Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μια εκλογή μόνο φτάνει αεροπλάνο να με κάνει

Το βασίλειό του με μια εκλογική αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα είναι διατεθειμένος να ανταλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραμυθιαστεί ότι μπορεί να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο οι κακές παρέες που του φούσκωσαν τα μυαλά, λίγο η χαμηλή ευφυΐα, δεν άργησε να πάρει τον λάθος δρόμο.

Παρόλο που ο πατέρας του και η αδερφή του τον συμβουλεύουν εδώ και καιρό να αράξει στα κυβικά του και να αφήσει τους άλλους να τα βάλουν με τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί το να κερδίσεις τον Αλέξη Τσίπρα σε εκλογική αναμέτρηση είναι κόλπο ζόρικο που κάνουν στην Ινδία.

Νέα Σμύρνη: Ξεκίνησε για το κοινό η χρήση της πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Ξεκίνησε και φέτος για το κοινό η χρήση της πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην οδό Αρτάκης. Σε ανακοίνωσή του Γραφείου Αθλητισμού αναφέρει:

"Σας ανακοινώνουμε την έναρξη κολυμβητικής περιόδου 2015-2016 για το κοινό, από 4-11-2015 έως και 30-6-2016. Το ωράριο είναι ως εξής: Πρωί 07.30-10.30, μεσημέρι
12.00-14.00 και απόγευμα μόνο για εργαζόμενους ή φοιτητές 19.00-20.00 Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη."

Πληροφορίες καθημερινά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο 9.00–13.00, τηλ. 2109333667

Κάποια στιγμή θα λογαριαστούμε

Ακούς εκεί! Είμαστε, λέει, μια χώρα έντεκα εκατομμυρίων ανθρώπων, από τους οποίους σχεδόν τα επτά εκατομμύρια αποτελούν τον οικονομικά ανενεργό πληθυσμό: συνταξιούχοι, άνεργοι και άεργοι.

Εκ πρώτης όψεως η αναλογία 7 προς 11 ακούγεται εξωπραγματική και τρομακτική, αλλά ευτυχώς για όλα υπάρχουν εξηγήσεις:

ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας: Η τραμπούκικη και φασιστική επίθεση αποσκοπεί στην τρομοκράτηση, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω

«Στην τρομοκράτηση όχι μόνο των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσων αγωνίζονται για την ανατροπή των παγιωμένων ταξικών επιλογών και αναζητούν την ελπίδα στην Αριστερά,
αποσκοπεί η τραμπούκικη και φασιστική επίθεση στα γραφεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας».

Αυτά αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας για να καταλήξει μεταξύ άλλων: 
«Η καλύτερη απάντηση στις φασιστικές πρακτικές είναι ο σταθερός ακούραστος αγώνας που θα εμπνέει την κοινωνία και κυρίως τη νέα γενιά, για τη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου προς το σοσιαλισμό».

Ακολουθεί ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

Θετικά ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια Αττικής στην συνέχιση των αντιπλημμυρικών έργων σε Μοσχάτο και Ταύρο

Άμεση η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα του δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, προς την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, στην οποία επισημαίνεται η αναγκαιότητα για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Μοσχάτο και τον Ταύρο, η ανταπόκριση της Περιφερειάρχη ήταν
 άμεση.

"Ευτυχισμένο" το νέο έτος με ένα Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο;...

Όσο κι αν προξενεί εντύπωση σε πολλούς, η Γη δεν περιστρέφεται γύρω από την Ελλάδα.

Μπορεί η χώρα μας να είναι αρνητικός αποδέκτης ιμπεριαλιστικών πολιτικών άλλων κρατών, ωστόσο μην συγκλονιστείτε αν μάθετε πως δεν βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδιασμών των τελευταίων.

Όπως κι αν έχει, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το τί
θα φέρει το 2016 στην ευρύτερη γειτονιά μας, είτε αυτή είναι η Μέση Ανατολή είτε τα Βαλκάνια. Ο πόλεμος στη Συρία δεν δείχνει να κοπάζει, αντιθέτως είναι πιθανό να επεκταθεί και σε γειτονικά της κράτη όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία...

Underground σχέδια και underground πολιτικές για τα σκουπίδια

Ο δήμος Αθηναίων άρχισε να εγκαθιστά 20 βυθιζόμενα κοντέινερ σύμμεικτων απορριμμάτων 20 κυβικών το καθένα και ο δήμος Φυλής «προετοιμάζει το έδαφος» για να τα εγκαταστήσει και αυτός!

Να λοιπόν (μερικοί από τους λόγους) που οι δήμοι αυτοί απαξίωσαν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης.

Ο δήμος Φυλής είναι ο μοναδικός δήμος της Αττικής που δεν έκανε τοπικό σχέδιο διαχείρισης!

"Κρήτη και Πόντος - Μια Ψυχή": στην Αργυρούπολη, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 7.30μμ




Συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού με τον Αλέκο Φλαμπουράρη

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη, μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Κατά τη συνάντηση τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τον υπουργό ότι η προτιθέμενη πώληση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού -συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας, της Χερσονήσου του Αγ. Κοσμά, της παραλίας του Ελληνικού και του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας- είναι παράνομη, καταχρηστική και πολύ επιζήμια για το περιβάλλον, για τους εξής λόγους:

"Τα 3 Γουρουνάκια και ο... Κακός ο Λύκος?" στην Καλλιθέα, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 5.00μμ


Κι ο χαφιές που μας ακολουθεί…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου


Αν η μυθιστορία έχει ως άξονα κάτι που έχει συμβεί και η μυθοπλασία είναι η τεχνική της απόλυτης φαντασίας, όταν δομείται σε φόρμα, αυτές τις μέρες ζούμε το πάντρεμα και των δύο…

Και για να μην παίζουμε άλλο τις κυρίες κουμπάρες…

Η υπόθεση Πανούση είναι μια καθ’ όλα στημένη υπόθεση, με τους κατάλληλους ανθρώπους, στην κατάλληλη στιγμή…

Όταν η διαπλοκή βρίσκει τους δικούς της «χρήσιμους...»

