Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Προκρίθηκαν τα Σούρμενα με σαρωτικό σκορ 4-0 επί του Διαγόρα Αιγάλεω

Εντυπωσιακή πρόκριση για τα Σούρμενα σήμερα το μεσημέρι κόντρα στον Διαγόρα Αιγάλεω.

Οι “ροσσονέρι” εμφανίστηκαν με πολλά νέα παιδιά στην σύνθεσή τους και επικράτησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα 4-0 στο Ελληνικό.

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 12′ από τον Τσουρουφλή, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το 1-0 αξιοποιώντας την πάσα του Ζιώγα.

Στα πέναλτι ο Φωστήρας Ηλιούπολης αποκλείστηκε από το Καματερό

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε την Τετάρτη στο Καματερό ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Φωστήρα Ηλιούπολης για την τέταρτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Οι “νερατζούρι” επικράτησαν στα πέναλτι 4-2, αφού παρέμεινε το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Στα στοιχεία του παιχνιδιού, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε γκολ παρά την κυριαρχία των “κιτρινόμαυρων”, με τον Ανδριόλα να σταματά σε τρεις περιπτώσεις τους Τοπάλλι, Σάχου και Φάρο.

Στην παράταση αποκλείστηκε η Διάνα Ηλιούπολης από τον Ολυμπιακό Λιοσίων

Ματσάρα έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης ανάμεσα σε Ολυμπιακό Λιοσίων και Διάνα Ηλιούπολης στα πλαίσια του Κυπέλλου Αθηνών.

Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν στο Ίλιον 3-2 των “Ηλιουπολιτών” στην παράταση σε ένα παιχνίδι που είχαν γενικότερα τον έλεγχο.

Ο Κωνσταντινίδης άνοιξε το σκορ στο 6′ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν αέρα δύο τερμάτων στο 73′ χάρις τον έμπειρο φορ Δελόλμα.

Η Τερψιθέα απέκλεισε τον ΑΟ Περιστερίου στα πέναλτι (4-3)

Ακόμα μια έκπληξη στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Επόμενο θύμα ήταν ο ΑΟ Περιστερίου στην Τερψιθέα από την ομώνυμη ομάδα στα πέναλτι με 4-3.

Στην κανονική διάρκεια και την παράταση το φτωχό 0-0 ήταν το αποτέλεσμα που οδήγησε στην “ρώσικη ρουλέτα” παρά τις καλές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.

Με τεσσάρα ο Ηλυσιακός απέκλεισε τον Χαραυγιακό

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι του Ηλυσιακού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πήραν δίκαια τη νίκη - πρόκριση από τον Χαραυγιακό για τους "16".

Ένα λάθος του Κωνσταντάρα σε κόρνερ του Νυφαδόπουλου, έδωσε την ευκαιρία στον Φλέγκα να ανοίξει το σκορ κάνοντας το 1-0, ενώ θα μπορούσε να είχε γίνει πιο πριν με τον Ξαγοράρη που έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες στο 5’ και 9’.

Σουτ του Ζέλο στο 16’μόλις άουτ. Το ημίχρονο τελείωσε 2-0 με ένα τέρμα που σημείωσε με απ’ ευθείας φάουλ ο Λερογιάννης.

Πρόκριση για ΑΟΤ Αλίμου μέσα στον Ταύρο


Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ πανηγύρισε ο ΑΟΤ Αλίμου ο οποίος επικράτησε μέσα στον Ταύρο με 1-0 του Φωστήρα.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Καλύκα μετά από τέσσερα επίσημα παιχνίδια είδε τους κόπους του να ανταμείβονται αφού πήρε μια σπουδαία νίκη η οποία θα συμβάλει σημαντικά στο ψυχολογικό κομμάτι.

Ασφαλώς στη συγκεκριμένη εξέλιξη συνέβαλε το γεγονός ότι ο “Φονέας” δεν βρέθηκε σε μεγάλη μέρα ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 58′ όταν τραυματίστηκε ο Βαρύτιμος Κουλακάρης κι ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές από τον Κώστα Ψυρόπουλο.

Αυθαίρετη απόλυση καθαρίστριας σε σχολείο του Αλίμου

Με μία απόφαση που προσβάλει τόσο την ίδια τη συμβασιούχο καθαρίστρια του 4ου Λυκείου όσο και τους εκπαιδευτικούς του, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας, κα Σύρμα, ουσιαστικά απέλυσε την εργαζόμενη, μετά από δέκα συνεχή έτη εργασίας και προσφοράς στο σχολείο.

