Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τα «κόκκινα» δάνεια - Τι αναφέρει ο νέος κώδικας της ΤτΕ

Το δρόμο για μαζικές ρυθμίσεις δανείων ανοίγει ο αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο νέος κώδικας δίνει παράταση έξι μηνών στους υπερήμερους οφειλέτες να συνεργαστούν με τις τράπεζες και να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.

Σε διαδικασία ρύθμισης μπορούν να ενταχθούν και οι οφειλέτες των οποίων τα δάνεια παρουσιάζουν καθυστέρηση 90 ημερών, μετά την ειδοποίηση που θα λάβουν από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μέχρι το τέλος του 2015.

Παραγραφή STOP

του Νίκου Μωραΐτη

Είναι σκληρά τα μέτρα. Αλλά μην πέφτουμε από τα σύννεφα, όπως κάνουν καθημερινά τα συστημικά ΜΜΕ, που πίσω από τους πηχυαίους τίτλους για τους φόρους κρύβουν
κάθε άλλη αλήθεια. Τους γνωρίζαμε τους φόρους.

Όποιος διάβασε, έστω και ακροθιγώς, τη συμφωνία του Αυγούστου, γνώριζε τι θα έρθει. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εξαπατήθηκε προεκλογικά. Όλα ήταν γνωστά αυτή τη φορά.

Γι' αυτό και η μεγάλη είδηση της χθεσινής ημέρας δεν είναι η ψήφιση των γνωστών στη βουλή, αλλά η τροπολογία που βάζει απαγορευτικό στην παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ και όλων των σκανδάλων.

Ηλιούπολη: Έναρξη προγράμματος κολύμβησης ΑμεΑ

Πρόγραμμα κολύμβησης ΑμεΑ ξεκινάει στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης. Απευθύνεται σε νήπια και παιδιά, θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα και θα διαρκέσει έως το τέλος Μαΐου.

Τα μέλη του προγράμματος απαλλάσσονται από οικονομικές συνδρομές, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα προηγούνται οι δημότες - κάτοικοι Ηλιούπολης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Κολυμβητήριο Ηλιούπολης.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 9922899.

Παλαιό Φάληρο: Βραδυά Ποντιακού Πολιτισμού και Γεύσεων, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 7.00μμ

Βραδιά «Ποντιακού Πολιτισμού και Γεύσεων» διοργανώνουν η Ένωση Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα», ο Σύλλογος Κατοίκων Αμφιθέας «Σοφία Μπεφόν» και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί
στον Πολυχώρο του Δημαρχείου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος) την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις 7.00μμ, θα ολοκληρωθεί με γλέντι και κεράσματα για όλους.

Περιμένοντας τον Γκοντό

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Το δάχτυλο δεν είναι για να κρύβεται κανείς πίσω του. Πολύ περισσότερο η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν ελπίδες και προσδοκίες σ' αυτή.

Και καλό είναι, αντί το δάχτυλο να χρησιμεύει ως προκάλυψη και κρυψώνας, να τίθεται επί τον τύπο των ήλων. Να βλέπουμε κατάματα την αλήθεια.

Γιατί η αλήθεια είναι πάντοτε επαναστατική, όπως έλεγε ένας σοφός, που έφερε τα πάνω κάτω στον κόσμο.

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και η "παράλληλη" προϋπόθεση

Αποφασιστικό μήνυμα από το βήμα της Βουλής έστειλε ο πρωθυπουργός: "Αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή".

"Στη χώρα θα λειτουργήσουν επιτέλους οι θεσμοί και οι διαδικασίες και δεν θα μείνει κανένας στο απυρόβλητο, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε πολιτικός, ούτε επιχειρηματίας, ούτε υπουργός, αν υπάρχουν στοιχεία" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, διαμηνύοντας προς την αντιπολίτευση ότι "δεν θα κάνουν πολιτική καριέρα στην πλάτη αυτής της κυβέρνησης όσοι συγκαλύπτουν, όσοι κάνουν 'δωράκια', όσοι συντηρούν πελατειακές σχέσεις με κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες".

Ραδιοφωνική εκπομπή αποκτά το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και οι εθελοντές του αποκτούν την δική τους ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Η Αλληλεγγύη στον Αέρα» στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ).

Ξεκινώντας από σήμερα, Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 15:00 - 15:30, και κάθε Σάββατο, θα μας ακούτε ζωντανά σε πανελλήνια εμβέλεια στις συχνότητες 91,6 και 105,8 στα FM.

Οι φίλοι ακροατές που θα μας ακούνε θα μπορούν να παρέμβουν στην εκπομπή μας μέσω του προφίλ μας στο Facebook εδώ (θα πρέπει υπάρχει λογαριασμός εκεί) και να μας ρωτάνε οτιδήποτε θέλουν να απαντηθεί ζωντανά.

Για πρώτη φορά η φωνή η δική μας, αλλά και πολλών προσκεκλημένων που θα έχουμε στις επόμενες εκπομπές μας, θα ακούγεται «αναλλοίωτη» από ένα μεγάλο -και δημόσιο- Μαζικό Μέσο Επικοινωνίας όπως είναι η Ελληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΤ).

