Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς αφεντικά


γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης

Το ΚΥΣΚΟΙΠ (αρχικά που σπάνε σε Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής) πήρε προχθές μια σημαντική απόφαση. Σημαντική όχι μόνον για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους, αλλά και για ιδεολογικούς.


Αποφάσισε, και ανέθεσε στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, να διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο, την επαναλειτουργία πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων.

Στόχος, η ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και των κοινωνικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων, που θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση, με τον τρόπο με τον οποίο την ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται δηλαδή για την προώθηση ενός θετικού αντιπαραδείγματος με αυτοδιαχειριστικούς θύλακες.

ΕΔΣΝΑ: Ολοκαίνουργια συμπιεστικά μηχανήματα σε αχρηστία από το 2010 !

Στα μέσα Νοεμβρίου, η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ενημερώθηκε σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται 3 καινούργια συμπιεστικά μηχανήματα TANA
GX320, τα οποία είχε προμηθευθεί η προηγούμενη διοίκηση το 2010 και δεν λειτούργησαν ποτέ καθώς και ένα TANA G290, που είχε υποστεί βλάβη εντός της χωματερής το 2010 και μέχρι σήμερα παραμένει στο συνεργείο της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους της εταιρίας που είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος των μηχανημάτων αυτών στη χώρα μας, τα 3 συμπιεστικά ουδέποτε λειτούργησαν ανταποκρινόμενα στις ανάγκες για τις οποίες αγοράστηκαν το 2010 - καταρχήν μέχρι το καλοκαίρι του 2012 παρέμειναν πλήρως ανενεργά ενώ αργότερα λειτούργησαν ελάχιστες ώρες για να περιπέσουν ξανά σε πλήρη αδράνεια.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας "εμείς", το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Δεκεμβρίου



Αναχρονιστικός ο θεσμός του «Τοπικού Συμβουλίου (ΤοΣΠΑ) για την πρόληψη της παραβατικότητας»

Την αντίθεσή της εκφράζει η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με τη σύσταση και λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου (ΤοΣΠΑ) για την πρόληψη της παραβατικότητας, με την οποία υλοποιείται μια εγκύκλιος που προέρχεται από το πρώην Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

«Αν η Δημοτική αρχή θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με τα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής μπορεί να χρηματοδοτήσει τις πραγματικές κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, που μπορούν να δουν τα ζητήματα από τη ματιά της σύγχρονης πόλης και μπορούν να προσφέρουν πραγματικό κοινωνικό έργο», τονίζει μεταξύ άλλων η Ρι.Κι.Π. ΒΒΒ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ποινική δίωξη στον Μοσχατιώτη για τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου

Ποινική δίωξη για πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου.

Από την προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε
ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας Μοσχατιώτης, τα οποία παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και παράνομης κατοχής όπλων.

Σημειώνεται ότι από την έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος δύο βουλευτών που είχαν καταμηνυθεί.

Τη δικογραφία χειρίστηκε η Εισαγγελέας Δήμητρα Πατσουράτη.

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Περίπατος στο Ρέμα της Πικροδάφνης, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 11.00πμ

Το "Δίκτυο Πολιτών για την Διάσωση του Ρέματος της Πικροδάφνης" διοργανώνει ενημερωτικό περίπατο στο Ρέμα, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 11.00πμ.

Σημείο συνάντησης: Συμβολή του Ρέματος της Πικροδάφνης με την Λ. Βουλιαγμένης και την οδό Τζαβέλα κοντά στο ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολη.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Κομποστοποίησης του ΕΔΣΝΑ δήλωσε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Κομποστοποίησης, ανακοίνωσε, με επιστολή του προς τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον ΕΔΣΝΑ ότι ο δήμος Παλαιού Φαλήρου μετέχει στο πρόγραμμα με τις ακόλουθες ενέργειες:
  1. Κομποστοποίηση:
  • Είκοσι τρεις κάδοι των 80 lt που θα διατεθούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Δώδεκα κάδοι μόνο χαρτί που θα διατεθούν στα σχολικά συγκροτήματα και σε κτιριακές εγκαταστάσεις του δήμου Π. Φαλήρου (Δημαρχείο - Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο).

  1. Χρόνος περισυλλογής θα ορισθεί καταρχήν ανά δύο ημέρες για την κομποστοποίηση, για δε το χαρτί, ο δήμος θα ειδοποιεί τις υπηρεσίες του Συνδέσμου τρεις ημέρες πριν γεμίσουν οι κάδοι.

