Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μεξικό: Νόμιμη η χρήση κάνναβης για διασκέδαση

Στο Μεξικό, τη χώρα των καρτέλ ναρκωτικών, μια δικαστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι
τώρα δεδομένα, δίνοντας το «πράσινο φως» για την υπό όρους νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης.

«Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα βήμα προς την αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών στο Μεξικό.

»Σηματοδοτεί μια ιστορική στροφή στην πολιτική των αυστηρών ποινικών κυρώσεων της μεξικανικής πολιτείας εδώ και δεκαετίες», ανέφερε στη DW o συνταγματολόγος Σαούλ Λόπεζ Νοριέγκα από το μεξικανικό Ινστιτούτο ITAM. «Μετά τη δικαιοσύνη το λόγο έχει τώρα το κοινοβούλιο», τόνισε.

Σαράντα υποτροφίες σε άπορα παιδιά στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Γλυφάδας πραγματοποίησε με επιτυχία μέσω της Τράπεζας Χρόνου τη «δράση υποτροφιών» για το έτος 2015-2016.

Συνολικά, 15 ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα και σύλλογοι της πόλης που συμμετέχουν στη δράση, προσέφεραν 40 ετήσιες υποτροφίες σε άπορα παιδιά, προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες τους.

Ειδικότερα, χορηγήθηκαν 18 υποτροφίες εκμάθησης ξένων γλωσσών, 6 μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης, 12 αθλητικών και 4 δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέλη της Τράπεζας Χρόνου Δήμου Γλυφάδας πραγματοποιούν ήδη ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες για εκμάθηση Αγγλικών, Γαλλικών και Ρώσικων, καθώς και ενισχυτική διδασκαλία σε μαθήματα Δημοτικού και Γυμνασίου.

Μηδέν εις το πηλίκον

by To Skouliki Tom

Τώρα που πέρασε μια εβδομάδα από τη γενική απεργία που αποθεώθηκε και διαφημίστηκε ως το μεγαλύτερο ιβέντ της χρονιάς, ας γράψουμε και καμιά αλήθεια για το κίνημα.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι 5 χρόνια τώρα που διαλύεται το σύμπαν, κινηματικά είμαστε στο μηδέν.

Απεργίες, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, πορείες, επεισόδια έγιναν χιλιάδες τα τελευταία χρόνια αλλά το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Μηδέν εις το πηλίκον. Μηδέν ολοστρόγγυλο.

Σε έξαρση ο παιδικός διαβήτης

Εκατομμύρια Γερμανοί πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Ο διαβήτης Τύπου 2 είναι η συχνότερη μορφή στους ενήλικες.

Σε όλο και περισσότερα παιδιά και εφήβους διαπιστώνεται ωστόσο ο διαβήτης Τύπου 1.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Γερμανία πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Γερμανική Εταιρία κατά του Διαβήτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ασθένειας στις 14 Νοεμβρίου.

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Αγίου Δημητρίου "Μετέχω" για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Η Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου "Μετέχω" θεωρεί απαράδεκτη την τοποθέτηση από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. της Ελληνικό ΑΕ μνημονιακών
προσώπων που έχουν υπηρετήσει πιστά και τυφλά το προηγούμενο νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

"Οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων με τη συμπαράσταση και συμμετοχή των πολιτών όλου του λεκανοπεδίου της Αθήνας θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου στο σύνολο του χώρου" τονίζεται στην ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Βάστα γερά συνταξιούχε!


Καταλαβαίνω την ταραχή και αγανάκτηση του απόμαχου της δουλειάς, είμαι κι εγώ ένας σαν αυτόν.

Πέντε χρόνια τώρα του πετσοκόβουν τη σύνταξη και τελειωμό δεν έχει το βάσανο.

Μάταια προσπαθεί να βάλει σε τάξη το μυαλό, που να τον αφήσει όμως το καταραμένο θυμικό. «Πάλι εμένα που πλήρωνα μια ζωή» μονολογεί με παράπονο, αναπολώντας παλιές καλύτερες μέρες.

Βιταμίνη C: Ποια τρόφιμα περιέχουν περισσότερη από τα πορτοκάλια

της Αφροδίτης Ραυτοπούλου

Μια ανάσα πριν από το βαρύ χειμώνα είναι η ώρα να εντατικοποιήσετε τις προσπάθειές σας για να έχετε τον οργανισμό σας σε φόρμα, έτοιμο να αντιμετωπίσει τον πόλεμο που θα δεχτεί
και φέτος από ιούς, μικρόβια και βακτήρια.

