Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Νίκη του Άρη Βούλας και ήττα της Βουλιαγμένης στην 6η Αγωνιστική των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α.

Έναν βαθμό πίσω κορυφή της Α' ΕΠΣΑΝΑ βρίσκεται ο Άρης Βούλας ο οποίος χάρη σε γκολ του Σιδηρόπουλου στο 64′ επικράτησε εκτός έδρας του Νικηφόρου με 1-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ενώ στο 35′ ζήτησαν πέναλτι σε κράτημα πάνω στον Κριλή.

Αποτελέσματα 4ης & 5ης Αγωνιστικής για τις ομάδες Μοσχάτου & Καλλιθέας στην Ε.Π.Σ. Πειραιά

Στο γήπεδο της Παραλίας Καλλιθέας ο Ίκαρος Καλλιθέας νίκησε με σκορ 1-0 τον ΑΟΚ Φαλήρου για το πρωτάθλημε του 1ου Ομίλου της Α' Κατηγορίας Ε.Π.Σ.Πειραιά.

Μία από τα ίδια στον 2ο Όμιλο για τις ομάδες του Μοσχάτου καθώς η ΑΕ Μοσχάτου νίκησε 3-1 την ΑΕ Περάματος, ενώ η Θύελλα Μοσχάτου έχασε 2-0 από τους Σαλαμινομάχους.

Volley Β' Εθνική: Δεν τα κατάφερε η ΓΑΝΣ Ίριδα & ηττήθηκε 2-3 σετ από την AΓΣ Άρτεμη (video αγώνα - συνεντεύξεις)

γράφει η Δήμητρα Σέκη

Στο κλειστό Γήπεδο Αρτάκης, στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής της Β’ Εθνικής του Περιφερειακού Πρωταθλήματος για τη φετινή σεζόν 2015-2016, η ομάδα Βόλεϊ
Γυναικών Γ.Α.Ν.Σ. ΙΡΙΣ ήρθε αντιμέτωπη με τον Α.Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ.

Εκεί βρέθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για να καλύψει το παιχνίδι.

Η ΑΡΤΕΜΙΣ κέρδισε την ΙΡΙΣ με 3-2 σετ. Δείτε το video του αγώνα:

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: Συνεστίαση, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 1.30μμ


Παλαιό Φάληρο: Επιστολή Μερκουράκη στον Δήμαρχο για το θέμα των Συμβασιούχων

Παρέμβαση για το θέμα των Συμβασιούχων πραγματοποίησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Π. Φάληρο, Κώστας Μερκουράκης, ο οποίος επέλεξε να στείλει επιστολή στον Δήμαρχο Π. Φαλήρου, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη εκδίκαση της έφεσης.

Ο Κ. Μερκουράκης στην επιστολή του ζητά από τον κ. Χατζηδάκη να ανακαλέσει την απόφασή του για πρόταση αναβολής της Δίκης και ζητά από τη Δημοτική Αρχή να τολμήσει να διεκδικήσει ρόλο στις εξελίξεις, αποσύροντας την έφεση.


Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Μόνο η παράταξη Κωνσταντάτου ψήφισε τα πρόστιμα του Κανονισμού Πόλης


Ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία μόνο από την παράταξη Κωνσταντάτου ο νέος κανονισμός Ελληνικού-Αργυρούπολης, παρά τις έντονες διαφωνίες
του συνόλου της αντιπολίτευσης.

Η διαδικασία διακόπηκε δυο φορές από τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Τσαρπαλή καθώς στην αίθουσα δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις με πολίτες, αλλά και μέλη της παράταξης "Αντικαπιταλιστική Κίνηση - Εκτός Πλάνου", οι οποίοι διαφωνούσαν με την παράνομη και αντιδημοκρατική επιβολή προστίμων σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών πολιτικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων και απαίτησαν την απόσυρση του κανονισμού.

Γ' κατηγορία ΕΠΣΑ: Τα αποτελέσματα της 4ης Αγωνιστικής

Για την 1η αγωνιστική του 1ου Ομίλου η Νέα Σμύρνη ηττήθηκε στην έδρα της με 1-0 από τον Κεραυνό Πετρούπολης.