A. Ξανθός: Τέρμα στις περικοπές στη Υγεία, για πρώτη φορά έπειτα από 6 έτη (ηχητικό)

Ο νέος προϋπολογισμός «αφήνει χώρο» για κοινωνική πολιτική και αυτό βεβαίως αφορά και τον τομέα της Υγείας, που για την κυβέρνηση είναι ύψιστη προτεραιότητα.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο «Κόκκινο»
και τον Στάθη Σχινά, αλλά απαντώντας και σε ερωτήματα ακροατών του σταθμού.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι:

Άγιος Δημήτριος: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, την Παρασκευή 4 & το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου


Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, άλλος ένας εχθρικός για ΑμεΑ Δήμος

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία χθες, 3 Δεκεμβρίου 2015, και πριν παραδοθούμε στις νωχελικές κοινοτοπίες των ιθυνόντων περί δικαιωμάτων και προτεραιοτήτων, ας δούμε αν ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης τηρεί τα στοιχειώδη.

Το Δημαρχείο στεγάζεται σε ένα κτίριο μη προσβάσιμο σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.

Σκαλοπατάκια και κολωνάκια εμποδίζουν την πρόσβαση στην κεντρική είσοδο, όπου δεσπόζουν δύο στη σειρά βαριές ανοιγόμενες πόρτες.

Νέος δημοτικός παιδικός σταθμός στη Βούλα υπερκαλύπτει τις αιτήσεις

Σε λειτουργία τέθηκε από την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015 ο νέος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε χώρο που μισθώθηκε από τον Οργανισμό Αθλητισμού,
Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ), στην Οδό Μιλτιάδου 2, στη Βούλα.

Ο νέος παιδικός σταθμός φιλοξενεί, σε πλήρη λειτουργία, συνολικά 50 παιδιά, ικανοποιώντας έτσι πλήρως όλα τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί στον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου, (ΟΑΠΠΑ).

Αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση της Χρυσής Αυγής για το προσφυγικό ο Γιάννης Μουζάλας

Μετά από σχετική ερώτηση της Χ.Α. o αν. υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας εξηγεί γιατί αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση της ΧΑ, συνεχίζοντας την παράδοση που είχε ξεκινήσει από το Γενάρη έναντι του κόμματος των νεοναζί.

Η απάντηση του Γιάννη Μουζάλα:

«Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Ελένη Ζαρούλια, με θέμα “Υποσχέσεις Τσίπρα στους Ευρωπαίους για παραχωρήσεις στο θέμα των λαθρομεταναστών”, σας ενημερώνουμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχοντας μελετήσει τα θεωρητικά κείμενα της Χρυσής Αυγής και έχοντας περιθάλψει, ως γιατρός, τραυματίες πρόσφυγες και μετανάστες από ενέργειες ομάδων των οποίων η θεωρία και η πράξη προσομοιάζουν με αυτές της Χρυσής Αυγής ή και φέρονται να κατευθύνονται από τη Χρυσή Αυγή, αδυνατεί για λόγους συνείδησης να μπει σε μια διαδικασία διαλόγου με αυτούς που χρησιμοποιούν την κοινοβουλευτική διαδικασία, για να διαχύσουν απόψεις ή την κεντρική ιδέα “αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή”.

Άγιος Δημήτριος: Ο Ερωτόκριτος στο Καφενείο του Ασυρμάτου

Το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 8.00μμ στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου - Μπραχάμι) «Ο Ερωτόκριτος στο Καφενείο του Ασυρμάτου».

Στο δρώμενο συμμετέχει η Χορωδία «Αρόλιθος» του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου.

(Μια «ματιά» στον “Ερωτόκριτο” από το Καφενείο του Ασυρμάτου με φιλολογική παρουσίαση, κρητική λύρα - λαούτο -
τραγούδι - απαγγελίες & ρακί με ελιές και ντάκο…)

Διαδράσεις…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Είναι κάτι ανάμεσα σε Α2, χαλκείο και Σπουδαστικό της Ασφάλειας για τους γνωρίζοντες την ιστορία του παρακράτους…

Συγκροτήθηκε παραμονές των εκλογών του 2012 από επίλεκτους σαμαρικούς , υπό τον Γιώργο Μουρούτη, ο οποίος διακρίνεται κυρίως για τη σκυλίσια αφοσίωσή του στον Α. Σαμαρά, ιδιότητα που μπορεί να τον οδηγήσει στα άκρα, εάν πρόκειται για την υπεράσπιση του αφεντικού, έναντι οποιασδήποτε απειλής. Απ΄όπου και αν προέρχεται…

Η Ομάδα Αλήθειας, που αυτοπροσδιορίζεται ως «πολιτική οργάνωση», έγινε ευρέως γνωστή από τις μυθικές γκάφες της που αποκάλυψαν τη διαβόητη μονταζιέρα…

Τις Louboutin να τις δηλώσω;

γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος

Ετοιμάζεται η κυβέρνηση για το περιουσιολόγιο.

Λίγο πριν ξεψυχήσει η γριά, θα μετρήσει αυτά που έκρυψε σε μαξιλάρια, γλάστρες και στρώματα και λίγο πριν οδηγηθεί στις αγκαλιές του Αχέροντα θα τα δηλώσει στο κράτος.

Θα κρατήσει μόνο το πουρμπουάρ για τον βαρκάρη που θα την κατεβάσει στον Άδη.