Η πιο αποτελεσματική ασπίδα απέναντι στους μικροσκοπικούς αλλά ισχυρούς εχθρούς είναι αναμφίβολα η βιταμίνη C, αποθέματα της οποίας όμως θα πρέπει να φροντίσετε από τώρα να στοκάρετε, για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες κάποιος βλαβερός μικροοργανισμός να σας ρίξει στο κρεβάτι τους επόμενους μήνες.

Άλιμος: Απόσυρση - ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών

Όσοι κάτοικοι του Αλίμου επιθυμούν να απαλλαγούν από τις παλιές τους ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ψυγεία, τηλεοράσεις, κλιματιστικά, υπολογιστές, ηχοσυστήματα, κλπ.), μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 9810445 ή στο perivalonalimou @gmail.com.

Ο Δήμος Αλίμου αναλαμβάνει να παίρνει δωρεάν από το σπίτι ή το κατάστημα τις συσκευές και να τις οδηγεί σε ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα «Ανακύκλωση Απόβλητων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού» υλοποιεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλίμου με στόχο τη διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος (μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων, η πόλη παραμένει καθαρή, περιορίζεται ο κίνδυνος ρύπανσης του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες) και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όχι άλλα πρόστιμα σε άνεργους

γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

«Διαγράφονται όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο χρονικό διάστημα από 2 Ιουλίου 2010 έως και 2 Ιουλίου 2015 για μη καταβολή κομίστρου του ΟΑΣΑ σε άνεργους εγγραμμένους
του ΟΑΕΔ με απόφαση του υπ. Μεταφορών κ. Σπίρτζη» γράφει το δελτίο τύπου του υπουργείου και κανείς δεν μπορεί παρά να επικροτήσει το δίκαιο της απόφασης αυτής.

Τι γίνεται όμως για τις περιπτώσεις των άνεργων και των προστίμων που όλα αυτά τα χρόνια έχουν επιβληθεί από τον αντίστοιχο Οργανισμό της Θεσσαλονίκης, ήταν το ερώτημά μου στον συνάδελφο που καλύπτει το ρεπορτάζ στο αρμόδιο υπουργείο.

Η γη που δε γνώρισα



Όταν ήρθα για πρώτη φορά στο Ελληνικό ήταν για λίγο, μια σύντομη επίσκεψη έξω από την αμερικάνικη βάση. Θυμάμαι το τεράστιο καζάνι μόνο, γιατί εκεί σταθήκαμε να διαμαρτυρηθούμε για τις βάσεις, τους πολέμους και τους καπιταλιστές του κόσμου…

Ήμουν 18 χρονών κι όταν κοίταξα τη λεωφόρο δεν είδα ούτε τη γη των προσφύγων του Πόντου, ούτε τη θάλασσα. Είδα μόνο τσιμέντο κι άσφαλτο με το χιλιόμετρο να μετράει κόντρες κι αγριεμένα άλογα χωρίς εξάτμιση. Δε θα έρθω ποτέ να ζήσω εδώ, σκέφτηκα! Πού να ΄ξερα…

Είκοσι εφτά χρόνια μετά ξαναμετράω με το βλέμμα τη μικρή πατρίδα μου. Τι κι αν δεν είμαι Πόντια, Ηπειρώτισσα ή Κρητικιά, στο αίμα μου τρέχει η προσφυγιά και το παράπονο για τη γη που δε γνώρισα.

2015.11.19 «Ταξίδι στο Διάστημα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 11.30πμ


