Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Απειλούνται με εξαφάνιση τα λιοντάρια

Ο βασιλιάς των ζώων, το λιοντάρι, απειλείται με εξαφάνιση. Έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης καταδεικνύει ότι μπορούν να επιβιώσουν μόνο
σε προστατευόμενες περιοχές. Σε πολλές περιοχές έχουν αφανιστεί πλήρως.

Είναι μεγάλα, επιβλητικά και εκπέμπουν φινέτσα και χαλαρότητα. Στην Κίνα πέτρινα λιοντάρια κοσμούν συχνά εισόδους κτηρίων. Συμβολίζουν την εξουσία, τη δύναμη των ιδιοκτητών και κρατάνε μακριά τα κακά πνεύματα.

Για τα αληθινά λιοντάρια όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Αυτό έχουν διαπιστώσει ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Περιφέρεια Αττικής καταγράφει τα ακίνητα περιουσιακά της στοιχεία

Τάξη στο χάος των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της Περιφέρειας Αττικής δρομολόγησε η Περιφερειακή Αρχή στο πλαίσιο της κτηματογράφισης και σε εφαρμογή των κανόνων της χρηστής διοίκησης και προστασίας της δημόσιας περιουσίας.

Κατά την επιχείρηση καταγραφής των ακίνητων της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε πλήρης ασάφεια της κατάστασης από σωρεία χρόνιων παραβλέψεων και ελείψεων εγγράφων νομικού προσδιορισμού των ακινήτων.

Κατά τη διαδικασία αυτή διαπιστώθηκαν τα εξής:

Αρκτική: οι πάγοι λιώνουν, τα πλοία μπαίνουν σε αχαρτογράφητα νερά

Το Βορειοδυτικό Πέρασμα είναι ο απροσπέλαστος μέχρι πρότινος, παγωμένος θαλάσσιος δρόμος που συνδέει τον Ατλαντικό Ωκεανό με τον Ειρηνικό στο καναδικό
Αρχιπέλαγος της Αρκτικής.

Δεδομένου ότι η ανέγγιχτη παγωμένη Ήπειρος δοκιμάζεται περισσότερο από την υπερθέρμανση του πλανήτη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές της Γης προβλέπεται ότι σε λίγα χρόνια το Βορειοδυτικό Πέρασμα θα ανοίξει, δηλαδή τουλάχιστον τα καλοκαίρια οι πάγοι θα λιώνουν, επιτρέποντας τη διέλευση πλοίων.

Ήδη την τελευταία πενταετία συνολικά 115 πλοία, κυρίως φορτηγά και πετρελαιοφόρα, έχουν διαπλεύσει το Βορειοδυτικό Πέρασμα.

28η Οκτωβρίου και καταϊδρωμένη

28η Οκτωβρίου σήμερα και σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική μέρα του ελληνικού έθνους.

Βέβαια στο κοινό υπάρχει μια διχογνωμία σχετικά με το τι συνέβη σήμερα πριν χρόνια αφού άλλοι θεωρούν ότι γιορτάζουμε το “ΟΧΙ” απέναντι στους Ιταλούς και άλλοι την έναρξη της επανάστασης απέναντι στους Τούρκους.

Ό,τι και να ισχύει πάντως δεν μειώνει την σημαντικότητα της ημέρας. Είτε φάγαμε τους Ιταλούς είτε τους Τούρκους, μαγκιά μας.

Κείμενο υψηλού ήθους (των κατοίκων της Σκάλας Συκαμιάς Λέσβου προς τον δήμαρχο του νησιού)

Λέσβος, Οκτώβριος 2015:
Φωτογραφία του Άρη Μεσσίνη (Afp)
Η επιστολή των κατοίκων της Σκάλας Συκαμιάς Λέσβου προς τον δήμαρχο του νησιού είναι κείμενο υψηλού ήθους ευαισθητοποιημένων ανθρώπων και συνειδητών πολιτών, οι οποίοι, εκτός από την εξαιρετική τους στάση απέναντι στους πρόσφυγες που κατακλύζουν τον τόπο τους, προτείνουν και συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο νησί.

Διαβάστε το για να αισθανθείτε κι εσείς τη συγκίνηση που νοιώσαμε.

Είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις ότι υπάρχουν κοινωνικές ομάδες τέτοιας ποιότητας· πόσο μάλλον στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα και, μάλιστα, σε έναν αγροτικό τόπο που δοκιμάζεται σκληρά.

Περιφέρεια Αττικής: Στην τελική ευθεία η αντιπλημμυρική θωράκιση Καρέα, Ηλιούπολης και Βύρωνα

Τη δρομολόγηση της οριστικής επίλυσης των πλημμυρικών προβλημάτων στην περιοχή Καρέα - Αναστάσεως, που ανήκει στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα, σηματοδοτεί
η ανάθεση εκπόνησης της οριστικής μελέτης για τους αγωγούς ομβρίων στους παραπάνω Δήμους.

Το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 46.353 Ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ), θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και η εκπόνησή της θα ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα επτά μηνών.

Ο Βάλντις ξέχασε την Σαββαΐδου (!) & βγάζει τη στολή του !

Μας είχαν φάει τα αυτιά την περασμένη εβδομάδα ότι έρχεται ο Ντομπρόβσκις και θα βάλει θέμα στην κυβέρνηση για την αποπομπή της Σαββαΐδου και άλλα τέτοια.

Τελικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ήρθε στην Αθήνα και συνάντησε και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που είχε ζητήσει την παραίτηση Σαββαΐδου.

Ξέχασε όμως να ζητήσει να επανέλθει στη θέση της στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η Κατερίνα Σαββαΐδου! Ούτε νύξη δεν έκανε επ' αυτού στον πρωθυπουργό!

Ένα από τα άγνωστα "ΟΧΙ" που ειπώθηκε στις 13 Μαΐου 1941

13 Μαΐου 1941:

"...απολύεται του Σώματος τη αιτήσει του, ως μη επιθυμών να συνεχίση την εν τη Χωροφυλακή υπηρεσίαν του υπό την διοίκησιν της Ιταλικής κατοχής της Νήσου" (Λευκάδος).


Υπήρχαν και αυτοί οι άνθρωποι...
Υπάρχουν ακόμη... γύρω μας...
αλλά είναι λίγοι, γιατί είναι σπάνιοι.


από το facebook της Yiota Vassi