Η ανακοίνωση-καταγγελία που έχει εκδώσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μιλά για άδικη και ταπεινωτική μεταχείριση, αλλά και για ατεκμηρίωτη απόφαση, αφού έως σήμερα δεν έχουν γίνει ούτε σχόλια ούτε παράπονα για τη δουλειά της συμβασιούχου.

Για ποιον λόγο η κ. Σύρμα δεν ανανέωσε τη σύμβαση; Άγνωστο.

Θετικό βήμα για τη Γλυφάδα η ψήφιση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων

Πρώτο βήμα εναρμόνισης του δήμου Γλυφάδας με τον εθνικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος της κοινωνίας και όχι των εργολάβων, θεωρεί η δημοτική κίνηση «Ανατροπή
στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Η «Ανατροπή στη Γλυφάδα» θεωρεί ότι το Τ.Σ.Δ.Α., συμβάλλει στην αναγκαία εκκίνηση και στη Γλυφάδα της διαδικασίας ουσιαστικής υλοποίησης του σύγχρονου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με τα λεφτά του γαμά και την κυρά του

Την υπόσχεση ότι θα καταργήσει την επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας έτσι κριτική στην κυβέρνηση.

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τόσο ανοιχτοχέρης που θα καταργήσει μεγαλύτερο ΦΠΑ από αυτόν που έχει επιβληθεί.

Εκτός και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει τόσο μακριά που καταλαβαίνει ότι τελικά η κυβέρνηση θα τον αυξήσει τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση στο 23%. Παρόλο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γνωστός ως αυγουλομάτης και όχι ως ανοικτομάτης.

Αυτοκίνητο “κρεμάστηκε”, στην αερογέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης (φωτογραφίες)

Tύχη βουνό είχε η οδηγός του ΙΧ που βλέπετε κρεμασμένο στις μπάρες, στον παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Το αυτοκίνητο ερχόταν από την Αργυρούπολη με κατεύθυνση τη Γλυφάδα.

Πάνω στη γέφυρα του Praktiker, η οδηγός στρίβοντας αριστερά για να μπει στον παράδρομο και να βγει στη Βουλιαγμένης, έχασε τον έλεγχο, λόγω της ολισθηρότητας και το αυτοκίνητο βρέθηκε κρεμασμένο στις σιδερένιες μπάρες.

Η ΕΡΤ ζημιώθηκε 4 εκατ. ευρώ για χάρη της Digea - Ονόματα κι αριθμοί από Μιχαλίτση στη Βουλή (video)

Τη ζημιά που έχει υποστεί το Δημόσιο και το δημόσιο συμφέρον από το κλείσιμο της ΕΡΤ και την αναγκαστική συνεργασία της με την Digea προκειμένου να εκπέμπει ψηφιακά, εξέθεσε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, ως συμμετέχων στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κατονόμασε μάλιστα τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ Νίκο Παπαουλάκη ως το φυσικό αυτουργό της ζημιάς του ελληνικού Δημοσίου, που λειτούργησε υπέρ της κοινοπραξίας των 6 ιδιωτικών καναλιών.

Από την αρχή της τοποθέτησής του ο Νίκος Μιχαλίτσης ξεκαθάρισε πως η συνεργασία της ΕΡΤ με τη Digea, αν και καλή, είναι αναγκαστική.

Η Ν.Δ. στο πλευρό της Διαπλοκής

γράφει ο Δημήτρης Τρίμης

«Το νομοσχέδιο είναι διάτρητο, έχει πολλά σκοτεινά σημεία και θα καταπέσει σε ελάχιστο χρόνο» προέβλεψε ο εισηγητής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης στην Επιτροπή
της Βουλής και ισχυρίστηκε -σε αντίθεση με την αυταπόδεικτη πραγματικότητα- πως τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας λειτουργούν νόμιμα εδώ και 25 χρόνια στην Ελλάδα!

Κατηγόρησε, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να μοιράσει τις άδειες με βασικό κριτήριο την πλειοδοσία. Ότι δηλαδή, «κυριαρχεί στο νομοσχέδιο ένα πνεύμα δημοπρασίας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτεί...

