Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Υδροθεραπεία για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στο κολυμβητήριο Αλίμου

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου εγκαινίασε από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ένα νέο πρόγραμμα υδροθεραπείας (η θεραπευτική χρήση του νερού
με εφαρμογή κινησιοθεραπευτικού πρωτοκόλλου) για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Στόχος του προγράμματος είναι η διατήρηση και βελτίωση της μυϊκής συνεργίας και ισορροπίας, η ελάττωση του πόνου και η λύση του μυϊκού σπασμού, η αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων, η αύξηση της μυϊκής ισχύος ιδιαίτερα σε ατροφικούς και χαλαρούς μυς, η βελτίωση των στατοκινητικών αντανακλαστικών και συνολικά η βελτίωση της λειτουργικής δραστηριότητας του ασθενούς.

Γλυφάδα: Ημερίδα πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του Καρκίνου του Μαστού, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 6.00μμ



Ανοιχτή παραμένει και τον χειμώνα η Ακτή Βουλιαγμένης

Ανοιχτή για το κοινό και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου θα παραμείνει η Ακτή Βουλιαγμένης, όπως ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Συγκεκριμένα, για το διάστημα από 16 Οκτωβρίου έως 15 Απριλίου 2016 θα λειτουργεί το κεντρικό ταμείο, με το ωράριο λειτουργίας τόσο τις καθημερινές όσο και τις αργίες να είναι 09:00-17:00.

Στη διάθεση των επισκεπτών θα υπάρχει ικανός αριθμός ξαπλωστρών στο κεντρικό σημείο της Ακτής, ενώ για την ασφάλεια των λουομένων θα παρέχονται ναυαγοσωστικές υπηρεσίες.

Η τιμή εισόδου για το παραπάνω διάστημα θα ανέρχεται σε 1€ κατ’ άτομο, ενώ για τις ειδικές κατηγορίες η τιμή θα είναι 0,5 € και για παιδιά έως 6 ετών και ΑμεΑ δωρεάν.

Σχολική βία: Οι 7 στους 10 μαθητές αισθάνονται ασφάλεια στο σχολείο

Νίκος Φίλης - Υπουργός Παιδείας: «Ο στόχος μας δεν είναι να μετατρέψουμε τα σχολεία
σε δικαστήρια, ούτε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε εισαγγελείς που απαγγέλλουν κατηγορίες και επιβάλλουν ποινές. Η βία δεν αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό και ποινολόγια».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκαν σήμερα στο απολογιστικό συνέδριο της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής (Κ. Ε. Ε. ) «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού», παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη:

Στο ερώτημα για την ασφάλεια ή ανασφάλεια στο Σχολείο η πλειοψηφία των μαθητών(ποσοστό 70%) δηλώνει ότι αισθάνεται «ασφάλεια» στο Σχολείο. Σε μικρό ποσοστό(5,5%,) οι μαθητές δηλώνουν ότι αισθάνονται «ανασφάλεια» στο σχολείο.

Εργασίες αναβάθμισης στο δημοτικό κολυμβητήριο Γλυφάδας

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Γλυφάδας έγιναν το τελευταίο διάστημα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και να μπορέσει να έχει άδεια λειτουργίας, ώστε να είναι διαθέσιμο για το κοινό από την επόμενη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν έξοδοι κινδύνου, τοποθετήθηκαν συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, ενώ μπήκαν πυράντοχες πόρτες στο λεβητοστάσιο.

Παράλληλα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. Σύντομα θα λειτουργεί μόνο με φυσικό αέριο και με αντλίες θερμότητας, με διπλό όφελος: Και την εξοικονόμηση δαπανών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το κολυμβητήριο θα κλείσει το διάστημα 20 Δεκεμβρίου – 10 Ιανουαρίου, ώστε να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες.

Η παθογένεια της απουσίας μόνιμων διορισμών στα σχολεία

γράφει η Μαρία Σπανού

Μια από τις σημαντικότερες παθογένειες της εκπαίδευσης, απόρροια της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, είναι η έλλειψη μόνιμων διορισμών.

Το γεγονός αυτό τονίστηκε, άλλωστε
και από τον νέο υπουργό Παιδείας, Ν. Φίλη, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεών του για την Παιδεία.