Πηγή: www.mkiellinikou.org

Στους πόσους βιασμούς επτάχρονων επέρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας;...

Ορισμένοι αδικούνται από τον αιώνα που κλήθηκαν να ζήσουν. Γι' άλλους αιώνες ήταν πλασμένοι, για εποχές που οι ιδεοληψίες τους ήταν κυρίαρχες και μπορούσαν να τις επιβάλλουν και με το να στέλνουν "αμαρτωλούς" στην πυρά.

Χαρακτηριστικότατη περίπτωση αποτελεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος, οι απόψεις τού οποίου για μια σειρά κοινωνικών κι εθνικών ζητημάτων προσπερνούν τη μισαλλοδοξία, διπλαρώνουν το σκοταδισμό και τελικώς βρίσκουν την θέση που τους αναλογούν στο πλάι τού χρυσαυγιτισμού.

Αυτός ο τύπος δεν μπορεί καν να αντιληφθεί το αυτοτρολάρισμά του όταν κάνει, για παράδειγμα, λόγο για παράνομους ομοφυλόφιλους.

Για το Ελληνικό: Επιστολές προς κάθε αρμόδιο έστειλε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Στις σοβαρές παραβιάσεις σχετικά με τη διαδικασία εκποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού επικεντρώνεται σε επιστολές που απεστάλησαν στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους βουλευτές της Β' Αθήνας, η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού».

Στις επιστολές γίνεται εκτενής αναφορά για σοβαρές παραβιάσεις «Διεθνών και Κοινοτικών Συνθηκών, Συμβάσεων και Οδηγιών που αφορούν στην όλη διαδικασία (Νόμοι, Διαδικασία Διαγωνισμού, Σχέδιο σύμβασης κ.α.) ιδιωτικοποίησης - ξεπουλήματος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, Αγίου Κοσμά και παράκτιας ζώνης».

Άλλο γκαντέμης και άλλο μαλάκας. (Μην μπερδεύεσαι Κυριάκο)

Στην Πρέβεζα μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προεκλογική εκστρατεία του και, όλως τυχαίως, κάτοικος της περιοχής κέρδισε το τζόκερ.

Γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
δεν έχει καμία σχέση με τον γκαντέμη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από το συγκεκριμένο γεγονός, δήλωσε γουρλής αποκηρύσσοντας τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας και το παρελθόν του.

Κακουργηματική πίστη…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Η Αικατερίνη Σαββαϊδου, την παραίτηση της οποίας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, εξ αιτίας των διώξεων που ασκήθηκαν εναντίον της για απιστία στην υπηρεσία, είναι μια τυχερή γυναίκα...

Όπου πάει και όπου σταθεί οι εργοδότες της την περιβάλλουν με την εκτίμησή τους και την εμπιστοσύνη τους...

Ο Γ. Στουρνάρας την είχε περί πολλού από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών. Τον Ιούλιο του 2013 τη διόρισε, στο πενταμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο προκειμένου να ελέγχει τις πράξεις του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων...

Συλλογή υπογραφών για την προστασία του Υμηττού

Στην τελευταία συνάντηση της «Διαδημοτικής Επιτροπής για την προστασία του Υμηττού» οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε ένα υπόμνημα, που αφορά
στο θέμα του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού, το οποίο καλούνται να συνυπογράψουν συλλογικότητες.

Η πρώτη φάση συλλογής υπογραφών θα ολοκληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου και θα αποσταλεί προς τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Παπάδες κι εσύ, ρε Νίκο;

του Niko Ago

«Λαμβάνοντας ιδίως υπ' όψιν τις ιδιαιτερότητες των ακριτικών και ορεινών περιοχών» ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υπέγραψε την πρόσληψη 178 μόνιμων κληρικών.

Από αυτούς:
160 στην Εκκλησία της Ελλάδας,
10 στην Εκκλησία της Κρήτης,
8 στις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου.

Με νίκη στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς γιόρτασε το 1o Reunion του ο Μίλωνας

γράφει η Δήμητρα Σέκη

Στο κλειστό Γήπεδο του Μίλωνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο παιχνίδι της Ομάδας Μπάσκετ του Μίλωνα για τη φετινή σεζόν 2015-2016
εναντίον της Ευρυάλης, καθώς και το πρώτο reunion των Παλαίμαχων.

Εκεί βρέθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για να καλύψει το παιχνίδι και το γιορτινό αυτό κλίμα ως χορηγός επικοινωνίας και αυτής της εκδήλωσης.

Η ομάδα του Μίλωνα νίκησε με μεγάλη διαφορά την ομάδα της Ευρυάλης διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 76-42.

Λαϊκό γλέντι στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 2.00μμ


Κυριάκο εσύ, σούπερ Γκούφυ

του Νίκου Μωραΐτη

Πριν από μερικές μέρες πήγε στην Τατιάνα Στεφανίδου και μίλησε για το γάμο του. Όπως τον έσωσε, θα σώσει και τη χώρα.

Πριν από άλλες τόσες μέρες, έριχνε φιλικά σκουντήματα στην πλάτη του φασίστα βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Χθες μας είπε ότι είναι και γουρλής, και όχι γκαντέμης σαν τον πατέρα του.