Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Σκέψεις και προβληματισμοί μπροστά στην κάλπη



Η σιωπή σε οριακές ιστορικές στιγμές σαν τη σημερινή δεν είναι χρυσός, όσο αποκαμωμένοι κι αν αισθανόμαστε από τις ανατροπές και τον ασταμάτητο βομβαρδισμό

των γεγονότων.

Αυτή ακριβώς την ανάγκη επικοινωνίας και διασταύρωσης απόψεων έρχεται να υπηρετήσει το παρόν κείμενο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας: Εκδήλωση με τους Ν. Ξυδάκη & Τ. Ταστάνη, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 7.30μμ


Υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Ταστάνης - Παραιτήθηκε από την Ελληνικό Α.Ε.

Λόγω της υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, ο Τάσος Ταστάνης υπέβαλε την παραίτησή του από το Δ.Σ. της «Ελληνικό Α.Ε.».

Ο Τάσος Ταστάνης θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου του Ελληνικού από την απαξίωση και την εκποίησή του και για την αξιοποίησή του προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, τόσο από το νέο μετερίζι στο οποίο καλείται σήμερα, όσο και με τη γενικότερη παρουσία του στα κινήματα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και δημόσιας γης.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή παραίτησης:

Εγώ η "βάρβαρη"

Η Άρια φυλή του "πολιτισμένου" πλανήτη κατέφθασε! Προσοχή, προσοχή! Οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα και ο σίφουνας φόνος σας καλωσορίζει στο νέο, "καθαρό" και "δίκαιο" περιβάλλον του,
που οικοδόμησε με τόσο αγώνα!

Έχετε υπ'όψιν σας ότι είναι αρκετά φιλόξενο σε νεοναζί, στυγνούς δολοφόνους των λαών, εμπόρους του ανθρώπινου πόνου και στους "οπλοκατόχους" της μέγιστης και δοξασμένης σας Δημοκρατοφασίζουσας τάξης!

Το νέο εγχείρημα, άρτια δομημένο, ήρθε να αναγεννήσει καθετί απάνθρωπο, αηδιαστικά τρομοκρατικό και ειδεχθές εγκληματικό που φέρει το ανθρώπινο είδος!

Αργυρούπολη: Εκδήλωση για τους Πρόσφυγες στο Υπόστεγο, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 8.00μμ

Την Κυριακή, 13 Σεπτέμβρη στις 8.00μμ, στον Χώρο Αλληλεγγύης και Δράσης "Υπόστεγο" (25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη), θα πραγματοποιηθεί και φέτος, με την συμμετοχή προσφύγων εκδήλωση για τους Πρόσφυγες με τίτλο:

"Είμαστε Όλοι Πρόσφυγες"

Δε θα συνηθίσουμε ποτέ τις εικόνες βίας, φρίκης και δυστυχίας όσο κι αν έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα.

Δε θα συνηθίσουμε τους στοιβαγμένους μετανάστες που χωρίς φαγητό και νερό παρακαλάνε για τα χαρτιά τους.

Δε θα συνηθίσουμε τις σκισμένες σάρκες στα συρματοπλέγματα, το ξύλο και τα δακρυγόνα σε κάθε συνοριακή γραμμή.

Η Αριστερά του φόβου

γράφει ο  Τάσος Παππάς

Ξανά η Δεξιά σε ρόλο προστάτη των αδύναμων στρωμάτων και υπερασπιστή του δημόσιου συμφέροντος.

Δεν έχει σημασία που το έργο έχει ξαναπαιχτεί στις οθόνες μας και οι θεατές έχουν βαρεθεί να το βλέπουν σε όλες τις παραλλαγές του και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Επειδή, όμως, η γραμμή υπεράσπισης του Μνημονίου δεν πουλάει, χρειάζεται και λίγο αντιμνημονιακό άρωμα. Ετσι, δεν διστάζει να υποσχεθεί ότι θα καταργήσει φόρους, θα ενισχύσει τους άνεργους και τους φτωχούς αγρότες και γενικώς θα αφαιρέσει από τη συμφωνία όλες τις αντιδημοφιλείς και επαχθείς πλευρές της. Πώς; Ασήμαντη λεπτομέρεια.

ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης: Συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου με τον Νίκο Παππά, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 8.00μμ


Ρεσιτάλ κρα-κρα

γράφει ο Θανάσης Καρτερός



Ο τίτλος είναι: Μεϊμαράκης - Τσίπρας σε ρεσιτάλ εξετάσεων ευρωζωνικής "υπαλληλίας". Κι όποιος διαβάσει τις απόψεις της ΛΑΕ στο χθεσινό κείμενο γραμμής στην Ίσκρα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναρωτιέται:

Πώς, βρε παιδιά, συνυπήρχατε τόσο καιρό στο ίδιο κόμμα και στην ίδια κυβέρνηση με τον Τσίπρα; Πώς κι από πού μαζέψατε τόση εμπάθεια για τους χθεσινούς συντρόφους σας;

Και πώς κι από πού περιμένετε να έχει μέσα στην Αριστερά -αφήστε τον πολύ κόσμο- απήχηση μια τέτοιου είδους απολίτικη, αταξική, νευρική κρίση;

Διαβάστε μερικά, ως δείγμα γραφής, σκέψης, πολιτικής αντιπαράθεσης:

Πολιτικές χυδαιότητες Κεφαλογιάννη - Αποχώρησε από τo πάνελ ο Π. Σκουρλέτης (video)

Σε ένα απίστευτο κρεσέντο πολιτικής χυδαιότητας ο Μ. Κεφαλογιάννης ανάγκασε τον Π. Σκουρλέτη να αποχωρήσει από το τηλεοπτικό πάνελ
της ΕΡΤ.

Με ένα χυδαίο υβρεολόγιο προσήρθε η Ν.Δ. σε έναν ούτε κατ' επίφαση πολιτικό διάλογο αποκαλύπτοντας το πάλαι ποτέ «μάγκικο» και «τραμπούκικο» πρόσωπό της.

Ξεκίνησε να επαίρεται ότι ο ίδιος έχει εξαιρετικές σπουδές στο London School of Economics ενώ απευθυνόμενος στον κ. Σκουρλέτη του είπε «δεν ξέρω, τι σκατά έχετε κάνει, εσείς». «Είστε ανόητος» επανέλαβε πολλές φορές. «Πρέπει να σκύβετε το κεφάλι για τις ψευτιές που λέτε». «Είστε απατεώνες και ψεύτες πολιτικοί».

Ιδού, ο Βαγγέλας έρχεται

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Ο Βαγγέλας έρχεται, είναι σέξι και θα σκίσει τον Αλέξη, όπως τον προέτρεψαν οι ΟΝΝΕΔίτες, αυτά τα ούγκανα με τη χρυσαυγίτικη αισθητική, που το 2009 ζητούσαν από τον Βουλγαράκη να γ. τον π. τον Γιωργάκη.


Έρχεται ο Βαγγέλας εν τω μέσω της νυκτός. Στα κρυφά, στα μουλωχτά, κάτω από τις φτερούγες των συστημικών ΜΜΕ, που πάνε να μας τον φορέσουνε καπέλο, χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι.

Κανείς τους δεν λέει ότι ο Μεϊμαράκης είναι μεγάλος ηγέτης, ότι είναι ικανός να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Δεν τα λένε αυτά, για να μην γελοιοποιηθούν, λένε όμως άλλα, πιο πιασάρικα.

Τα έσπασε ο Βαγγέλας ο βρωμόστομος στον Ενικό

Εξαιρετικός ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην τελευταία του εμφάνιση στον ενικό. Με παρτενέρ τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο συμπαθής κωμικός ξεδίπλωσε το ταλέντο
του, χαρίζοντας απλόχερα πλούσιο γέλιο.

Μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν αποφάσισε να ανακοινώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ανακοίνωνε στη Θεσσαλονίκη.

Αφού υποσχέθηκε αίμα και δάκρυα αρχικά, κατέληξε πως μέσα σε μερικούς μήνες θα βρέξει λεφτά και η ανεργία θα πέσει στο μισό, καθώς και πως μπορεί η χώρα να πάει μέχρι τέλους του έτους στο -2 την ύφεση, αλλά αμέσως το διόρθωσε και το έκανε -1 γιατί δεν του ακουγόταν και τόσο καλά.