Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ο καθένας/μια από εμάς κάνει το μικρό... Μαζί όμως κάνουμε το μεγάλο!!!


η φωτογραφία είναι του Τάσου Ταστάνη
Ακούγονται και γράφονται πολλά... Κι ας έχουμε τον νου μας...

Στο Ελληνικό (γήπεδο χόκεϊ) έχουμε 500-550 πρόσφυγες. Ο αριθμός σταθερός, οι άνθρωποι όμως
εναλλάσσονται.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα, η Δύναμη Ζωής είναι εκεί! Ο Αντιπεριφερειάρχης του Νότιου Τομέα και Περιφερειακοί Σύμβουλοι εκφράζουν καθημερινά και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Οι μυϊκοί πόνοι της Δικαιοσύνης


γράφει ο Θανάσης Καρτερός


Η κυρία είναι (ήταν;) πρόεδρος του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων του Πειραιά, που επρόκειτο να δικάσει την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς δυο τόνων ηρωίνης από το πλοίο Noor 1.

Και ενώ η δίκη αρχίζει την ερχόμενη Τρίτη, ώ του θαύματος, η πρόεδρος παραιτήθηκε, επικαλούμενη προσωπικό κώλυμα. Πρόβλημα υγείας πιο συγκεκριμένα. Μυϊκούς πόνους, ακόμα πιο συγκεκριμένα, αν πιστέψουμε τις σχετικές πληροφορίες.

Καταλαβαίνετε ότι γίνεται άνω - κάτω η δίκη. Χαρούλες για τους κατηγορούμενος, πολλοί από τους οποίους σε περίπτωση αναβολής θα πάρουν την άγουσα για τα σπίτια τους.

Ο ΕΔΣΝΑ "σκόρπιζε" εκατομμύρια στους εργολάβους

ρεπορτάζ: Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Στα χέρια του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, καθηγητή Δημ. Κασσαβέτη βρίσκεται ο φάκελος
με τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί την περίοδο 2013-2014 μεταξύ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και τριών κοινοπραξιών.

Τον φάκελο διαβίβασε η περιφερειακή διοίκηση Δούρου προκειμένου να διερευνηθεί από πού προκύπτει η απαίτηση των κοινοπραξιών για καταβολή υπέρ τους 9 εκατ. ευρώ, ως τόκοι υπερημερίας, τη στιγμή που είχε διαπιστωθεί ότι ο ΕΔΣΝΑ είχε ταμειακά διαθέσιμα, προκειμένου να καλύψει το τρέχουσες απαιτήσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πρόκειται για συμβάσεις τις οποίες είχε υπογράψει η τότε διοίκηση του ΕΔΣΝΑ με τρεις κοινοπραξίες.

Σκουπίδια ή απορρίμματα;

Την Πέμπτη η Αττική, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να γίνει η Ελλάδα κράτος με ευρωπαϊκές προδιαγραφές:

το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ψηφίσει τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων που θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στον κοινοτικό στόχο έως το 2020.

Τι γνωρίζαμε έως τώρα ως "διαχείριση απορριμμάτων" στην Αττική; Το αίσχος της Φυλής, που αντικατέστησε το μεγαλύτερο αίσχος της χωματερής των Άνω Λιοσίων.

Τη λένε Εύη, Εύη Στατήρη

γράφει η Μαρία Παρέντη

Τη λένε Εύη Στατήρη και είναι 26 ετών. Προφυλακίστηκε στις 2 του Μάρτη, με την κατασκευασμένη κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση (τρομονόμος 187Α)
και υπόθαλψης ”εγκληματία”.

Διώκεις έναν άνθρωπο, γιατί στηρίζει το σύντροφό του, το γιο του. Μαζί με την Εύη συλλαμβάνεται τότε και η μητέρα του Γεράσιμου Τσάκαλου, μέλους της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Αθηνά.

Οι δύο γυναίκες επιδεικνύουν τεράστια δύναμη ψυχής κι αξιοπρέπειας μπροστά στην κράτηση, η Αθηνά αρνείται να αποφυλακιστεί χωρίς την Εύη και τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς μαζί τους και η Αγγελική Σπυροπούλου, ξεκινούν απεργία πείνας για την αποφυλάκισή τους.

Η διάσωση του Άσαντ...


Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή

Το «πείραμα» πέτυχε: η Σουηδία καθιερώνει την εξάωρη εργασία

επιμέλεια - νοηματική απόδοση: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ήταν Απρίλιος του 2014 όταν αξιωματούχοι στον δήμο του Γκέτεμποργκ, της δεύτερης μεγαλύτερης σε πληθυσμό πόλης στη Σουηδία, ανακοίνωναν για πρώτη φορά την εφαρμογή ενός εξάωρου ημερησίου προγράμματος εργασίας για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

Ο στόχος: η βελτίωση της πνευματικής και σωματικής υγείας των εργαζομένων, μέσω της αλλαγής του εργασιακού παραδείγματος.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα επέτρεπε ουσιαστικά στους υπαλλήλους, να περνούν περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να ξεκουράζονται, ώστε να αυξάνουν την παραγωγικότητά τους κατά την εργασία τους.

Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Κουντούζ του Αφγανιστάν

Τρεις εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) σκοτώθηκαν, όταν βομβαρδίστηκε νοσοκομείο της οργάνωσης στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν. Οι ΗΠΑ εξετάζουν πιθανή εμπλοκή τους στο χτύπημα.

Το νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προσέφερε σημαντική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της πόλης αυτής από την Δευτέρα που κατελήφθη η Κουντούζ από τους Ταλιμπάν και στην συνέχεια κατά την αντεπίθεση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας για την ανακατάληψή της.

Ήταν η μοναδική ιατρική εγκατάσταση στην περιοχή που μπορούσε να περιθάλψει ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Πρόλαβε;;; Ευτυχώς θεέ μου!

γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος

Πρόλαβε. Ευτυχώς θεέ μου και πήγα να πεθάνω απ΄ την αγωνία!

Αν δω τον Άδωνη ως έναν καημένο, τίμιο αγωνιστή που του κόβουν τον δρόμο προς την αρχηγία για καθυστέρηση 8 λεπτών, ίσως αν ήμουν δεξιός, να παράδερνα στο κλάμα εκεί στο μεταξύ Ρηγίλλης και Συγγρού.

Αν επίσης κατά βάθος δεν θέλω τον Άδωνη ως παράταξη αλλά τι να κάνω αφού έχει μαζέψει 50 υπογραφές -θα το καταπιώ το μαύρο φαρμάκι- τότε δεν είναι ορθό να τον κόψω γιατί καθυστέρησε 8 λεπτά.

Kατερίνα Ακριβοπούλου: Το όνειδος της παρωδίας…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Είναι σαν να μη γίνεται…
Ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο αλλά τη θυμόμαστε μόνον όταν καταθέτουν οι γονείς του Παύλου Φύσσα.

Συμπάσχουμε προς στιγμήν και προχωράμε ανέμελα στην επόμενη είδηση…

Τα κανάλια έχουν φροντίσει ήδη να αποστειρώσουν πολιτικά τις καταθέσεις του Παναγιώτη και της Μάγδας Φύσσα, προβάλλοντας επιλεκτικά το «μελό» κομμάτι…

Ο πόνος της μάνας που «έχασε το παιδί της», λες και το παιδί χάθηκε σε τροχαίο, ή σε κάποια φυσική καταστροφή…