Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζει

Τα ενενήντα επτά χρόνια έκλεισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ακόμα δεν λέει να πεθάνει ο άτιμος. Έχει βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρήσει όσο περισσότερο αντέχει.

Ο σχεδόν υπεραιωνόβιος επίτιμος είναι ένας από τους βασικούς λόγους της κατακόρυφης αύξησης του προσδόκιμου ζωής των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια που, σύμφωνα με επίσημες μελέτες, το 2013 πλησίαζε τα ογδόντα ένα
χρόνια και συνεχώς αυξάνεται.

Με αποτέλεσμα να αυξάνεται παράλληλα και το όριο συνταξιοδότησης.

Η δημιουργική ακινησία του ΚΚΕ

του Αλέξανδρου Ζέρβα 


Μόλις εννιά μήνες έχουν περάσει από την επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, αμέσως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης του Γενάρη.


Τότε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει με έμφαση πως θα ενημέρωνε τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ για όλα τα φλέγοντα θέμα.

Ο πολιτικός χρόνος που μεσολάβησε υπήρξε, βέβαια, τόσο πυκνός κι οι εξελίξεις τόσο καταιγιστικές, που οι περισσότεροι πιθανότατα δε θα θυμούνται το επίμαχο γεγονός.

Μείωση των νεκρών σε τροχαία στην Ελλάδα

Από το 2007 χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα περίπου 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι εκτιμήσεις αυτές
περιλαμβάνονται στην «Παγκόσμια Έκθεση για την Οδική Ασφάλεια 2015» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία παρουσιάστηκε στην αρχή της εβδομάδας στη Γενεύη.

Οι φόβοι για αύξηση του αριθμού των θυμάτων στην άσφαλτο δεν επιβεβαιώθηκαν. Αντιθέτως σε 79 χώρες καταγράφηκε μείωση των νεκρών από τροχαίων δυστυχήματα.

Οι τηλεοπτικές άδειες δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ...

Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες δεν αγγίζει την τελειότητα, μολονότι "ψηνόταν" για σχεδόν ένα χρόνο.

Δεν θα έπρεπε, για παράδειγμα, να επαφίεται αποκλειστικώς στον υπουργό ο καθορισμός τού αριθμού των αδειών και του κόστους τους ούτε ενδεχομένως να υφίστανται διαχωρισμοί, όπως σε ενημερωτικούς και ψυχαγωγικούς σταθμούς, που δεν υπάρχουν στο εξωτερικό.

Είναι, ωστόσο, από μόνο του ικανό για να ξεμπροστιάσει όχι τόσο τους καναλάρχες (αυτοί, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι υποχρεωμένοι να ενδιαφέρονται για το δημόσιο συμφέρον) όσο τη δήθεν ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ και τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία θα όφειλαν, τουλάχιστον επί της αρχής, να δώσουν θετική ψήφο στο να μπει τάξη για πρώτη φορά στη χώρα στο ασύδοτο μέχρι σήμερα ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σύστημα...

25 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων

To ποσόν των 25 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στους Δήμους όλης της χώρας για την κάλυψη
των λειτουργικών αναγκών των σχολείων τους.

Από αυτά 1.022.190,00 διατίθενται στους δήμους της Νότιας Αθήνας.

Τα ποσά κατανέμονται από τον λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών», για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων και για τα νότια προάστια είναι τα παρακάτω:

Μη μου τη διαπλοκή τάραττε…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Θέλει ο διαπλεκόμενος να κρυφτεί και η εξάρτηση δεν τον αφήνει…

Ξεσαλώνουν και μάχονται απροσχημάτιστα στη Βουλή οι τρόφιμοι της διαπλοκής, που δεν το χωρά ο νους της ότι διαταράσσεται η κυριαρχία της, με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες…

Άδειοι από επιχειρήματα και γεμάτοι αγωνία οι πρόθυμοι, πρώτα αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αναχαιτίσουν την απόπειρα… « Τί χρειάζονται οι άδειες, ο καθένας μπορεί να εκπέμπει» είχε πει παραμονές των εκλογών η Σοφία Βούλτεψη, σε μια σεμνή τελετή παράδοσης των διαπιστευτηρίων, η οποία επαναλαμβάνεται αυτές τις μέρες στο Κοινοβούλιο…