«Ρε συ, η μάνα μου έχει πάθει αλτσχάιμερ» μου λέει ένας φίλος μου «και δεν θυμάται που τα 'χει βάλει. Αν έρθει και τα βρει το κράτος μ' αυτά τα κοπρόσκυλα, τα ειδικά, που μυρίζουν το χρήμα, εμείς θα πάμε μέσα;»

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Συζήτηση για την Αξιολόγηση στην Παιδεία, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 7.00μμ



Δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του Υμηττού, την Τετάρτη 9 & το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Η «Εναλλακτική Δράση» με τη στήριξη των Εθελοντών Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού (ΕΔΝΥ) και της συλλογικότητας «Βλαστός» με αφορμή την 21η Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, που γίνεται στο Παρίσι από 30 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου, οργανώνει:

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 7.00μμ ενημερωτική εκδήλωση στο χώρο του Βλαστού Καλλιπόλεως 33, στο Ελληνικό και το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί, πεζοπορία στο Λυκόρεμα του Υμηττού, στη Βούλα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κάλεσμα:

Η αλήθεια για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης


«Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο κ. Κωνσταντάτος σε απάντησή του για το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου με τίτλο: ''Στους δήμους
χτυπάνε τέλια και στους δημότες… τέλη'' καθώς ο δήμος μας προβάλλεται για πρώτη φορά ως παράδειγμα προς αποφυγή», σημειώνει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Αποκρύβοντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για εξίσωση των δημοτικών τελών προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τέλη της Αργυρούπολης να μειωθούν, ο Γ. Κωνσταντάτος χρησιμοποιεί επιχειρήματα που δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα, τονίζει η Δ.Σ.Ε.Α. παρουσιάζοντας πέντε σημεία:

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Δεκεμβρίου


Στήριξη στις πτωχευμένες και εγκαταλελειμμένες επιχειρήσεις

Τη διαμόρφωση πλαισίου για την επαναλειτουργία πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων καθώς και τη δημιουργία νέου συστήματος προμηθειών υγείας αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.).

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η διαμόρφωση ενός σύγχρονου και με αναπτυξιακό προσανατολισμό θεσμικού πλαισίου για την επαναλειτουργία πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων.

Στόχος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω της ανάπτυξης και κοινωνικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων, που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Αξιοκρατία και αυξήσεις ανήγγειλε ο Βερναρδάκης

Αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,
Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφερόμενος στο νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου του 2016.

Ενώ για το νέο σύστημα αξιολόγησης ανέφερε, ότι θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά έως το τέλος του 2016 και δεν θα έχει σχέση με καμία τιμωρία, απόλυση ή διαθεσιμότητα.

Την Πέμπτη σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Βερναρδάκης διαβεβαίωσε ότι για το υπόλοιπο προσωπικό δεν θα υπάρξουν μειώσεις αποδοχών ενώ προανήγγειλε το «ξεπάγωμα» του βαθμολογίου.

H απεργία και ο Τσίπρας

γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης

"Οι απεργίες πρέπει να στηρίζονται, γιατί είναι δύναμη για μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται", είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε μια εκτός χειρογράφου αποστροφή της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περίοδος είναι περίεργη. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που καλούν τώρα σε γενική απεργία, τάχθηκαν στο στρατόπεδο του "Ναι" στο δημοψήφισμα.

Τι να κάνουμε, αυτά τα συνδικάτα έχουμε, αυτές τις διαπλοκές έχουν, δεν θα παραιτηθούμε του όπλου της απεργίας επειδή καλούν οι Παναγόπουλοι.

Ρένα Δούρου προς Γεννηματά: Θα περίμενε κανείς περισσότερη υπευθυνότητα και μνήμη

"Θα περίμενε κανείς από την πρώην υπερνομάρχη Αττικής του ΠΑΣΟΚ από το 2002 ως το 2007, περισσότερη υπευθυνότητα και το κυριότερο: περισσότερη μνήμη" τονίζει η υπερνομάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου,
με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπερνομάρχης σε περιοδεία της στην Δυτική Αθήνα είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της Ρένας Δούρου για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση της Ρένας Δούρου:

Δέσμευση για προστασία των συντάξεων

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή στο ασφαλιστικό θα προέλθει από εξορθολογισμό του συστήματος και όχι από νέες περικοπές συντάξεων παρέχει η κυβέρνηση βάζοντας τέρμα στη φημολογία και τη σεναριολογία που αναπτύσσεται για ισοπέδωση των συντάξεων.

Όπως προκύπτει από τις δεσμεύσεις του Αλ. Τσίπρα στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο, την εισήγηση του Γ. Κατρούγκαλου στην ΟΚΕ και τη συζήτηση στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, οι κύριες συντάξεις θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, ενώ στις επικουρικές θα θεσπιστεί κανόνας βιωσιμότητας που θα υποκαταστήσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.