Οι ξενέρωτοι ...Πορτογάλοι

Πορτογαλία: Σχεδόν ένα μήνα μετά τις εκλογές, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ("αδελφό" κόμμα του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού), το "Μπλόκο της Αριστεράς" ("αδελφό" κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ), και το Κομμουνιστικό Κόμμα ("αδελφό" κόμμα του ΚΚΕ), είναι πολύ πιθανό -μετά από "δύσκολο" διάλογο- να σχηματίσουν προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, για να διώξουν τη Δεξιά από την εξουσία... Κι αν όχι, τουλάχιστον προσπάθησαν.

Ελλάδα: Σχεδόν ένα μήνα μετά τις εκλογές, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι (συνεπικουρούμενοι από την τετρακέφαλη ΝΔ, εννοείται) και με το "κόμμα" της ...Ραχήλ Τσε Μακρή -στην εμπροσθοφυλακή- έκαναν και κάνουν ότι μπορούν, για να φέρουν (να ξαναφέρουν, δηλαδή) τη Δεξιά στην εξουσία...
Ακόμα και με ...Άδωνη αρχηγό, άμα λάχει !!!

...'ντάξει μωρέ, ξενέρωτοι οι Πορτογάλοι... και κυρίως οι κομμουνιστές, λέμε... για να μην τους πούμε "οππορτουνιστές" (περιμένουμε την επίσημη ..."γραμμή")

προβοκατορας

Πηγή: edo-provokatoras.blogspot.gr

Νεκρή σε θαλαμηγό στον όρμο Βουλιαγμένης βρέθηκε 26χρονη

Νεκρή μέσα σε τουαλέτα θαλαμηγού, που είναι αγκυροβολημένη στον όρμο της Βουλιαγμένης, βρέθηκε μία 26χρονη μέλος του πληρώματος.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως η ναυτική πράκτορας της θαλαμηγού, με σημαία των Νήσων Κέιμαν, ενημέρωσε την τοπική Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης το πρωί της Τετάρτης για το περιστατικό
με την 26χρονη, που ήταν υπήκοος Ιρλανδίας.

Η γυναίκα εντοπίστηκε εντός της κοινόχρηστης τουαλέτας της θαλαμηγού, ενώ ιδιώτης ιατρός μετέβη και διαπίστωσε τον θάνατό της. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

Η αποπομπή της Κ. Σαββαΐδου και το μεγάλο "ισοδύναμο"

«Σε τέτοιες εποχές δύσκολες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν ενάντια στο Δημόσιο συμφέρον και να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής» υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη ανακοινώνοντας επίσημα την αποπομπή της Κ. Σαββαΐδου από την θέση της ΓΓΔΕ.

Επίσης, συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να «ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και που αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής
».

«Το υπουργικό συμβούλιο ομόφωνα έκανε δεκτή την εισήγηση του υπ. Οικονομικών να παυθεί από τα καθήκοντά της η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, κ. Σαββα
ΐδου» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν νόμοι, κανόνες στη χώρα και θα τηρηθούν.»

Casus belli

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Λοιπόν, αγαπητοί αρμόδιοι της κυβερνώσας Αριστεράς μας. Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το ξέρετε, το έχετε εμπεδώσει, καταλαβαίνετε τη
σημασία του για την κοινωνία, αλλά και για την κυβέρνηση:

Με τις συντάξεις παιγνίδια, επικοινωνία, παραμύθια, αερολογίες, παρόλες, δεν σηκώνει. Διότι οι συντάξεις είναι πέντε και στο χέρι.

Κι από τις συντάξεις ζει σήμερα η Ελλάδα της ανέχειας και της ανεργίας, και όχι μόνο η Ελλάδα της τρίτης ηλικίας. Κι όποιος κόβει συντάξεις δεν κόβει μόνο το ψωμί του παππού και της γιαγιάς. Κόβει ζωές.

Πώς σε... προτιμούν οι άντρες εκεί κάτω;

Η περιποίηση στην κάτω... περιοχή είναι πολύ σημαντική τόσο από την υγιεινή όσο και από την αισθητική πλευρά.

Είναι, επίσης, σημαντικό να κάνεις το σχέδιο που προτιμάς εσύ και νιώθεις άνετα, αλλά καλό είναι να ξέρεις και πώς σε προτιμούν οι άντρες!

Hollywood

Γιατί πρέπει να τρως κάστανα;

Η καστανιά λέγεται και «αρτόδενδρο». Το αρτόδενδρο είναι δέντρο τροπικό που κατάγεται από την Ωκεανία και οι «ρίζες» του βρίσκονται βαθιά
στην αρχαιότητα, όπως αποδεικνύεται από διάφορα ευρήματα της εποχής του Χαλκού.