«Αλήθεια, γιατί δεν μας λένε πόσες προσλήψεις προέβλεπε ο προϋπολογισμός που ψήφισαν πέρσι; Ούτε μία. Γιατί δεν μας λένε πόσες από τις χιλιάδες θέσεις εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν κάλυψαν με διορισμούς τα τελευταία χρόνια; Ούτε μία. Τα κενά των προηγούμενων κυβερνήσεων παλεύουμε φέτος να καλύψουμε» υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση της Κατ. Σαββαΐδου

«Σαββαΐδου τέλος» για την κυβέρνηση, καθώς μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση δύο εκκρεμοτήτων της με τη δικαιοσύνη, κρίθηκε ότι δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της και άρα, πρέπει να βοηθήσει παραιτούμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον προϊστάμενό της υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να επικοινωνήσει μαζί της και να της ζητήσει να διευκολύνει την κυβέρνηση.

«Σε τόσο κρίσιμες στιγμές δεν ήταν δυνατόν να υπάρχουν σκιές για κάποιον που είναι σε μια τόσο κρίσιμη θέση», σχολίαζαν κυβερνητικοί κύκλοι, με την προσθήκη, ότι η κ. Σαββαΐδου παραιτούμενη θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητά της.

Πηγή: www.avgi.gr

Νίκος Μανιός: "Όταν έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τον φασισμό, κάθεσαι και διεκδικείς" και video

"Εγώ δε θα έφευγα από τη Βουλή, η θητεία και η παιδεία μου στην Αριστερά είναι, ότι με τον φασισμό, όταν έρχεσαι σε αντιπαράθεση, δε φεύγεις, κάθεσαι εκεί
και διεκδικείς με νόμιμους τρόπους, υπάρχουν κανόνες στη Βουλή, με τους οποίους επιβάλλεται η τάξη", δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή "Ανοιχτά μικρόφωνα", στο "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, αναφερόμενος στο επεισόδιο, που έγινε χθες στη Βουλή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

"Εγώ δε μπήκα στην αίθουσα, για να δείρω τον Λαγό, που είναι μία 'ντουλάπα' 150 κιλά, εγώ μπήκα, για να του πω να μη φωνάζει, διότι δεν τον φοβόμαστε, ή να φύγει έξω, αν δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του", είπε ο κ.Μανιός, ο οποίος αναρωτήθηκε:

Ως ύποπτη για κακουργηματική απιστία καταθέτει η γγ Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου την Τετάρτη

Την Τετάρτη καταθέτει με την ιδιότητα του υπόπτου για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικής απιστίας η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, όπως αποκάλυψε η «Αυγή» στο φύλλο της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, η K. Σαββαΐδου -σε βάρος της οποίας, χθες, σχηματίστηκε δικογραφία σχετικά με χαριστική απόφασή της για τηλεοπτικούς σταθμούς- καλείται την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, σε ανωμοτί κατάθεση από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγ. Τριανταφύλλου για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας.

Το ερευνόμενο αδίκημα αφορά απόφαση της K. Σαββαΐδου να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Γιώργος Κατρούγκαλος: Θέλουμε ενιαίους κανόνες - Παραπληροφόρηση τα περί «Αρμαγεδώνα» (ηχητικό)

Η έκθεση της Επιτροπής Σοφών είναι μια «τεχνοκρατική πρόταση, εκκίνηση δημόσιου διαλόγου» και προφανώς η κυβερνητική πολιτική δεν πρόκειται
να καθοριστεί από αυτήν και μόνο.

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.

Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων:

1η Εκθεση εικαστικών τεχνών της ΕΛΜΕ Πειραιά 19 - 31 Οκτωβρίου -Εγκαίνια την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 7.30μμ



Παλαιό Φάληρο: "Αιγαίο: Μύθος και Πραγματικότητα" - Μουσική εκδήλωση, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 7.30μμ


Νίκος Φίλης: Λύση οι μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, όχι ευκαιριακή αντιμετώπιση των κενών στα σχολεία (video)

Πρόβλημα δεκαετίας τα κενά, χιλιάδες εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτούνται κάθε χρόνο και προσλήψεις δεν έχουν γίνει, το πρόβλημα δεν λύνεται με ευκαιριακές λύσεις όπως τις προσλήψεις αναπληρωτών κάθε χρόνο, αλλά πρέπει να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, εξήγησε ο Νίκος Φίλης τονίζοντας ότι η εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργεί με μια ευκαιριακή σχέση του μαθητή με το δάσκαλο αλλά πρέπει να είναι πιο μόνιμη σχέση ειδικά στα σχολεία ειδικής αγωγής.

Υλοποιούμε πρόγραμμα προσλήψεων 14.000 αναπληρωτών. Τη Δευτέρα είχαν πάει 11.000 στα σχολεία. Συνεχίζουμε με προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ ώστε συνολικά οι προσλήψεις αναπληρωτών θα φτάσουν συνολικά τις 19.000.