Στον 2ο Όμιλο η ΑΕ Γλυφάδας με γκολ του Λαγουτάρη (75') κέρδισε την Κηπούπολη, ενώ το μοναδικό τέρμα που πέτυχε στο 74' ο Δημητριάδης δεν ήταν αρκετό και ο Αετός Καλλιθέας υπέστη βαρειά ήττα με 4-1 από την Κηφισιά 2010.

Ταταύλα και Νίκη Αλίμου μοιράστηκαν το σκορ σημειώνοντας από 3 γκολ στον ισόπαλο αγώνα του 3ου Ομίλου. Για την ομάδα του Π. Φαλήρου σκόραραν οι Τριγωνάκης, Τσολακίδης και Σουρδής και για τη Νίκη οι Γιαννουδάκης, Γιαννόπουλος και Γαβριήλ.

Β' Κατηγορία ΕΠΣΑ: Τα αποτελέσματα της 5ης Αγωνιστικής

Από τις ομάδες των νοτίων προαστίων, για τον 1ο Όμιλο της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ ο Άγιος Δημήτριος νίκησε 2-0 τον ΑΟΝΑργυρούπολης, ενώ το Καλαμάκι απέσπασε λευκή
ισοπαλία από την Ανθούπολη.

Στον 2ο Όμιλο η Δάφνη Παλαιού Φαλήρου συνέτριψε με 6-0 τον Ακάδημο και η Τερψιθέα έφερε λευκή ισοπαλία με την Αρμενική.

Ο Άγιαξ Ταύρου εξακολουθεί να μοιράζεται την πρώτη θέση του 3ου Ομίλου με τον Αθηναϊκό μετά τη νίκη επί του Τριφυλλιακού με 3-1. Αντίθετα την ήττα γνώρισαν η Λαύρα Αργυρούπολης από τον Αστέρα Ζωγράφου με 3-1 , και το Παλαιό Φάληρο από τον Γκυζιακό με 1-0.

Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής στον 2ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΑ - Βαθμολογία

Σταθερά μπροστά στον 2ο Όμιλο με 18 βαθμούς ο Άγιος Ιερόθεος που πέτυχε τα 6 στα 6 περνώντας και από την Καισαριανή με νίκη 3-1 επί του Μικρασιατικού.

Μόνο η Ηλιούπολη από τις ομάδες της πόλης αναδείχθηκε νικήτρια με 2-1 επί της Ειρήνης Πετρούπολης.

Αντίθετα ηττήθηκαν ο Φωστήρας στην Ηλιούπολη από τον ΑΟ Περιστερίου (2-3) και η Διάνα στον Χολαργό από την ομώνυμη ομάδα (2-0).

Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής στον 1ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΑ - Βαθμολογία

Δεν τα κατάφερε ο ΓΣ Αργυρούπολης και ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1 από το πρωτοπόρο Αιγάλεω που διεύρυνε στους 5 βαθμούς τη διαφορά από τη 2η θέση.

Σαν άνεμος πέρασε ο Χαραυγιακός από το Ρουφ
πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη με 4-1 επί της τοπικής ομάδας.

Νίκη των Σουρμένων επί του ουραγού Αττικού με σκόρ 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ έχασε και η Θύελλα Αγ. Δημητρίου στον Βύρωνα από τη Δόξα.

Γ' Εθνική, 4ος Όμιλος: Τα αποτελέσματα της 5ης Αγωνιστικής - Βαθμολογία

Παραμένει στην πρώτη θέση της Γ' Εθνικής ο Ιάλυσος με 15 βαθμούς πετυχαίνοντας την πέμπτη σερί νίκη επί της Επισκοπής εκτός έδρας (0-1).

Δυο βαθμούς πίσω ο Φωστήρας Ταύρου που νίκησε τον Ηλυσιακό με σκορ 1-0.