Λάβετε την πολύτιμη βιταμίνη Β6 από τη διατροφή σας

Η βιταμίνη Β6 είναι μια απαραίτητη βιταμίνη του συμπλέγματος των βιταμινών Β, απαραίτητη για υγιή καρδιά, για το ανοσοποιητικό σύστημα και για
καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ονομάζεται αλλιώς και πυριδοξίνη και συμμετέχει στο μεταβολισμό των αμινοξέων, των λιπών και των πρωτεϊνών, ενώ παίζει ρόλο και στο νευρικό και το μυϊκό σύστημα.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση για τη βιταμίνη Β6 είναι 1,4mg και για να είστε σίγουροι ότι τα λαμβάνετε, μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές σε διάφορους συνδυασμούς:
  • 1 μπολ αβοκάντο (0.41mg)
  • 1 μπανάνα (0.68 mg)
  • 110 γραμμάρια ψητού σολομού ή μπακαλιάρου (0.52mg)
  • 110 γραμμάρια ψητού τόνου (1.18 mg)
  • 110 γραμμάρια ψητού στήθους κοτόπουλου (0.64mg)
  • 1 μπολ σπανάκι (μαγειρεμένο) (0.44mg)
  • 1 μπολ πατάτα με τη φλούδα (0.42mg)
Γενικότερα, τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β6 είναι το γάλα, το κρέας, τα ψάρια, τα μη επεξεργασμένα δημητριακά, το καλαμπόκι, τα δαμάσκηνα, οι ξηροί καρποί, οι γλυκοπατάτες, η σόγια και οι μπανάνες.

Πηγή: www.clickatlife.gr

Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας: "Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων", το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 12.00


Σουβλάκι με πίτα

γράφει ο Θανάσης Καρτερός


Να σας πω την αμαρτία μου, δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ τους συμπαθώ τους «διάφορους εξοργισμένους συριζαίους».


Έτσι, όταν διάβασα ότι κατάγγειλαν στον "γαμώ και δέρνω" "Βηματοδότη" του Ψυχάρη τις πομπές δύο υπουργών, μου μπήκαν ψύλλοι στ' αφτιά.

Που έγιναν ναααα με το συμπάθιο, όταν είδα να παίρνει το δημοσίευμα ο "γαμώ και δεν πληρώνω" -λόγω ασυλίας- Αυγενάκης της Ν.Δ. και να το κάνει ερώτηση στη Βουλή. Και έγιναν κοριοί όταν είδα να παίρνει την ερώτηση Αυγενάκη ο "γαμώ και δεν τα παίρνω" Παπαχρήστος των "Νέων" και να προσθέτει τα ονόματα των δύο δραστών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Γλυφάδα και Ελληνικό λόγω αγώνα δρόμου, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και ώρες 9.30 - 13.00

Λόγω διεξαγωγής του 33ου Αγώνα Δρόμου Υγείας - 10 χλμ και 2 χλμ.), την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, τις ώρες 09.30΄ έως 13.00΄, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας, ως εξής:

Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Ποσειδώνος, ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, στο τμήμα της από την είσοδο - έξοδο του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μέχρι την οδό Ευρυάλης.
Οδός Διαδόχου Παύλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευρυάλης και Γρ. Λαμπράκη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ο Σαρωνικός λεωφόρος Πολιτισμού και Γνώσης: Ημερίδα στο Μέγαρο του ΟΛΠ, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 10.00πμ


Παγκόσμια πατέντα το «Κρητικό Ίαμα»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν οι διακεκριμένοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής κ ΠΦΥ, Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, Στέργιος Πυρίντσος, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας και Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης για την παρουσίαση του Cretan IAMA, αναδείχθηκαν ερευνητικά δεδομένα των εργαστηρίων των συμμετεχόντων επιστημόνων, καθώς και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους τόσο στη θεραπευτική πρακτική, όσο και ως μοχλός ανάπτυξης.

Γιουσουφάκια, ΔΟΛιότητες και αλητείες

γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Πάει ο καιρός που ο ΔΟΛ ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις. Που φταρνιζόταν ο Σταύρος Ψυχάρης και ένοιωθε άρρωστη σύμπασα η κυβέρνηση.

Πάει ακόμη και η εποχή που ο Ψυχάρης έκανε την υποχώρηση και έμπαινε από την πίσω πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου για να μην ενοχοποιηθούν αυτοί που συναντούσε.

Αν το δεις σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, πρέπει να είναι σκληρό για τον Σταύρο Ψυχάρη να χάνει τα πάντα. Να παίρνει τηλέφωνο υπουργούς και να μην απαντούν, να ζητά δάνεια και να μιλά με τους γραμματείς αυτών που κάποτε διόριζε και (το χειρότερο) να απολογείται σε Εισαγγελείς που κανονικά θα έπρεπε να τρέμουν μπροστά στο όνομα και την εικόνα του.