Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Je Suis Siemens...


Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από το Κ.Ι.Φ.Α. Νέας Σμύρνης


Τους τελευταίους μήνες στη Μυτιλήνη και σε άλλα νησιά φτάνουν καθημερινά χιλιάδες, πρόσφυγες, κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία, άνθρωποι κατατρεγμένοι και τσακισμένοι από τον πόλεμο, που αναζητούν σωτηρία για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, οι κάτοικοι των νησιών, εθελοντές, δομές αλληλεγγύης απ’ όλη την Ελλάδα, έχουν ανταποκριθεί γενναιόδωρα από την πρώτη μέρα, αγκαλιάζοντάς τους και προσφέροντάς τους γεύματα, κουβέρτες και στεγνά ρούχα συνδράμοντας με όλες τους τις δυνάμεις στο καθημερινό δράμα αυτών των ανθρώπων.

Σύλληψη εμπόρου κόκας στη Γλυφάδα

Η εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης από γειτονικές χώρες (κυρίως από την Αλβανία) και η σύλληψη των μελών τους που αναλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διακίνηση της στην Eλλάδα, αποτέλεσε το πεδίο συνεργασίας μεταξύ αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης
Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων και λοιπών Ελεγχόμενων προϊόντων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής και Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες της 26 Σεπτεμβρίου, στην Γλυφάδα, συνελήφθη 48χρονος ομογενής, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δύο (2) δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (2) κιλών και (140) γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: geitoniamou.gr

Αγώνας μπάσκετ: Μίλων - Έσπερος, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου


Στο Παλαιό Φάληρο συνελήφθη καταζητούμενος

Συνελήφθη στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 48χρονος.

Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καβάλας, με ποινή κάθειρξης δεκαέξι (16) ετών για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

125 Χρόνια από την Ίδρυση του Πανιωνίου στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Συνεντεύξεις & ολόκληρη η εκδήλωση σε video

γράφει η Δήμητρα Σέκη

Στο Άλσος της Νέας Σμύρνης ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. γιόρτασε τα 125 χρόνια από την ίδρυσή του στη Σμύρνη και τα 75 χρόνια από την
επανίδρυσή του στη Νέα Σμύρνη.

Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό από παλιότερες αλλά και πιο πρόσφατες στιγμές του Σωματείου, θυμίζοντας ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της πόλης, Σταύρος Τζουλάκης και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Άρης Μισαηλίδης, ενώ συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. Παναγιώτης Τσιάπης.

Μεγάλο λάθος η αποχή!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Kατερίνα Ακριβοπούλου: Όχι άλλα παράθυρα…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Ήταν ίσως η πιο ουσιαστική προτροπή…

«Σας επέλεξα για να λύνετε τα προβλήματα του ελληνικού λαού και όχι να στελεχώνετε τις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές», είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς, κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου…

Για να δούμε…

Θα αντιληφθούν οι υπουργοί το βαθύτερο νόημα της ανάγκης να μη νομιμοποιούν την υποκατάσταση της πολιτικής από την τηλεοπτική Δημοκρατία αν όχι και Δικτατορία, που διαμορφώνει ατζέντα και επιβάλλει ή αποβάλλει πολιτικά πρόσωπα από το προσκήνιο ανάλογα με τα συμφέροντα του συστήματος;

Γιατί ηττήθηκαν ο Λαφαζάνης και το κόμμα του;

γράφει ο Γιώργος Βεργόπουλος

Το αποτέλεσμα των εκλογών ανέδειξε νικητή όχι μόνον στην μείζονα σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και στην ενδοαριστερή αντιπαράθεση που προέκυψε μετά
την αποχώρηση της ΛΑΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συντριπτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης ζητά μιαν ερμηνεία.

Πώς έγινε και μετά την αποχώρηση περισσότερο του 1/3 της Κεντρικής Επιτροπής, 26+ βουλευτών και μερικών από τα πιο προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη, ο εκλογικός συσχετισμός ήταν 35,5% ΣΥΡΙΖΑ και 2,9% ΛΑΕ;

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η άλλη όψη τού νεοφασισμού κι αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε τον Κούλη και τον Μάκη...