Με 4-0 συνέτριψε ο Αστέρας Βάρης τους Τράχωνες Αλίμου με τους τελευταίους να μην έχουν πάρει ακόμα βαθμό στο πρωτάθλημα, ενώ ο αγώνας του Ερμή Ζωνιανών με τον ΑΟ Γλυφάδας αναβλήθηκε.

Διπλό με ανατροπή η Καλλιθέα στη Ζάκυνθο


Επιστροφή στις επιτυχίες για την Καλλιθέα, που το απόγευμα του Σαββάτου κέρδισε 2-1 στη Ζάκυνθο την ομώνυμη ομάδα για την 5η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.

Η ομάδα του Νίκου Παντελή έβγαλε χαρακτήρα στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας να θέλει περισσότερο το τρίποντο.

Πανιώνιος - Βέροια 0-1: Ναζλίδης και… τέζα!

Με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Βέροια… ξέρανε τον Πανιώνιο και τον νίκησε 1-0 μέσα στη Νέα Σμύρνη!

Κι εκεί που όλοι περίμεναν… τη λήξη για να πάνε σπίτια τους ή να αλλάξουν κανάλι στην τηλεόραση, έχοντας παρακολουθήσει για 93 λεπτά το πιο… σβηστό 0-0 της χρονιάς ως τώρα, ο Θωμάς Ναζλίδης ήρθε να… κουφάνει τους πάντες!


Ο φορ της Βέροιας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τεράστια νίκη στην ομάδα του μέσα στην έδρα του «Ιστορικού»!

Αν κι ο Πανιώνιος ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς, δεν έκανε σοβαρές φάσεις στα καρέ της ομάδας της Ημαθίας η οποία κράτησε το «μηδέν» με ευκολία.

Στο φινάλε, οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να μεταφέρουν τη δράση προς την εστία των γηπεδούχων, κάτι που τους δικαίωσε στη… λήξη του ματς.

Ο Ναζλίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και… ξέρανε τον Πανιώνιο, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη εντός έδρας ήττα του για φέτος.

Η Βέροια από την πλευρά της, πήρε τρίτη εκτός έδρας νίκη και έφτασε στους 11 βαθμούς, με τον Πανιώνιο να μένει στους 13.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (79' Χαλκιαδάκης), Μπουμάλ, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Σιώπης, Βλάχος, Καραμάνος (67' Βιγιάλμπα), Τασουλής, Ανσαριφάρντ.

Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεζ, Αραγονές, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Ετζενγκέλε, Αμπντισαλάμ, Βεργώνης (46' λ.τ. Μαραγκός), Νέτο (89' Μαγέφσκι), Αμπντούν (59' Γιουσούφ), Ναζλίδης, Κόλα.

Πηγή: www.onsports.gr

Δημοψήφισμα: Μνημόνιο ή πρόσφυγες;

γράφει ο Λάκης Μπέλλος


Εντυπωσιακή είναι η πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης να μειώσει μέχρι εξαφάνισης το Μνημόνιο, αν δεχτούμε περισσότερους
πρόσφυγες!

Δίνεται η ευκαιρία στον Τσίπρα να σκίσει το Μνημόνιο με την υποχώρηση να δεχτούμε περισσότερους πρόσφυγες, γιατί το Βερολίνο ως γνωστόν δεν έχει πλατείες Βικτωρίας και δεν θέλει να χαλάσει το πρεστίζ των πλατειών του.

Η πρόταση είναι εντυπωσιακή, αλλά πρέπει να σκεφτούμε τι μας συμφέρει. Το Μνημόνιο σαν ατσάλι ή να δεχτούμε πρόσφυγες; Οσο περισσότερους πρόσφυγες θα δεχόμαστε, τόσο θα μειώνεται το Μνημόνιο μέχρις πλήρους κατάργησης και εξαφάνισης.

Κίνημα Απένταρων Καναλαρχών και Σχολαρχών: «Εσύ να πληρώσεις» *

της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Χορεύουν τη χαρά τους τα κανάλια στον χορό της προαναγγελθείσας βροχής. Επανέλαβαν τόσες φορές τη λέξη φοροκαταιγίδα που κατά το ήμισυ επαληθεύτηκαν σε κάτι. Καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν όχι μόνο το τηλεοπτικό τοπίο, καθώς το ν/σ για να πληρώσουν για πρώτη φορά ψηφίστηκε στη Βουλή.

