Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ηλιούπολη: Μαθήματα Παρασκευής Σαπουνιού

Ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί τους δημότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα μαθήματα παρασκευής υγρού σαπουνιού, φυσικών καθαριστικών και απορρυπαντικών οικιακής χρήσης, να το δηλώσουν στο τηλέφωνο 210 9933263, στην υπάλληλο κα Τερζή.

Οι κύκλοι μαθημάτων θα γίνουν στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων:

Νέα Σμύρνη: Παρουσίαση του Ψηφιακού Μουσείου στον Γαλαξία, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 7.00μμ

Η πρώτη εκδήλωση για την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Μουσείου «Η Σμύρνη των Δύο Ηπείρων, του Ελληνισμού και του
Κόσμου» θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολυχώρο "Γαλαξίας" στην Κεντρική Πλατεία Ν. Σμύρνης τηΔευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και δωρεάν για το ευρύ κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Πιο ανθρώπινα!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση του blog της ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΗΣ

γράφει ο Θωμάς Μπιζάς

Το blog της αντι-δρασης από την πρώτη μέρα και έως σήμερα, ασχολήθηκε σχεδόν μανιωδώς με την υπόθεση των σκουπιδιών στην Αττική και με την ιδέα του εναλλακτικού μοντέλου της αποκεντρωμένης διαχείρισης.

Στο blog δημοσιεύτηκαν εκατοντάδες κείμενα και άρθρα και μελέτες για την εναλλακτική διαχείριση και ιδιαίτερα για το περιβαλλοντολογικό έγκλημα του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Μέσα από αυτό το μικρό blog δόθηκαν δύσκολες ιδεολογικές και πολιτικές μάχες για την ακύρωση των διαγωνισμών με τις ΣΔΙΤ, για τα τοπικά σχέδια διαχείρισης, για τα αντισταθμιστικά στην Φυλή, για τον νέο ΕΣΔΑ, για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ. Άλλες μάχες κερδήθηκαν και άλλες χάθηκαν.

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Τελευταία ευκαιρία…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Η ομιλία του Δημ. Παπαγγελόπουλου στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, δεν θα παίξει πολύ στα ΜΜΕ…

Τα μηνύματα που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός
Δικαιοσύνης -κωδικοποιημένα αναλόγως- δεν απευθύνονται τόσο στους ανύποπτους πολίτες όσο στους ύποπτους παράγοντες της διαπλοκής…

Όταν επισημαίνει ότι «τη μνημονιακή περίοδο διακυβέρνησης το φαινόμενο της διαφθοράς γιγαντώθηκε», παραπέμπει στις πολυσύνθετες και πολυεπίπεδες εργολαβίες που έφεραν, προπαγάνδισαν και στήριξαν τη μνημονιακή βαρβαρότητα, με το αζημίωτο πάντα…

Ο γκαντέμης δεν είναι γκαντέμης

Την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε η δήλωση του Βασίλη Λεβέντη ότι δεν θέλει το γραφείο τού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη γιατί τον θεωρεί γκαντέμη και γρουσούζη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στον χαρακτηρισμό ξεκαθάρισε ότι η ίδια έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές το γραφείο τού γκαντέμη και ποτέ δεν της συνέβη κάποια γκαντεμιά.

Αντίθετα ο γκαντέμης δεν απάντησε στη δήλωση του Βασίλη Λεβέντη γιατί την ξέχασε και δεν υπήρξε κάποιος για να του τη θυμίσει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη γνωρίζει πολύ καλά ότι ο γκαντέμης δεν είναι γκαντέμης.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολύ μεγάλο κώμα

Η αναμονή τελείωσε. Το κονκλάβιο της μεγάλης, δεξιάς, φιλελεύθερης παράταξης αποφάσισε πως οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, και όλη η Ελλάδα θα κρατάει την ανάσα της
για τον επόμενο ενάμισι μήνα.

Είναι βέβαια γεγονός πως όποιος βρεθεί δίπλα σε νεοδημοκράτη, μοιραία θα πρέπει να κρατάει την ανάσα του, αφού οι ευωδίες που τους συνοδεύουν προκαλούν μία γλυκειά αναγούλα. Μία ανάλαφρη τάση προς έμετο. Μία λουλουδάτη αηδία.

Ωστόσο, σήμερα έχουμε όλοι έναν λόγο παραπάνω να κλείνουμε τη μύτη μας.

Ιερά εμποροπανήγυρις του αγιογδύτη...


Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή

Αν δεν υπήρχαν ο Τσίπρας κι ο Βαρουφάκης, ο Ολάντ δεν θα εκφωνούσε ποτέ τη χθεσινή ομιλία του στην Ευρωβουλή...

Στις βουλευτικές εκλογές τής Πορτογαλίας την περασμένη Κυριακή η κεντροδεξιά κυβέρνηση απέτυχε να κερδίσει την αυτοδυναμία, με την Αριστερά να διπλασιάζει τις δυνάμεις της.

Σε μια ακόμα σημαντικότερη εξέλιξη, ο Φρ. Ολάντ στο Ευρωκοινοβούλιο κι ενώπιον της Ανγκ. Μέρκελ ζήτησε να ξεκινήσει τώρα η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τονίζοντας τη γενναιότητα της μάχης που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας και πως η Ευρώπη εγκατέλειψε την Ελλάδα.

Αν σε αυτά προστεθεί η ανάδειξη στην ηγεσία των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία του Τζέρεμι Κόρμπιν και η αναμενόμενη καλή επίδοση των Podemos στην Ισπανία αντιλαμβανόμαστε ότι η ήπειρός μας στο κλείσιμο του 2015 ναι μεν δεν είναι εκ διαμέτρου διαφορετική με την Ευρώπη τού 2014, αλλά δείχνει σημάδια βαθιάς αλλαγής...

Αρ. Μπαλτάς: Τα έσοδα του πολιτισμού ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση (video)

Υπάρχει δυνατότητα να συνεισφέρει το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τόνισε ο Αριστείδης Μπαλτάς κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο υπουργός Πολιτισμού είπε ότι από την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και από το ηλεκτρονικό εισιτήριο "μπορεί να βρεθούν ακόμη και ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία και κυρίως ως συμβολή στο παράλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, υπουργείο Παιδείας με το περίφημο
23% στην ιδιωτική εκπαίδευση".

Ακόμη ο Αρ. Μπαλτάς πρότεινε στην κάρτα αλληλεγγύης να προστεθεί η δωρεάν είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Σία Αναγνωστοπούλου: Ριζική αλλαγή στα πανεπιστήμια μέσα από δημοκρατικό διάλογο (video)

Αλλαγές στη διαδικασία εκλογής των διοικήσεων των πανεπιστημίων εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, επισημαίνοντας ότι οι βασικές προσεγγίσεις είναι ήδη γνωστές.

Με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης καταργείται η «αντιδημοκρατική» δυνατότητα των Συμβουλίων Διοίκησης να αποκλείουν υποψηφίους, ενώ επαναφέρεται η κάλπη, με την ηλεκτρονική ψηφοφορία να διατηρείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η Σ. Αναγνωστοπούλου παρατήρησε ότι θα ακολουθήσει ριζική αλλαγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλαγή που όμως θα γίνει μετά από «ευρύ και ειλικρινή δημοκρατικό διάλογο».

Ν. Φίλης: Άμεση κάλυψη των κενών, αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και του Δημόσιου Πανεπιστημίου (video)

«Η παιδεία αποτελεί μέγιστη εθνική και κοινωνική προτεραιότητα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης και δεσμεύτηκε ότι θα ανοίξει επιτέλους
ένας συντεταγμένος διάλογος, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, για τη διαμόρφωση ενός μεταρρυθμιστικού οράματος για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο εθνικός διάλογος για την παιδεία θα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ώστε η η εφαρμογή των ριζικών μεταρρυθμίσεων που θα προκύψουν να ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά.

Θα προχωρήσει η ανάπτυξη ενός συστήματος αποτίμησης, αλλά και η ανάδειξη του έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Έρχεται φοροκαταιγίδα! Τι θα κάνουμε;...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Aνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αποκέντρωση

γράφει ο Ανδρέας Δάνος *


Παρακολουθώντας τις προάλλες (1.10) μια συζήτηση στην ΕΡΤ1 μεταξύ των δημοσιογράφων του καναλιού Aνδρέα Ροδίτη και Ελένης Χρονά και δύο καλεσμένων, του διευθυντή της ελληνικής WWF Δημήτρη Καραβέλλα και του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, για το ενεργειακό ζήτημα, διαπίστωσα μια βασική έλλειψη: Κανένας δεν μίλησε για τη σημασία της μικρής κλίμακας.

Επισημάνθηκαν τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), δηλαδή σεβασμός / προστασία του περιβάλλοντος, μικρό κόστος επένδυσης - συντήρησης, δημιουργία τόσων θέσεων εργασίας όσων καταργεί κ.λπ. αλλά παρέλειψαν ένα ακόμα πλεονέκτημα που έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία και μάλιστα όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική/πολιτική: ότι είναι αποκεντρώσιμες.

Εικόνες ντροπής: Αστυνομικός κλωτσά μετανάστες (φωτογραφίες)


Διοικητική έρευνα διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και σε ποιο σημείο έχει καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό η εικόνα ντροπής που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με πρωταγωνιστή αστυνομικό να κλωτσά πρόσφυγες.

Στις φωτογραφίες ο "γενναίος" εκπρόσωπος του νόμου φαίνεται καθαρότατα να κλωτσά ανθρώπους εμφανώς ταλαιπωρημένους από την "οδύσσεια" που πέρασαν μέχρι να φτάσουν στην χώρα μας.