Οποιονδήποτε αρχηγό κι αν εκλέξει η ΝΔ, αν ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρει κατά τη διάρκεια της νέας του πρωθυπουργικής του θητείας να βελτιώσει έστω και λίγο την ποιότητα ζωής των πολιτών και να επιφέρει ένα άξιο αναφοράς χτύπημα στη διαπλοκή και στη διαφθορά, θα είναι λίγες οι πιθανότητές της να δει σύντομα εξουσία.

Η μπάλα βρίσκεται, πλέον, για τα καλά στην κατοχή τού πρωθυπουργού, με τους αντιπάλους του να προσδοκούν σε δικά του λάθη μήπως και καταφέρουν να την επανακτήσουν.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως δεν έχει νόημα το πρόσωπο που θα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ή ότι η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να βγάλει όποιον κι όποιον.

Η Ντόρα υποστηρίζει Κυριάκο

Τα μαχαίρια βγήκαν στο Μητσοτακέικο αφού από τη μια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την αρχηγία της Ν.Δ. και από την
άλλη η Ντόρα Μπακογιάννη στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ακόμα και να μην θέσει υποψηφιότητα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ντόρα ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποστηρίξει τον αδερφό της.

Γιατί η Ντόρα δεν ανέχεται το σκατό, που ακόμα δεν βγήκε από το αυγό του, να γίνει αρχηγός της Ν.Δ.

Και τώρα Αλέξη, θα τ’ ακούσεις

Αγαπητέ Αλέξη,

είμαι ένας από αυτούς που συνέχισαν να σε στηρίζουν δημόσια ακόμα κι όταν υποχώρησες στον εκβιασμό και μας έφερες μνημόνιο, όταν άφησες το κόμμα σου να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, κι όταν έπεφταν όλοι σε ΜΜΕ και social media να σε κατασπαράξουν, είτε επειδή παραήσουν αριστερός για τα γούστα τους είτε επειδή δεν ήσουν καθόλου.

Δεν επιχειρηματολόγησα υπέρ σου επειδή προσδοκώ προσωπικά ανταλλάγματα, ούτε επειδή θαυμάζω το χαμόγελο σου.

Απλά είδα ότι όντως διαπραγματεύτηκες όσο μπορούσες, ακολουθώντας μια τολμηρή στρατηγική με μοναδικό όπλο το δίκιο μας ενάντια στα τρισεκατομμύρια των δανειστών και την τεράστια πολιτική επιρροή που τους εξαγοράζουν.

Η ευρωπαϊκή Αριστερά χρειάζεται έναν νέο ορίζοντα

του Ρόναν Μπάρτενσο *

Το 2015 ήταν μια χρονιά που στην ευρωπαϊκή Αριστερά συνέβησαν γεγονότα τα οποία, υπό κανονικές συνθήκες, θα χρειάζονταν μια δεκαετία για να συμβούν.

Σε μόλις λίγους μήνες έχουμε δει την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, την άνευ προηγουμένου κρίση της Ευρώπη-φρούριο και την εκλογή του Τζέρεμυ Κόρμπυν - για να μην αναφέρω τις νίκες στις δημοτικές εκλογές της Ισπανίας και την ανάπτυξη του Right2Water, του μεγαλύτερου κοινωνικού κινήματος στην ιστορία της Ιρλανδίας.

Περαιτέρω εξελίξεις αναμένονται μετά από το μπαράζ εκλογών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Οργανώνοντας τους αγώνες των εργαζόμενων σήμερα. Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμτπη 1 Οκτωβρίου στις 6.30μμ

Το αποτέλεσμα των εκλογών μας έδειξε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ , ΣΤΗΡΙΞΑΝ οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ οι ΑΝΕΡΓΟΙ,ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, πάνω από όλα, τον στήριξαν οι αδύναμοι παρά το ότι δεν μπόρεσε στους πρώτους 7 μήνες να πραγματοποιήσει όλα αυτά που ήθελε.

Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

1. ΟΜ ΜΕΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ 
2. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ 
3. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