Για κλίμα τρόμου και αυθαιρεσίες στο γήπεδο του Κρόνου κάνει λόγο η Οργάνωση Μελών Αγίου Δημητρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Την είσοδο 250-300 οπαδών του Παναθηναϊκού  με λοστούς, καδρόνια και πέτρες στο γήπεδο του Κρόνου, το κλίμα τρόμου στη διάρκεια
του αγώνα και την αποχώρησή τους με τη μορφή τάγματος εφόδου, καταγγέλλει η Οργάνωση Μελών Αγίου Δημητρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά έγιναν -και δεν γράφτηκαν στον αθλητικό τύπο- στον αγώνα πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας γυναικών, μεταξύ των ομάδων ΓΣ Κρόνος - Παναθηναϊκού και μάλιστα οδήγησαν στην αποχώρηση των φιλάθλων του Κρόνου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Δεν είναι μόνο τα κανάλια, είναι και τα κανάλια τους

γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Μόνο το Mega και ο Αντέννα έχουν δικαίωμα να λειτουργούν ως κανάλια. Όλοι οι άλλοι είναι πειρατές και η προσπάθεια να υπάρξουν νέες άδειες είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να προσφέρει την ενημέρωση σε πολιτικούς φίλους και φίλια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτή εν ολίγοις είναι η άποψη του Σταύρου Ψυχάρη για τις νέες άδειες τηλεοπτικών σταθμών όπως εκφράστηκε με άρθρο του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Αν λάβουμε υπόψιν πως στην εφημερίδα των ΔΟΛιων συμφερόντων υπάρχει και δεύτερο σχετικό άρθρο που εμφανίζει τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά ως ένα αντιπαθή εντός και εκτός κυβέρνησης, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε μάλλον με ασφάλεια, πως το σχέδιο νόμου είναι σε καλό δρόμο.

"Κόκκινο" στους δανειστές για την α' κατοικία και τα ακατανόητα

Αποφασισμένη να μην αγγίξει την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων προσέρχεται η κυβέρνηση στις συνομιλίες με τους δανειστές βγάζοντας
"κόκκινη κάρτα" στις απαιτήσεις τους για σχεδόν πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Στο νομοθετικό πλαίσιο που θα φέρει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δεχτεί μόνο ένα μικρό "κούρεμα" στα όρια που προβλέπονται σήμερα, χωρίς να πέσει κάτω από αντικειμενικές αξίες 200.000 ευρώ.

Παράλληλα, επιμένει στη σύσταση ενδιάμεσου δημόσιου φορέα διαχείρισης που θα διαχειριστεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Ακατανόητα

Χοροεσπερίδα του 2ου Γυμνασίου Ελληνικού στο prestige club, Κύπρου 75, Αργυρούπολη @ Σάββατο 24 Οκτωβρίου 20.00-24.00


Ένα ποταμόπλοιο ταξιδεύει για το κλίμα

Λίγος καιρός απομένει μέχρι τη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα. Ένα ποταμόπλοιο ξεκινά από το Αμβούργο για το Παρίσι με στόχο να ενημερώσει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή αλλά και να κάνει τη δική του έρευνα.

Το μικρό ποταμόπλοιο Αλντεμπαράν ξεκίνησε πριν λίγες μέρες ένα μεγάλο ταξίδι κατά μήκος γερμανικών και γαλλικών ποταμών με απώτερο προορισμό το Παρίσι.

Δεν είναι όμως ένα ταξίδι σαν όλα τ´ άλλα. Το Αλντεμπαράν ανήκει στο Γερμανικό Ίδρυμα Προστασίας των Ωκεανών και στόχο έχει να προσαράξει στον Σηκουάνα στις αρχές Δεκεμβρίου, παράλληλα με την έναρξη της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα.

Ανοίγουμε καινούργιο βιβλίο στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής

γράφει η Αριστέας Βάβουλα *

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 ήταν μία ιστορική συνεδρίαση.

Και τούτο γιατί η δεύτερη αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής, που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, αποτελεί τομή για όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα όσον αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων.

Τομή, γιατί δεν αλλάζουμε απλά σελίδα. Ανοίγουμε καινούργιο βιβλίο.

Ανοιχτή συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Β-Β-Β, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 11.00πμ, στη Βούλα

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, θα πραγματοποιήσει την 8η ανοιχτή γενική συνέλευση, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 11.00πμ, στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Βούλας (οδός Ζεφύρου 2, Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, Βούλα).

