρώπη της κρίσης».

Η εκδήλωση αυτή αναμένεται να αποτελέσει την «αφετηρία» μιας σειράς δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν στους ερχόμενους μήνες.

Βενεζουέλα: Ο οικονομικός πόλεμος τελικά νίκησε - Η αντιπολίτευση κερδίζει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

Μια διαφορετική μέρα ξημερώνει σήμερα στη Βενεζουέλα, με την αντιπολίτευση να καταφέρνει να κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της χώρας, εκμεταλλευόμενη τον οικονομικό πόλεμο που δέχεται η χώρα λόγω της αριστερής πολιτικής του κόμματος του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Δεκέμβρη φέρνουν το πολυκομματικό συνασπισμό της αντιπολίτευσης «Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD) πρώτο με 99 έδρες έναντι 46 που συγκεντρώνει το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του Νικολάς Μαδούρο.

«Σοκ» στη Γαλλία: Η ακροδεξιά νικήτρια, Ρεπουμπλικάνοι και Σοσιαλιστές ακολουθούν

Με τη λέξη σοκ περιγράφει σήμερα ο γαλλικός τύπος, τη νίκη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν, σε τουλάχιστον έξι από τις 13 περιφέρειες
της Γαλλίας, όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις, μετά το κλείσιμο της κάλπης στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Στις 13 Δεκεμβρίου ο δεύτερος γύρος.