Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Δωρεάν μαθήματα κινεζικής γλώσσας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Παναγιώτα Παπαδοπούλου, προσφέρει δωρεάν μαθήματα κινεζικής γλώσσας, για αρχάριους. Η κυρία Παπαδοπούλου παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για την εκμάθηση
μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης ξένης γλώσσας.

Η διδασκαλία του μαθήματος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε αίθουσα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, κάθε Δευτέρα, από τις 9 ως τις 10 μ.μ.

Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 2132025378. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Πανιώνιος λύγισε την αντίσταση του Πλατανιά 2-1

Με δύο γκολ, στην αρχή και το τέλος του αγώνα, ο Πανιώνιος λύγισε την αντίσταση του Πλατανιά 2-1 στη Νέα Σμύρνη και συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις!

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «χτύπησε» σε καίρια σημεία του αγώνα και σταμάτησε το αήττητο σερί των 4 αγωνιστικών για τους Κρητικούς, που μετρούσαν 3 νίκες και μία ισοπαλία.

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Γλυφάδα, Νέα Ιωνία και Κυψέλη

Στόχος αγνώστων έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε Γλυφάδα, Νέα Ιωνία και Κυψέλη, καθώς και η βίλα Κούβελου, στο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά, στις 1.30
μετά τα μεσάνυχτα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται στην οδό Γεννηματά 71 στη Γλυφάδα, με εύφλεκτο υλικό.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 01.42 χτύπησαν, με τον ίδιο τρόπο, στα γραφεία στη Νέα Ιωνία και στις 01.46 στην Κυψέλη, πάλι με εύφλεκτο υγρό.

Απέδρασε με το βαθμό η Καλλιθέα, 1-1 με τον Αχαρναϊκό

Αήττητη για τέταρτο σερί παιχνίδι παρέμεινε η Καλλιθέα μετά την εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στον Αχαρναϊκό με 1-1.

Ο Αχαρναϊκός ο οποίος ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πήρε το προβάδισμα στο 31' με τον Κωστόπουλο, ωστόσο οι παίκτες του νίκου Παντελή αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν στο 40' με τον Αρναρέλλη.

Ξεπλένοντας τους Ναζί

γράφει ο Νίκος Μωραΐτης

Η μασκότ του ΣΚΑΪ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, λέει -στον αέρα, όχι ανάμεσα σε Ναζί φίλους του- ότι η μάνα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα «είναι
λίγο κάπως», επειδή πετάει μπουκάλι στο δολοφόνο και δηλώνει ότι θέλει να τον κρεμάσει. Μα πόσο μπανάλ!

Μάνα να θέλει να κρεμάσει το φασίστα δολοφόνο του γιου της, πού ακούστηκε; Και… «κυκλοφορεί λυτή», όπως είπε ο Μπογδάνος επί λέξει. Ο δε δολοφόνος «θα πρέπει να είναι ένα ράκος» -πάλι επί λέξει-, ο κακομοίρης.

Το ίδιο ράκος ήταν και ο Σπύρος Γκοτζαμάνης, δολοφόνος του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη δίκη του. Να τον λυπάσαι…

Γ' Εθνική, 4ος Όμιλος, 7η Αγωνιστική: Μόνος πρώτος ο Φωστήρας που νίκησε στη Βάρη, ήττες για Γλυφάδα & Τράχωνες

Ο Φωστήρας πέρασε από τη Βάρη νικώντας 1-0 τον Αστέρα και πλέον φιγουράρει μόνος του στην κορυφή αφήνοντας πίσω 2 βαθμούς την Τριγλία και 3 βαθμούς τον Ιαλυσό.

Την ήττα γνώρισε ο ΑΟ Γλυφάδας στην έδρα του με 1-0 από την Τριγλία, ενώ οι Τράχωνες Αλίμου εξακολουθούν να βρίσκονται στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό, καθώς ηττήθηκαν και από τον Εθνικό με 3-1.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ζει!

Την άμεση σύλληψη των δραστών τής εις βάρος του επίθεσης ζητάει ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως ξεκαθάρισε μάλιστα
απαιτεί την άμεση σύλληψη των δραστών της επίθεσης ως δημοκρατικός πολίτης και όχι ως βουλευτής της Ν.Δ.

