Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Για πόσο ακόμα;

γράφει η Στέλλα Ρήγα


Μέσα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου η γυναίκα πόνεσε αλλά και γέλασε δυνατά και οι αντίλαλοι του γέλιου έκρυψαν τα δάκρυα της προηγούμενης μέρας, έφεραν στην αγκαλιά της μια νέα ύπαρξη.


Το ίδιο πέλαγος που φέρνει το γέλιο της χαράς, φέρνει και τα δάκρυα του πόνου.

Η προχτεσινή μέρα έφερε μια μαχαιριά στην καρδιά και στη μάνα, βλέποντας το άψυχο κορμάκι του Αϊλάν στην ακρογιαλιά της Τουρκίας.

Όταν οι άλλοι σταματάνε, ο Κυριάκος συνεχίζει

Ακάθεκτος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελπίζοντας να γίνει το θαύμα και να εκλεγεί αρχηγός στην Ν.Δ.

Για την ώρα
αυτή η προοπτική είναι πολύ απομακρυσμένη αφού οι Νεοδημοκράτες θα ψηφίσουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα, οι Συριζαίοι τον Άδωνι Γεωργιάδη και η Ντόρα Μπακογιάννη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Οι Πασοκτζήδες δεν αρκούν για να τον βγάλουν πρώτο.

Your voice sounds ακροδεξιότερα

Η μάχη κατά της «ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς» αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος του ΛΑΟΣ κατά την άνοδό του στα δημόσια πράγματα. Από τα γελάκια στις εκπομπές των Ράδιο Αρβύλα έως την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μία έννοια που πριν την τραγουδήσει το ΛΑΟΣ, βρισκόταν στα χείλη μερικών μοναχικών νεοφιλελεύθερων, έγινε το όχημα για τον επικοινωνιακό ετεροκαθορισμό της σοβαρής ακροδεξιάς στη χώρα.

Από τους τέσσερις υποψήφιους για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, οι τρεις είναι απλώς εκδοχές προηγούμενων τύπων ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Μητσοτάκης, Καραμανλής, Έβερτ, κατά σειρά, ζωντανεύουν στα πρόσωπα του Κυριάκου, του Απόστολου και του Βαγγέλα.

Αντι - διαπλοκή εναντίον Μνημονίου (και νέο - αντιμνημονιακών)

Ένα βαλλόμενο ηθικό πλεονέκτημα, τρεις μνημονιακές νάρκες με ασφαλιστικό, φορολογικό και κόκκινα δάνεια κι ένα νέο - αντιμνημονιακό μέτωπο -θολό, διστακτικό και
μη πειστικό ακόμη- διαμορφώνουν το πολιτικό τοπίο μετά την ψήφιση της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων στη Βουλή.

Σ’ αυτό το νέο τοπίο η κυβέρνηση επιχειρεί να επανακαθορίσει την ατζέντα σε τρεις άξονες:


Ταχύτητα για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, μέγιστη δυνατή κοινωνική δικαιοσύνη στην εφαρμογή του σκληρού Μνημονίου και μετωπική επίθεση στα «κάστρα» της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Πάνω από 808 εκατ. ευρώ έχουν δανείσει 4 ελληνικές τράπεζες σε 11 μιντιακούς ομίλους

Αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, καθώς οι καναλάρχες θα χρειαστεί να κάνουν αυτό που επί πολλά χρόνια δεν έκαναν… να πληρώσουν.

Ποιοί όμως είναι αυτοί που θα πληρώσουν και σε ποιόν αλήθεια ανήκουν τα υπερχρεωμένα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας;

«Ανήκομεν… στις τράπεζες», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρεται στα ιδιωτικά ΜΜΕ, και θα έλεγε κανείς ότι είναι πολύ επιτυχημένος, αν αναλογιστεί ότι μόλις 11 μιντιακοί όμιλοι της Ελλάδας έχουν λάβει δανειοδότηση που φτάνει τα 808.830.190 ευρώ!

Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα κανάλια

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το νομοσχέδιο ήδη διαβιβάστηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την απαιτούμενη οικονομική έκθεση.

«Τηρούμε την δέσμευσή μας. Ελπίζω να τηρήσετε κι εσείς τη δέσμευσή σας να ψηφίσετε τη μεγάλη τομή για το πολιτικό σύστημα. Σας βλέπω ανήσυχους» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

«Το Γουρούνι Της Αυτού Μεγαλειότητας» προβάλλεται στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας απόψε στις 8.00μμ

Απόψε, Κυριακή 18/10, στις 8.00μμ η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει στο χώρο της (Λασκαρίδου 134) την ταινία «Το Γουρούνι Της Αυτού Μεγαλειότητας» [A Private Function], 1984.

Το 1947, δύο μόλις χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, οι συνθήκες ζωής για την πλειοψηφία του πληθυσμού στη νικήτρια του πολέμου Μεγάλη Βρετανία, είναι άθλιες: δελτίο για τα τρόφιμα, ελλείψεις σε βασικά είδη τροφίμων και κυρίως στο κρέας, μαύρη αγορά…

Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Μοσχάτο

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο βρήκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου στο Μοσχάτο ένας 45χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν λίγο πριν από τις 2.30πμ όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο 45χρονος εξετράπη της πορείας της, κάτω
από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και προσέκρουσε σε μεταλλικά κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Για τις συνθήκες του τροχαίου διενεργείται προανάκριση.

Βρε μπας και... τον Άδωνι;

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Βλέποντας για εκατοστή φορά τον Άδωνι στην τηλεόραση, μου ήρθε μια ιδέα και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας:

Βρε λες να τον βγάλουν αρχηγό; Να το δούμε κι αυτό -ο Γεωργιάδης του Καρατζαφέρη, του Πλεύρη, του Βορίδη, και του Σαμαρά βεβαίως- βεβαίως, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Να χάσουν τον ύπνο τους όχι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυμπανίζει ο ίδιος, αλλά οι κύκλοι και τα τρίγωνα που θέλουν να διαμορφώσουν τη Ν.Δ. σε "σοβαρό, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό κόμμα";

Από το Grexit σε τροχιά exit - Μπορούμε να ελπίζουμε ;

Μηνύματα αισιοδοξίας για ευόδωση των προσπαθειών και των θυσιών του ελληνικού λαού για έξοδο της χώρας από την κρίση, τη μεταφορά από το φάσμα του Grexit σε τροχιά exit
αποτυπώνονται σε τρία κρίσιμα μέτωπα.

Το κλείσιμο των τριών παρακάτω μετώπων εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει όχι απλώς ευεργετικά για την οικονομία, αλλά ως "ελατήριο" εκτίναξης.