του Γιώργου Βεργόπουλου

Στην πολιτική έχει πάντα σημασία η «μεγάλη εικόνα». Πως δηλαδή όλα συνδέονται και, συχνά ανεξάρτητα με τις προθέσεις
των συγκεκριμένων προσώπων, παράγουν πολιτικά αποτελέσματα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Από την εκλογή της τον Ιανουάριο η κυβέρνηση της αριστεράς χειρίζεται την πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας στην ΕΕ.

Διαπραγμάτευση που έχει ακόμη πολλά στάδια, από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας και την αποφυγή των πιο επώδυνων για τα λαϊκά στρώματα μέτρων μέχρι την αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ''γενοκτονία'' των υπουργών Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

του Κώστα Πουλακίδα

Από τον Μπαλτά στον Φίλη και από τον Φίλη στον επόμενο υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η τακτική της συντηρητικής παράταξης (διεσπαρμένης σε διάφορα κόμματα του πολιτικού φάσματος) θα είναι καθαρή: εκφοβισμός και αποδόμηση του υπουργού που θέλει να προχωρήσει τη δημοκρατική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η Παιδεία, προκειμένου να μην αλλάξει τίποτα.

Έτσι θα διατηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο της συντηρητικής απορρύθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης που ξεκίνησε το 2005, εντάθηκε μετά το 2010 και κορυφώθηκε με τον νόμο Διαμαντοπούλου το 2011 - έναν νόμο που για τα κόμματα που τον ψήφισαν (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) αποτέλεσε το πρόπλασμα της κυβέρνησης Παπαδήμου...

Ειδική Αγωγή και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

γράφει η Αγγελική Σιέρρα *

Έχοντας ως αφόρμηση τον νευραλγικό τομέα της Ειδικής Αγωγής και εξετάζοντας αυτόν ως δομικό χαρακτηριστικό του εκπαιδευτικού γίγνεσθαι,
αναμφιλέκτως ορίζεται ως αναγκαιότητα η σάρκωση της ελπίδας να διορθωθεί και να αλλάξει προς την κατεύθυνση του «δύνασθαι» η εφαρμογή των θεσμικών μέτρων υλοποίησης αυτής, έχοντας ως στόχο την άρση των συνθηκών που εκθέτουν επανειλημμένα και αδιαλείπτως τους μαθητές με ε.ε.α. (ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) στην τάξη ενός απαρασάλευτου, φαιού, μειωτικού της ανθρωποποιητικής παίδευσης, ακυρωτικού τρόπου, μη αποδοχής με πραγματιστικούς και ρεαλιστικούς όρους της προσωπικότητας αυτών.

Συγκεκριμένα, η υλοποίηση ορθού στρατηγικού σχεδιασμού οφείλει να μεταβολίζει και να μεταστοιχειώνει την υπονόμευση, τη διαστρέβλωση και την μεμψιμοιρία μιας παγιωμένης ιδεοληπτικής πραγματικότητας αρνητισμού στην αποδοχή του «διαφορετικού», σε ενδυνάμωση της βίωσης ποιοτικής πρόσβασης γνωστικά και παιδαγωγικά των παιδιών με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία ιδιαίτερα στην Α/θμια εκπαίδευση.

Οι... επιχειρήσεις της διαπλοκής

Το θέμα Πανούση χρησιμοποιεί σήμερα το παλαιό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο για να εμποδίσει την κυβέρνηση και τις μεταρρυθμιστικές τομές που χρειάζονται η χώρα και οι πολίτες, αλλά θίγουν τα συμφέροντά τους και την ασυλία τους.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρούν να γκαζώσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες κρίσης. Την προηγούμενη είχαν βγει μπροστά Σαμαράς, Βενιζέλος και Ψαριανός προβλέποντας πτώση της κυβέρνησης το πολύ έως τα Χριστούγεννα.

Πορτογαλία: Αντίο, Πέδρο... δεν θα μας λείψεις

του Αργύρη Παναγόπουλου


Παρελθόν για την Πορτογαλία αποτελούν από την Τρίτη η δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας του Πέδρο Πάσος Κοέλιο και η λιτότητα χάρις στη νέα κοινοβουλευτική  πλειοψηφία,

που προχωράει στον σχηματισμό μιας νέας δημοκρατικής και προοδευτικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον σοσιαλιστή Αντόνιο Κόστα και τη στήριξη του Μπλόκου της Αριστεράς, του Πορτογαλικού Κ.Κ. και των Πράσινων.

«Σήμερα έπεσε ένα ταμπού και γκρεμίστηκε ένας τοίχος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος μετά την καταψήφιση της κυβέρνησης από τη Βουλή με ψήφους 107 "Ναι" και 123 "Όχι", έντεκα μόλις ημέρες μετά τον σχηματισμό της...