Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η Ρένα Δούρου, στο ΠΕ.ΣΥ. για το Προσφυγικό: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε σοβαρή, αναγκαία νομοθετική ρύθμιση»

Την ανάγκη άμεσης ανάληψης νομοθετικών ρυθμίσεων σε συνδυασμό με τη μεταφορά των ανάλογων πόρων, προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το Προσφυγικό, επεσήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τη συζήτηση του θέματος στην 33η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μία διπλή πρόκληση, την κατοχύρωση της ασφάλειας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτών και προσφύγων», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας της Ρένας Δούρου:

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης καταψήφισε την αύξηση των δημοτικών τελών που επέβαλε η διοίκηση
Κωνσταντάτου.

Μάλιστα η διοίκηση του Χρήστου Κορτζίδη είχε ξεκινήσει να υλοποιεί τη δέσμευσή της για εξίσωση προς τα κάτω, μειώνοντας τα τέλη στην Αργυρούπολη.

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφέρει:

Η μπαλάντα του έμπορα…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Η ξύλινη βάρκα μετέφερε αυτή τη φορά 300 «κεφάλια»…

Οι δουλειές μεγαλώνουν και οι διακινητές στην Τουρκία ψάχνουν τώρα για μεγαλύτερες βάρκες, που θα μπορούν να μεταφέρουν εκατοντάδες, χρεώνοντας από 1.800 έως 2.500 ευρώ το «κεφάλι», προειδοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες…

Ο Οκτώβρης τελείωσε, ο χειμώνας αρχίζει και οι αποφάσεις της Ε.Ε. τον Σεπτέμβριο για έλεγχο των δουλεμπορικών κυκλωμάτων ακόμη και από το στρατό, είναι σαν να μην ελήφθησαν ποτέ…

Επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην Expo του Μιλάνου

"Σιτίζοντας τον πλανήτη, ενέργεια για ζωή", ήταν ο τίτλος της Παγκόσμιας Έκθεσης του Μιλάνου, στην οποία μετείχε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο
του Ελληνικού Περιπτέρου.

Η Περιφέρεια Αττικής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε διεθνές επίπεδο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της:

Την ιστορία, τον πολιτισμό, το φυσικό της περιβάλλον, το ιδιαίτερο κλίμα της, τα πανέμορφα νησιά της, την τουριστική της εικόνα και τη ξεχωριστή ποιοτικά παραγωγή της σε προϊόντα όπως το λάδι, το μέλι, το κρασί, το φιστίκι, κ.α.

Κυκλοφορεί το 4ο τεύχος της τοπικής εφημερίδας "εξ ευωνύμων" για το Ελληνικό & την Αργυρούπολη


Διαβάστε πατώντας εδώ: ​εξ ευωνύμων - τεύχος 4ο


metonkyriako.gr

Τα νέα του όπλα παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της εκστρατείας του για την εκλογή του αρχηγού της Ν.Δ. από τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Πρόκειται για την νέα ιστοσελίδα όπου κάθε ενδιαφερόμενος ψηφοφόρος της Ν.Δ. μπορεί να επισκεφτεί ώστε να καταλάβει γιατί πρέπει να αναδείξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος και όχι κάποιον άλλο.

Αλλά και οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων μπορούν επίσης να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού είναι δωρεάν. Τουλάχιστον για την ώρα.

Ας μην επιτρέψουμε τη λεηλασία του Υμηττού, στο όνομα της προστασίας του!

Υπόμνημα που υπογράφεται από 27 συλλογικότητες, φορείς και δημοτικά σχήματα κατέθεσε η Διαδημοτική Επιτροπή για την Προστασία του Υμηττού στο ΣτΕ, στις αρμόδιες κρατικές
υπηρεσίες και στους Ο.Τ.Α γύρω από Υμηττό.

Το παραθέτουμε ολόκληρο:

Ο Υμηττός, εδώ και αρκετές δεκαετίες, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνολικής και γενικευμένης επίθεσης που στοχεύει στην εξαφάνιση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του.

Έχε το νου σου στο παιδί... # Στη Μόρια να πάνε οι επίσημοι επισκέπτες μας

Χιλιάδες τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στον δρόμο για την Ευρώπη.

Ο αριθμός των ανηλίκων από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που φτάνουν χωρίς τους γονείς τους στην Ελλάδα, αυξάνεται διαρκώς.

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ανθρωπιστικές οργανώσεις για έξαρση φαινομένων κάθε είδους κακοποίησης και σεξουαλικής - εργασιακής εκμετάλλευσης των ορφανών του πολέμου.