Τρία τα μέτωπα της τηλεπολιτικής: ασφαλιστικό, αγρότες, παιδεία και το κυβερνητικό ρεπορτάζ για το ασφαλιστικό παρουσιάζεται από τους έγκριτους ως το νέο επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης.

Αξιοποιώντας μάλιστα στο έπακρο τη βασική αρχή των ΜΜΕ ότι τα καλύτερα ψέματα είναι οι μισές αλήθειες, οι πενταροδεκάρες του Φίλη και το πολιτικό κοινό του Σεβαστάκη τέθηκαν στην υπηρεσία της στρέβλωσης των ειδήσεων και της παραπληροφόρησης του κοινού.

"Θέλουμε να είμαστε αυτόνομοι και κοινωνικά χρήσιμοι"

Σε διαδικασία επανεκκίνησης βρίσκεται η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της 2ης Πανελλαδικής της Συνδιάσκεψης στις 20-22 Νοεμβρίου, η οποία έχει διπλή στόχευση.

Πρώτον, την αναζήτηση ενός νέου πολιτικού σχεδίου μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε με τους δανειστές, αλλά και τη νέα εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, την οργανωτική ανασυγκρότηση της Νεολαίας μετά την αποχώρηση της πλειονότητας των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου το καλοκαίρι.

Ακούτε την κατσαρόλα;

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Τι σχέση έχει το "πραξικόπημα" της Σαββαΐδου με τη στάση προέδρου οργανισμού συγκοινωνιών, που στέλνει στο κρατητήριο οδηγό επειδή βοήθησε πρόσφυγες;

Με τη στάση αστυνομικών που -σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε- συμπεριφέρονται σκαιά σε γηγενείς ή κακοποιούν και ληστεύουν πρόσφυγες και μετανάστες; Με τη στάση ανώτερων δημόσιων λειτουργών, που κάνουν του κεφαλιού τους στον τομέα των αρμοδιοτήτων και της δράσης τους;

Και τι σχέση έχουν επίσης όλα αυτά με τη λυσσώδη προπαγάνδα μεγάλων ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης, με αιχμή το νομοσχέδιο για τις συχνότητες;

Θάνατος στον Φίλη

γράφει ο Βασίλης Μουλόπουλος

Δεν γνωρίζω αν οι "πενταροδεκάρες του Ν. Φίλη" δυσαρέστησαν το Μαξίμου, δυσαρέστησαν όμως -και πολύ- πάρα πολύ τα mainstream ΜΜΕ, τους γνωστούς
διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τους "εμπόρους της γνώσης" και το νεοφιλελεύθερο μέτωπο του Κοινοβουλίου.

Α, ναι, ο Φίλης ενόχλησε και την τρόικα, επειδή ο υπουργός Παιδείας προτίθεται να καταργήσει την άκρως δημοκρατική "προεπιλογή των υποψηφίων πρυτάνεων στα ΑΕΙ". Θεσμός που μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα συναντάται.

Και τους επιχειρηματίες της γνώσης, επειδή η εποπτεία τους θα περάσει από το υπουργείο Εμπορίου στο υπουργείο Παιδείας.

Δημοκρατίες και Μαλακίες…

Αντιφασίστας δηλώνει ο Άδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξη του τονίζοντας ότι δεν προέρχεται από τη λαϊκή Δεξιά όπως ο Μάκης Βορίδης αλλά από τη φιλελεύθερη Δεξιά όπως ο Αντώνης Σαμαράς.

Και επειδή ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. αποφάσισε ο ίδιος να καλύψει το κενό.

Γιατί οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι του Άδωνη Γεωργιάδη καλύπτουν τη λαϊκή Δεξιά, την κεντρώα Δεξιά και την Αριστερή Δεξιά αλλά όχι τη φιλελεύθερη δεξιά.