Τα προτεινόμενα θέματα που θα συζητηθούν:

Μοσχάτο: Συζήτηση για την TTIP στο Σπίτι της Μεσοποταμίας

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία» διοργανώνει, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 7.00μμ στο σπίτι της «Μεσοποταμίας» (Πλάτωνος 13, Μοσχάτο), εκδήλωση-συζήτηση για την TTIP (Διατλαντική Εταιρική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων), με σκοπό να διερευνηθούν οι τρόποι αντίστασης σε αυτές τις πολιτικές που σε παγκόσμια
κλίμακα προωθούνται, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και βούλησή μας.

ΕΣΥ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ TTIP?

Μαζί μας οι:
Δώρα Κοτσακά, Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς»
Ευριδίκη Μπερσή, Δημοσιογράφος
Κώστας Φωτεινάκης, Ελληνικό Δίκτυο «Φίλοι της Φύσης»

Το event στο facebook

Κηποτεχνικές εργασίες δρομολογούνται στο Πανόραμα Βούλας και το Κόρμπι της Βάρης

Κηποτεχνικές εργασίες δρομολογεί η δημοτική αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σε δύο σημεία του Δήμου, την πλατεία Άλσους στο Πανόραμα Βούλας, αλλά και το μεγάλο κοινόχρηστο χώρο στη Βάρη στη συμβολή των οδών Αρετής και Ευριπίδη, στην καρδιά της περιοχής του Κόρμπι.

Σύμφωνα με τη μελέτη που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή, οι εργασίες για τον εμπλουτισμό του πρασίνου στην πλατεία του Πανοράματος και για τη συνολική κηποτεχνική διαμόρφωση της πλατείας του Κόρμπι θα ανατεθούν σε ιδιωτικό συνεργείο, μιας και κρίθηκε ότι τα συνεργεία Πρασίνου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης δεν επαρκούν.

Το έργο θα βγει σε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό και συνολικά προϋπολογίζεται να στοιχίσει 73.800 ευρώ.

Τα πουλιά και η πόλη του Μοσχάτου

γράφει ο Σταύρος Μαγγιώρης *

Αφορμή γι' αυτό το άρθρο στάθηκε μία πρόταση που δημιουργήθηκε από μία ομάδα πολιτών, μελών της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και των εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο
Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) - Ινστιτούτου Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων, σχετικά με την παραλία της πόλης μας και τον ποταμό Ιλισό που εκβάλει σε αυτή, το Φαληρικό Δέλτα, όπως ονομάζεται από πολύ παλιά.

Σύμφωνα με αυτή την πρόταση το Φαληρικό Δέλτα είναι ένας πολύ υποβαθμισμένος υγρότοπος. Έχει όμως εξέχουσα σημασία και δυνητική αξία επειδή προσφέρει προνομιακό σημείο επαφής φύσης και ανθρώπου στο θαλάσσιο μέτωπο του Λεκανοπεδίου.

Σήμερα αξιολογείται ως ένας από τους 15 σημαντικότερους υγρότοπους για την προστασία και την ανάδειξη των υγροτόπων της Αττικής, καθώς και για τη σημασία του στην ανάδειξη και διατήρηση της βιοποικιλότητας (παρουσίαση ΕΛΚΕΘΕ, 2014).

Απολογισμό ενός έτους διοίκησης κάνει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου θα κάνει δημόσιο απολογισμό ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και επικεφαλής του συνδυασμού “Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη – Πόλη για να ζεις” Γρηγόρης Κωνσαταντέλλος.

Η εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους δημοτικής διοίκησης θα πραγματοποιηθεί στις 11.30πμ, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace (Αγ. Νικολάου 10, Καβούρι).

Πηγή: 3vita.gr

Καλλιθέα - Πανσερραϊκός 1-1


Με πέναλτι στο 90' ο Πανσερραϊκός κατάφερε να... κλέψει τον βαθμό (1-1) από την Καλλιθέα. Με δέκα τέλειωσαν το ματς οι δύο ομάδες, ένταση μετά την ολοκλήρωση
του αγώνα.

Σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε, Καλλιθέα και Πανσερραϊκός μοιράστηκαν από ένα βαθμό, με τα «Λιοντάρια» να... κλέβουν το αποτέλεσμα με πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Οι παίκτες της Καλλιθέας ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο.