Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Την αξιοποίηση του Ελληνικού με βάση την πρόταση του ΕΜΠ υποστήριξε ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης (video)

Κατά της προώθησης του διαγωνισμού για το Ελληνικό με το σημερινό μοντέλο τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος
Γιάννης Τσιρώνης, στη διάρκεια της ομιλίας του για τις προγραμματικές δηλώσεις, στη βουλή.

Ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε πως μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να «καταφέρει να λύσει το θέμα του Ελληνικού, να προχωρήσει σε αξιοποίηση της έκτασης, με βάση την πρόταση του Πολυτεχνείου, που», όπως υποστήριξε, «είναι η μόνη πραγματικά καλή λύση, που εδώ και δεκαετίες παραγνωρίζεται».

Ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Τσιρώνης ανέπυξε τις προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι σε αρκετά ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος η Ελλάδα παραμένει εξαίρεση στον ευρωπαϊκό κανόνα.

Ο Τσίπρας ψηφίζει Γεωργιάδη

Έντονες διαφωνίες καταγράφονται μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αφού ό,τι είχε να πει το είπε. Δεν έχει κάτι να συμπληρώσει.

Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι έχει ακόμα πολλά να πει στο κοινό του, οπότε επιθυμεί οι εκλογές να γίνουν όσο γίνεται αργότερα ώστε να προλάβει.

Πριν 15 ημέρες 380.000 έλληνες επιχείρησαν να ξεπλύνουν το "ό,τι κινείται, σφάζεται"...

Με όσα βγαίνουν στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία τού Παύλου Φύσσα επιβεβαιώνεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα αλλά
εγκληματική οργάνωση.

Μόνο όσοι επιμένουν να κρύβουν το κεφάλι τους στο χώμα δεν αντιλαμβάνονται ότι η προτροπή του χιμπαντζή πυρηνάρχη στη Νίκαια "ό,τι κινείται, σφάζεται" (το "εκτελείται" μάλλον θεωρείται ανθρωπισμός από τους νεοφασίστες) δεν αντιπροσωπεύει μόνο τον ίδιο, ούτε καν τους ανωτέρους του μέχρι και τον Ν. Μιχαλολιάκο, αλλά μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής που βασίζεται στη μισαλλοδοξία, στον τραμπουκισμό, στη βία για τη βία...

Κι ακόμα περισσότερο εκθέτει τους σχεδόν 380.000 συμπολίτες μας οι οποίοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή πριν 15 ημέρες, πολύ περισσότερο εκείνους ανάμεσά τους που το έπραξαν -όχι γιατί οι ίδιοι μισούν τους ξένους αλλά- γιατί έτσι πιστεύουν ότι πολεμούν το σύστημα.

«Πόρτα» από τη Ρένα Δούρου σε επίορκους της Περιφέρειας Αττικής

«Όσο οι συνδικαλιστές - κουμπάροι και να με καταγγέλλουν, επί δικής μου Διοίκησης, δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο δημόσιο επίορκοι υπάλληλοι».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σχετικά με ανακοίνωση εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ.

Η Ρένα Δούρου συμπληρώνει ότι «όσοι κρατικοί λειτουργοί δεν σέβονται τον όρκο που έδωσαν κατά το διορισμό τους, θα αντιμετωπίζουν τις νόμιμες συνέπειες των πράξεών τους, γιατί εκλέχθηκα για να υπερασπίζομαι το δημόσιο συμφέρον» και συμπληρώνει:

«Όσο θα υπάρχουν εκατομμύρια συμπολιτών μας που στερούνται το δικαίωμα της εργασίας, εγώ θα υπερασπίζομαι το δικαίωμά τους να έχουν τουλάχιστον απέναντί τους μία Διοίκηση που επιτελεί το ρόλο της.»

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση ενάντια στις συμφωνίες TTIP, TPP, CETA και TiSA

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11.30πμ, στην είσοδο της οδού Ερμού στο Σύνταγμα

Από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν
πορείες, μαζικές διαδηλώσεις και οργανωμένες τοπικές δράσεις σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ενάντια στις συμφωνίες TTIP (Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέσης, μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ), TPP (Διηπειρωτική Εταιρική Σχέση, μεταξύ των ΗΠΑ, Καναδά και διαφόρων ασιατικών χωρών), CETA (Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά) και TiSA (Εμπορική Σχέση για την Συμφωνία Υπηρεσιών, μεταξύ πολυάριθμων μερών).

Θέλοντας να στείλουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα κατά των τεσσάρων εμπορικών και επενδυτικών Συμφωνιών που απειλούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, την επισιτιστική μας δυνατότητα, τις θέσεις εργασίας και το περιβάλλον καλούμε όλους και όλες το Σάββατο 10 Οκτώβρη στις 11.30πμ στη δημόσια δράση στην είσοδο της οδού Ερμού στο Σύνταγμα.

Δικαστική βόμβα: Οι πραγματογνωμοσύνες “δείχνουν” ξεπούλημα του Ελληνικού

του Πέτρου Κουσουλού 

Λάθος μεθόδους και εκτιμητικές προσεγγίσεις αλλά και αρκετές γκρίζες ζώνες που τελικά οδήγησαν σε… ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας «διέγνωσαν» οι πραγματογνώμονες της εισαγγελίας που εξετάζουν την διαβόητη πώληση του Ελληνικού.

Στα πολυσέλιδα πορίσματά τους τα οποία αποκαλύπτει το ereportaz οι δυο ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η έκταση-φιλέτο παραχωρήθηκε από δυόμιση μέχρι και πέντε φορές φθηνότερα από ό,τι θα έπρεπε ή πραγματικά αξίζει!

Ουσιαστικά αδειάζουν εντελώς τα πεπραγμένα της πρώην διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ καθώς εκτιμούν ότι στην καλύτερη περίπτωση τα έκαναν όλα λάθος!

Έκανε η μύγα κώλο... και δυο σχόλια


02.10.2015: Ελληνικό, γήπεδο χόκεϊ
Φωτογραφία του Τάσου Ταστάνη
Είναι κουραστικό να ακούς επί δεκαετίες ιδεοληπτικές εμμονές και να κάνεις υπομονή.


Υποθέτω ότι για άλλους δεν είναι το ίδιο κουραστικό να επιμένουν στα "έξω από 'δω, έξω από ΄κει" και "άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι
των δεόντων".

Ως εκ τούτου συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι, ως έχοντες την επιφοίτηση της αυθεντικότερης των αιρέσεων άλλων δοξασιών και ιερατείων.

Κατακεραυνώνουν τους πάντες ως εμμονικούς με την TINA (There Is No Alternative - δεν υπάρχει εναλλακτική), για να κρύψουν τον δικό τους έρωτα στη δική τους ΤΙΝΑ... την "έξω από 'δω, έξω από ΄κει".

Μοσχάτο: Η ταινία "Η Συμμορία των Πέντε" προβάλλεται στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Η ταινία "Η Συμμορία των Πέντε - The Ladykillers" προβάλλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Σκηνοθεσία: Αλεξ Μακέντρικ
Πρωταγωνιστές: Πίτερ Σέλερς, Άλεκ Γκίνες, Σέσιλ Πάρκερ, Χέρμπερτ Λομ, Κέιτι Τζόνσον

Λίγα λόγια για την ταινία