Άλλωστε ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των δημοκρατικών πολιτών που καταδικάζει τη βία εις βάρος του από όπου και αν προέρχεται. Χωρίς να ισχύει και το αντίθετο.

Εθνικιστές κι εθνομηδενιστές σε ποντιακό ανέκδοτο που δεν βγάζει γέλιο...

Έχει, αλήθεια, σημασία για όσους δεν δικηγορούν στα διεθνή δικαστήρια αν η σφαγή των Ποντίων ήταν γενοκτονία ή εθνοκάθαρση; Μάλλον όχι.

Τότε γιατί όλος αυτός ο ντόρος; Γιατί αυτός ο λαός πασχίζει ακόμα, ύστερα από σχεδόν 200 χρόνια από το σχηματισμό τού νεοελληνικού κράτους, να βρει το νέο στίγμα του στον παγκόσμιο χάρτη.

Γι' αυτό κι άγεται και φέρεται είτε από εθνικιστές είτε από εθνομηδενιστές, επειδή προσπαθεί ακόμα- πόσω μάλλον ύστερα από τρία μνημόνια στην πλάτη του- να εφεύρει ό,τι θα τον κάνει να ξεχωρίσει επιτέλους από τη βαριά σκιά τής αρχαιότητας, που ναι μεν τον προστατεύει ανά τους αιώνες αλλά του κρύβει και τον ήλιο.

Το νέο πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης


Μικρές αυξήσεις στους μισούς και πλέον δημοσίους υπαλλήλους προαναγγέλλει μέσω της "Αυγής" της Κυριακής ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης περιγράφοντας
τη δομή του νέου ενιαίου μισθολογίου, που θα απελευθερώνει το βαθμολόγιο και θα το αποσυνδέει από τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου.

Η τελευταία θα συσχετίζεται με τις μισθολογικές ωριμάνσεις καθορίζοντας τις αυξήσεις ανά διετία για τους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης διαβεβαιώνει ακόμη ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στον κατώτατο μισθό.

Ο «βέβηλος» υπουργός - Το θέμα δεν είναι ο Φίλης, είναι η δημοκρατία

γράφει ο Στρατής Μπουρνάζος


Νίκος Εγγονόπουλος, «Ο προπάππος Περραιβός
με το κεφάλι του Ρήγα Φεραίου», 1956
Τα πραγματικά περιστατικά. Ξεκινάω από τα πραγματικά περιστατικά. Πάντα έχουν σημασία, και στην περίπτωσή μας, πολύ μεγάλη. Πώς ξεκίνησε όλη η ιστορία;


Την Τρίτη το βράδυ, στο τέλος μιας τρίωρης σχεδόν τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον υπουργό Παιδείας αν επιμένει στην (παλιότερη) άποψή του περί «εθνοκάθαρσης», και όχι «γενοκτονίας» των Ποντίων. Δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι η παγίδα είχε ήδη στηθεί. Το δύσκολο είναι να πει πώς μπορούσε να ξεφύγει ο ερωτώμενος.

Ο Ν. Φίλης, πιστεύω, έκανε το μόνο αξιοπρεπές: με ηρεμία (και πολύ προσεκτικά, για να μην πω συντηρητικά) εξήγησε την άποψή του, μιλώντας επίσης για τον πόνο και τη σφαγή των Ποντίων, και διευκρινίζοντας ότι δεν αμφισβητεί την απόφαση της Βουλής.

Πόσο Μπογδάνος είσαι;

γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Μην νομίζετε πως δεν διαθέτει ευαισθησίες ο γνωστός δημοσιογράφος του Σκάι. Βεβαίως κι έχει.

Ανησυχεί για τον δολοφόνο Ρουπακιά, αν θα είναι ράκος μετά την... επίθεση
που δέχτηκε την Παρασκευή στο δικαστήριο από τη Μάγδα Φύσσα.

Τον απείλησε η «λυτή» Μάγδα Φύσσα, η «μάνα Φύσσα» όπως την αποκαλεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Είπε στον μαχαιροβγάλτη δολοφόνο της Χρυσής Αυγής πως δεν θα ησυχάσει μέχρι να πεθάνει αν δεν τον κρεμάσει και, αυτό, ο κ.Μπογδάνος το βρήκε κάπως, «είναι κάπως» λέει κάνοντας ταυτόχρονα μία χορευτική πιρουέτα.