Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σταθμοί μέτρησης Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας στην Ηλιούπολη

Στα πλαίσια του έργου «Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων» ο δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και την
Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας προχώρησε στην εγκατάσταση δύο σταθμών μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Οι σταθμοί μέτρησης τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης και στο Δημαρχείο Ηλιούπολης.

Οι σταθμοί αυτοί θα μετρούν συνεχώς την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από κεραίες όλων των ειδών με στόχο:

Καλλιθέα: Παράταση του Προγράμματος Πρόληψης του Σακχαρώδους Διαβήτη, μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου


Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Νέα τμήματα Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος, από Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Νέο τμήμα Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος ξεκινάει στη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 13.00 η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Τα ιατρεία γίνονται στο κτίριο του ΚΑΠΗ Βούλας, (Ζεφύρου 2), από τον Ιατρό - Πνευμονολόγο, κ. Λεωνίδα Πιλιλίτση και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και συμμετοχές απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 213 2019914 & 213 2019921

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης: Μαθήματα δεξιοτήτων στο Media Lab - το πρόγραμμα Οκτωβρίου & Νοεμβρίου

Ελάτε να αναζητήσουμε κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, τρόπους να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας
με χρήση απλών και δωρεάν εργαλείων multimedia!

Εισαγωγή στους υπολογιστές για αρχάριους I. Μαθαίνουμε βασικές γνώσεις υπολογιστών και πώς να διαχειριζόμαστε το email μας με ελεύθερα προγράμματα στο διαδίκτυο.

Εισαγωγή στους υπολογιστές για αρχάριους II. Μαθαίνουμε επεξεργασία κειμένου (office) ή υπολογιστικού φύλλου (calc) με ελεύθερα προγράμματα στο διαδίκτυο.

Άγιος Δημήτριος: Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στον Ασύρματο, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου & ώρες: 8.00 - 15.00



Ηλιούπολη: Επιμορφωτικό Σεμινάριο "Από την έρευνα στη διδασκαλία", στις 9 & 10 Οκτωβρίου

Ένα Επιμορφωτικό Σεμινάριο που απευθύνεται σε καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, ανέργους καθηγητές, σχολικούς συμβούλους, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, 17:00 - 21:00 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, 10:00 - 14:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, από το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ).

Διακεκριμένοι ερευνητές πανεπιστημιακών και επιστημονικών ιδρυμάτων της χώρας θα ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς για τις μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής τους έρευνας σε τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, και Οικονομία.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

Τα ΚΑΠΗ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, τα ΚΑΠΗ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης καλούν όλα τα μέλη τους σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα «Μπάρμπα Χαράλαμπος», Πανός 18, Βάρη, την Πέμπτη
1 Οκτωβρίου στις 12.30 μμ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διασκέδαση με ζωντανή μουσική, φαγητό, κρασί και πολύ χορό, και είναι δωρεάν για τα μέλη.

Συναυλία Αγάπης για το Βρεφοκομείο Αθηνών & το Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στιε 8.00μμ


Ελληνικό... Πρόσφυγες... Ολυμπιακές εγκαταστάσεις


Αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις μέρες πώς χώροι απαξιωμένοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν...
Πώς να ενώνουμε δυνάμεις... Πώς σε αυτήν τη φάση να συμβάλλουμε σε λύσεις οργανωμένες, σε συνθήκες ανθρώπινες!

Μεγάλη εμπειρία και συμβολή σε αυτήν την κατεύθυνση οι δράσεις που αναπτύχθηκαν στο Tae Kwon Do. Αυτή είναι μια νίκη των κινημάτων... των αλληλέγγυων... Δεν έχει ιδιοκτήτες, είναι νίκη όλων!

Αναδεικνύονται επίσης και οι "ποιοτικές" διαφορές που υπάρχουν στην κοινωνία μας: Η διαφορά τής καθημερινής και οργανωμένης δράσης, της ανιδιοτέλειας από τη μια, με την δράση των selfies, της απαξίωσης, των ιδιωτικών συμφερόντων, του "κρυφού" ρατσισμού από την άλλη!

Οφείλουν όσοι/ες διαχειρίζονται όλη αυτήν την υπόθεση να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα... Και μαζί με τις κοινωνικές δυνάμεις να προχωρήσουν προς τα μπρος!

* Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
με την περιφερειακή παράταξη «Δύναμη Ζωής»

Σταμάτησαν οι κατεδαφίσεις - Δεν ανήκει στην Περιφέρεια η αρμοδιότητα κατεδάφισης αυθαιρέτων

ρεπορτάζ: Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Αντιμέτωποι με το χρονίζον ζήτημα των αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις στη Ραφήνα ήρθαν δεκάδες κάτοικοι βλέποντας τις μπουλντόζες έτοιμες να τους κατεδαφίσουν
τα σπίτια.

Η κατεδάφιση των δέκα σπιτιών στην περιοχή Περιβολάκια Ραφήνας ανεστάλη, ύστερα από αίτημα του υπουργού Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλή, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Τα δέκα αυτά σπίτια, για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης, είναι χτισμένα από το 1985 και έπειτα, μέσα σε δασική έκταση στα Περιβολάκια Ραφήνας.

Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων των ζώων στο Μοσχάτο, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 11.00πμ


Έρευνα στον ΕΔΣΝΑ ζητά η Ρένα Δούρου για τα αίτια πρόκλησης ζημιάς 9 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της περιουσίας του

Τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ζήτησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για την έρευνα στον ΕΔΣΝΑ σχετικά με τα αίτια επιβολής αδικαιολόγητα υψηλών τόκων υπερημερίας σε βάρος της περιουσίας του κατά συνέπεια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Συγκεκριμένα το ιστορικό έχει ως εξής:

Κατατέθηκαν στη νέα Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έγγραφα κοινοπραξιών που αφορούσαν σε συμβάσεις που είχε συνάψει ο Σύνδεσμος με αυτές, με τα οποία οι εν λόγω κοινοπραξίες ζητούσαν την άμεση πληρωμή τόκων υπερημερίας, συνολικού ποσού σχεδόν 9 εκατομμυρίων ευρώ (!) προς όφελος των κοινοπραξιών και σε βάρος του ΕΔΣΝΑ.

Καλλιθέα: Γιορτή της Τρίτης Ηλικίας στον Κινηματογράφο "Καλυψώ", την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 6.00μμ