Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τροχαίο ατύχημα με τραυματίες παιδιά στα Λιμανάκια

Φωτογραφία αρχείου
Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στις Λιμανάκια της Βάρκιζας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, στις 7.30 μ.μ. ένα ΙΧ όπου επέβαιναν 7 συνολικά άτομα, Κούρδοι, βγήκε εκτός πορείας με αποτέλεσμα τον
τραυματισμό των επιβατών. Μεταξύ των τραυματιών υπήρχαν και μικρά παιδιά.

Στο σημείο έσπευσαν 2 ασθενοφόρα καθώς και περιπολικά, ενώ οι τραμαυτίες, όλοι εκτός κινδύνου, μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο.

Άλλο ένα δυσάρεστο περιστατικό που ευτυχώς δεν είχε χειρότερη εξέλιξη…

Πηγή: 3vita.gr

Από τη ΒΙΟΜΕ στην ΕΝ.ΚΛΩ το πείραμα είναι ζωντανό

γράφει ο Πέτρος Κατσάκος


Έτοιμοι να πάρουν στα χέρια τους τρία από τα εργοστάσια της πτωχευμένης Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας εμφανίζονται οι εργαζόμενοι της εταιρείας όχι απλώς ακολουθώντας το πείραμα της ΒΙΟ.ΜΕ., αλλά προχωρώντας ένα ακόμη βήμα παραπέρα.


Χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία των πρώην εργαζόμενων παρουσίασε στην Αθήνα το στρατηγικό τους σχέδιο για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, που σημειωτέον μέχρι το 2010, οπότε ουσιαστικά πτώχευσε, ήταν η μεγαλύτερη κλωστοϋφαντουργία της Ευρώπης.

Αργυρούπολη: Blues Revenge & Blues'n'Soul Shakers @ Route 32 Rock'n'Blues, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 10.00μμ (video)


Blues Revenge Live on Stage, with guests the Blues'n'Soul Shakers

Playing blues for more than 20 years in Greece and managing to stay “alive” is a hard work. Nevertheless, blues itself had to overcome barriers in order to survive through time. Robert Johnson, Muddy Waters and the rest fathers of blues, inspired many musicians around the planet who dealt with this kind of music.

That is the case of Andreas Gomozias. He is possibly one of the most important Greek guitar players, as he combines blues with other musical styles as R’n’B, soul, rock and jazz. He has been playing guitar since 1980. He was a member of “Blues Family” and in 1993
he formed the blues band “Drifting Around”.

Γενική απεργία 3 Δεκέμβρη: Τα καλέσματα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΠΑΜΕ - ΣΥΡΙΖΑ & πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Γενική απεργία προκήρυξαν για αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με κύρια αιχμή το ασφαλιστικό και ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Το ραντεβού δίνεται στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, αλλά και στην περιφέρεια, στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων. Ξεχωριστά συλλαλητήρια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ. Στην απεργία καλεί και το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα αεροπλάνα βλάπτουν σοβαρά… το περιβάλλον

Τα ταξίδια με αεροπλάνο και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν, βλάπτουν σοβαρά το κλίμα.

Οικονομική συνεισφορά
των αεροπορικών εταιρειών στο κόστος των επιπτώσεων ζητούν μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το αεροπλάνο κερδίζει διαρκώς έδαφος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, είτε πρόκειται για κοντινές, είτε για μακρινές αποστάσεις. Και η τάση φαίνεται πως θα συνεχιστεί.

Ρεμπέτικο γλέντι με τους Μορτηλάτες στο Σωρηδόν, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 9.00μμ


Τα βιοδιασπώμενα πλαστικά μας «κοροϊδεύουν»

Τα βιοδιασπώμενα πλαστικά ακούγονται ωραία ως περιβαλλοντικά φιλική λύση, αλλά μάλλον είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Μια νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αποδεικνύει ότι ο αντίκτυπος των βιοδιασπώμενων πλαστικών στους ωκεανούς μόνο αμελητέος δεν είναι.

Στην πραγματικότητα, τα βιοδιασπώμενα πλαστικά σπανίως αποσυντίθενται πλήρως διότι αυτό απαιτεί την επί μακρό χρονικό διάστημα έκθεσή τους σε υψηλές θερμοκρασίες της τάξης των 50 βαθμών Κελσίου, όπως αυτές που επικρατούν σε βιομηχανικούς κομποστοποιητές.

Η εκδήλωση-συζήτηση της Κυριακής 29/11 για το ρέμα της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη

Το πρωί της Κυριακής 29 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας δράσεων για το ρέμα της Πικροδάφνης», που διοργανώθηκε από το «Δίκτυο πολιτών για τη διάσωση του
ρέματος της Πικροδάφνης», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση για το ρέμα της Πικροδάφνης στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολης με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της Ηλιούπολης, αλλά και των άλλων δήμων που διατρέχει (Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο παρουσιάσεις.