Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Να μην σηκώσουν κεφάλι τα σταγονίδια - Νεοναζί οι δράστες

Σε πυρήνα νεοναζί, του οποίου ερευνάται η ιδιαίτερη σχέση με τη Χρυσή Αυγή, αποδίδει η αστυνομία την επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου κατά την προχθεσινή συγκέντρωση Ποντίων στο Σύνταγμα.

Ο ένας εκ των πέντε δραστών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, συνελήφθη, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αναζητούνται καθώς, όπως εκτιμάται, κρύβονται. Δύο εκ των πέντε έχει διαπιστωθεί ότι είναι ακροδεξιών φρονημάτων, ενώ ο τρίτος έχει κατηγορηθεί για άσκηση ρατσιστικής βίας και ληστεία.

Για τα επεισόδια προσήχθησαν και έδωσαν μαρτυρικές καταθέσεις οκτώ άτομα. Για τυχόν ευθύνες των επικεφαλής των αστυνομικών διμοιριών σε μη έγκαιρη παρέμβασή τους διεξάγεται διοικητική έρευνα.

Αυτός ο ντόρος με προσβάλλει ως Πόντιο

γράφει ο Γιώργος Σαββίδης

Για να εξηγούμεθα: τους δύο παππούδες μου, τ' αδέλφια τους, τους συγγενείς και φίλους τους και εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες του Πόντου τους εξόντωσαν οι Τούρκοι στα χρόνια του μεγάλου ξεριζωμού.

Γλίτωσαν λίγοι και όσοι μπόρεσαν να διαφύγουν στην ΕΣΣΔ, στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Σε καμία άλλη χώρα δεν κυνηγήθηκαν οι Πόντιοι, αντίθετα διακρίθηκαν.

Στην Ελλάδα ήρθαν κυρίως μανάδες, γιαγιάδες, θείες με τα μωρά στην αγκαλιά και στ' άλλο χέρι ένα μεγαλύτερο παιδί. Στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι, όπου έφτασαν οι δικοί μου μετά από πολλές περιπέτειες, πέρασαν τα πάνδεινα ώσπου να ριζώσουν και να σηκώσουν κεφάλι!

Άρον άρον, σταύρωσον αυτόν!

Ξαφνικά όλοι έγιναν νεοφιλόλογοι, νεοϊστορικοί και νεογλωσσολόγοι.

Ρωτώ, λοιπόν, ευθέως:

- Το μείζον θέμα είναι το έγκλημα που διαπράχθηκε ή ο όρος που θα χρησιμοποιήσουμε για να το ορίσουμε;

- Μπορεί κάποιος από τους νεοειδικούς να μου πει ποια διαφορά θα κάνει στην τραγωδία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας εάν χρησιμοποιήσουμε τη λέξη γενοκτονία ή εθνοκάθαρση ή εθνική εκκαθάριση ή εξόντωση φυλής ή εξόντωση έθνους ή αφανισμό έθνους;

Ηθικός αυτουργός, τα πίτουρα

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

εδώ στο νότο - σχόλιο: Πολλοί πρέπει
να αποφεύγουν τα πίτουρα
Αυτό πια ξεπερνάει κάθε ανοησία, κι όμως το εκσφενδόνισαν με κάθε σοβαρότητα: Ηθικός αυτουργός για τις χρυσαυγίτικες μπούφλες, μπουνιές και κλωτσιές στον Κουμουτσάκο είναι ο Φίλης.

Όχι ο Μιχαλολιάκος ή ο Κασιδιάρης ή ο κάθε Ντουλάπας της συμμορίας. Αλλά ο Φίλης, αν έχετε τον Θεό σας. Ο οποίος -θαυμάστε λογική- αναρρίπισε τα εθνικά πάθη με όσα αντεθνικά είπε.

Με αποτέλεσμα την εθνοκάθαρση
του Κουμουτσάκου από τους γνωστούς εθνικώς σκεπτόμενους.