Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Kατερίνα Ακριβοπούλου: Ας πρόσεχαν…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Αν η προεκλογική περίοδος πριν από τις 25 Γενάρη σηματοδοτήθηκε από την πρωτόγνωρη μεταβολή συνειδήσεων, με το γενικευμένο γμτ του κόσμου να σπάει στερεότυπα και βεβαιότητες δεκαετιών, να προτάσσει μια άλλη ηθική πρόταση και μια διαφορετική κουλτούρα στην πολιτική, η σύντομη προεκλογική φάση του Σεπτεμβρίου θα καταγραφεί ως η αποθέωση του αμοραλισμού …

Και καλά τους άλλους τους ξέραμε… Δώσαμε-δώσαμε και εμπεδώσαμε 40 χρόνια κλέφτες και αστυνόμοι, το βίο και την πολιτεία των παιδιών του νεποτισμού και της κλεπτοκρατίας πέντε οικογενειών που λυμαίνονται τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτοί εκφράζουν πάντα τον εαυτό τους, δηλαδή μια διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη ολιγαρχία…

TTIP: Ένα ακόμα διακύβευμα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου

γράφει ο Γιάννης Χατζηχρήστος


Η αλήθεια είναι ότι ποτέ μέχρι τώρα τα σοβαρά πολιτικά διακυβεύματα για όσα συμβαίνουν ή σχεδιάζονται στην ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο δεν αποτέλεσαν κύριο

στοιχείο πολιτικής αντιπαράθεσης στις εσωτερικές πολιτικές αντιπαραθέσεις των κομμάτων που ζητούν την ψήφο για να κυβερνήσουν.

Όμως αυτή την φορά υπάρχει ένα τουλάχιστον θέμα που δεν μπορεί να μην τεθεί και προεκλογικά για να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Έχει όνομα και επώνυμο και λέγεται TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership).

Τι είναι η TTIP

Όλοι μας και μόνοι τους… για το μέλλον, την ελπίδα, την αξιοπρέπεια της κοινωνίας

γράφει ο Γιώργος Μουργής

Αν η οικονομία αποδεικνύει οτι είναι ισχυρότερη και κυριαρχεί στην πολιτική ζωή, θα πρέπει να εξετάσουμε, τούτη την ώρα, όχι τις αιτίες αλλά τον τρόπο που θα αναχαιτιστεί η νεοφιλελευθεροποίηση και ό,τι αυτή επιβουλεύεται ώστε να μην αποτελέσει το ιδεολογικό όργανο των ευρωπαϊκών κοινωνιών, στη εξάπλωση της.

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου προσπαθούν να επιβάλλουν έναν ιδιόμορφο τρόπο σκέψης καταναλωτισμού, παρουσιάζοντάς τον σαν τον εναλλακτικό δρόμο αποκατάστασης των ανισοτήτων και κάθε δημοκρατική απόπειρα μεταρρύθμισης με κοινωνική και ταξική κατεύθυνση από φιλολαϊκή σε λαϊκιστική.

Θεμελιώνουν έναν ιδιότυπο δογματισμό άρνησης ακόμα και μέσα από ρεαλιστικά κοινωνικά σχέδια που προβάλλονται σαν μέτρα ελάχιστης αντίστασης, εναντίον της «απόλυτης» εξουσίας τους.

Τα προσωρινά αποτελέσματα για τους Παιδικούς Σταθμούς

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα αξιολόγησης της πληρότητας των φακέλων των δυνητικά ωφελούμενων γονέων, για φιλοξενία των
παιδιών τους σε Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Οι γονείς μπορούν να δουν τα προσωρινά αποτελέσματα εδώ στην στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ και συμπληρώνοντας τα ακόλουθα πεδία:

1. τον Α.Φ.Μ. σας (υποχρεωτικά) και

2. τον Α.Μ.Κ.Α. (ή αντί του Α.Μ.Κ.Α. την Ημερομηνία Γέννησής σας), που έχετε γράψει στην αίτηση σας.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Άγιος Δημήτριος: Διήμερο εκδηλώσεων στην κατειλημμένη καφετέρια στο πάρκο του Ασυρμάτου


Τα εκτελεστέα έργα της Περιφέρειας Αττικής που θα γίνουν στον Άλιμο

Συνάντηση εργασίας είχε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης με τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη.

Θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε 
στο Δημαρχείο Αλίμου, ήταν η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για το Δήμο Αλίμου.

Συζητήθηκαν οι διαδικασίες υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος, ο προγραμματισμός και ο χρονικός ορίζοντας εκτέλεσης των έργων και ορίστηκε τριμελής ομάδα υλοποίησης.

Γιορτή Τσικουδιάς από το Σύλλογο Κρητών Ελληνικού, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 8.00μμ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών "Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ" σας προσκαλεί στη Γιορτή Τσικουδιάς ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ 2015 που θα γίνει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
στις 8.00μμ στον προαύλιο χώρο των γραφείων του Συλλόγου (κτήριο 403-4 στην πρώην Αμερικάνικη Βάση) με πολύ μουσική, τσικουδιά και κρητικό πιλάφι.

Ζωντανά πρόγραμμα με το Γρηγόρη Αλυσσανδράκη και το συγκρότημά του:
* Λαούτο - Φωνή: Γιώργος Αλεβίζος 
* Λαούτο: Γιώργος Κωνσταντάκης 
* Καχόν - Νταούλι: Κωνσταντίνος Καλατζής 
* Μπάσο: Γιώργος Λάμπρος.
Θα πραγματοποιηθεί πάτημα σταφυλιών σε αυτοσχέδιο Παραδοσιακό πατητήρι.

Είσοδος Ελεύθερη

9ο αντάμωμα Ελλήνων Αργυρουπολιτών του Πόντου, από 10 μέχρι 14 Σεπτεμβρίου

Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης διοργανώνει από τις 10 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, το «9ο αντάμωμα Ελλήνων Αργυρουπολιτών του Πόντου», στην πλατεία Πόντου της Αργυρούπολης.

Στο τετραήμερο προγραμματίζονται μια σειρά από εκδηλώσεις ενώ παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα με είδη λαϊκής τέχνης.

Δείτε το πρόγραμμα:

Η πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας παραμένει στρατευμένη στο ΣΥΡΙΖΑ αρνούμενη την Αριστερή παρένθεση

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ του Αγ. Τρύφωνα Γενική Συνέλευση της Ο.Μ. Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άλκη Ρήγο.

Η προσέλευση των φίλων και μελών της οργάνωσης ήταν μεγάλη και η περίπου τρίωρη συνέλευση είχε στο επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τον τρόπο δράσης και οργάνωσης, με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές.

Μέσα από τις πολυάριθμες τοποθετήσεις των φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση για την συνέχιση της διακυβέρνησης της Αριστεράς, μιας κυβέρνησης που ήδη στο βραχυπρόθεσμο διάστημα των επτά μηνών χάραξε την πολιτική της και απέδειξε την δημοκρατική της βούληση.

Η συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην 80ή Δ.Ε.Θ. (video)


Την βεβαιότητά του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ενώ κλήθηκε να απαντήσει για τις διαφορές με τον παλαιοκομματισμό, το πρόγραμμα διακυβέρνησης, τη συμφωνία αλλά και για τις Σκουριές.

Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην 80ή Δ.Ε.Θ. μέσω του left.gr.