Τα κάστανα αποτελούν ένα σημαντικό τρόφιμο για πολλές κουλτούρες και ιδιαίτερα γι’ αυτές της Κίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας Αμερικής και της Μεσογείου και καλλιεργούνται για περισσότερα από 6.000 χρόνια στην Κίνα και 3.000 χρόνια στην Ευρώπη.

Οι καστανιές πρέπει να βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα και δεν ευδοκιμούν σε χαμηλότερα υψόμετρα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (altsantiri.gr): Ο «περίεργος» ρόλος του ΕΣΡ εναντίον του νόμου για τα ΜΜΕ

Μαίνεται ο πόλεμος της διαπλοκής εναντίον της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο που αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ.

Μετά τις «περίεργες» κινήσεις της Κομισιόν, που ζητεί διευκρινίσεις έπειτα από καταγγελίες της Ένωσης Ιδιωτικών Ελληνικών Καναλιών, στο χορό των επιθέσεων προστέθηκε και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr εκτιμά ότι το ΕΣΡ ταυτίζεται πλήρως με τα συμφέροντα των καναλαρχών…

Ειδικότερα η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου (μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου), η οποία εκτελεί χρέη προέδρου, καταφέρθηκε με συνέντευξή της εναντίον του νομοσχεδίου, τόσο για το θέμα των αδειών, όσο και για τον ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων στα κανάλια, επειδή « κάτι τέτοιο αποτελεί παρέμβαση και στρέβλωση της ελεύθερης αγοράς.»(!)

ΑΟ Φοίβος Αίολος - Εθνική Ελλάδος Αστέγων: Ποδοσφαιρικός αγώνας στη Βάρη, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 7.00μμ


Ο Αθλητικός Όμιλος ΦΟΙΒΟΣ-ΑΙΟΛΟΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου με την ΕΘΝΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της Εθνικής Ελλάδος Αστέγων, στα πλαίσια του κοινωνικού έργου της ομάδας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 19:00’, στο γήπεδο του ‘’AIOLOS INTERNATIONAL FOOTBALL CLUB’’, Παπανδρέου 2, 10 672 Χέρωμα Βάρης.

Συνέντευξη Τύπου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στο Ευρωκοινοβούλιο (video)

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εντός του Ευρωκοινοβουλίου η συνέντευξη τύπου, μαζί με την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» -που διοργανώθηκε από τους Ευρωβουλευτές κα. Κούνεβα και κ. Παπαδημούλη.

Η συνέντευξη τύπου οργανώθηκε μετά την απόφαση της Επιτροπής απονομής του βραβείου Ευρωπαίος Πολίτης να μην μας επιτρέψει να παραβρεθούμε στην εκδήλωση για τους φετινούς νικητές, μεταξύ των οποίων ήμασταν και εμείς από την Ελλάδα, επειδή αιτιολογημένα αρνηθήκαμε να το παραλάβουμε.

Στιγμιότυπα από την συνέντευξη τύπου https://www.youtube.com/watch?v=oj77dJFN8is

Στοματικό διάλυμα με αλόη βέρα καταπολεμά την πλάκα και την περιοδοντική νόσο

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα συμβατικά στοματικά διαλύματα είναι γεμάτα με χημικές ουσίες.

Η αλόη βέρα προσφέρει καλύτερη λύση αφού μειώνει την πλάκα
και την περιοδοντική νόσο χωρίς τις παρενέργειες των χημικών.

Τα περισσότερα συμβατικά στοματικά διαλύματα είναι γεμάτα από ανθυγιεινές ουσίες, όπως αλκοόλ, γλυκαντικά και συνθετικά χρώματα.

Κουρκούμη και τσουκνίδα κατά της αρθρίτιδας και μια συνταγή για τσουκνιδόπιτα

Πολλές φορές μέχρι τώρα έχουμε μιλήσει για τα εξαιρετικά οφέλη του κουρκουμά και της τσουκνίδας. Τα ισχυρότερα φάρμακα βρίσκονται στη φύση.

Ο κουρκουμάς θεωρείται ένα από τα καλύτερα φάρμακα του κόσμου με βιβλιογραφία που αριθμεί πάνω από 2000 επιστημονικές έρευνες και μελέτες.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα όμορφο άρθρο της Δήμητρας Ρετσινά-Φωτεινίδου για τη δράση της κουρκούμης και της τσουκνίδας εναντίον της αρθρίτιδας.