Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Κι όμως Κεμάλ, ο κόσμος μας μπορεί ν' αλλάξει...

γράφει ο Στέφανος Μαντζαρίδης

Εικόνες νεκρών παιδιών που ξέβρασε η Μεσόγειος σε μια τουριστική, πολυσύχναστη παραλία, που κάνουν το στομάχι σου να σφίγγεται κόμπος πιο σφιχτός κι απ' τον Γόρδιο Δεσμό.

Παιδικά πρόσωπα με μάτια που σε κάνουν να απορείς πως είναι δυνατόν να χωράει μέσα τους τόσος πόνος.

Οικογένειες σκορπισμένες στα πέρατα της γης, χέρια που ψάχνουν απεγνωσμένα το δεύτερο μισό τους μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός τρένου σε κάποιο σταθμό της κεντρικής Ευρώπης.

Ν. Ξυδάκης: 200 ημέρες στο Υπουργείο Πολιτισμού - Τι κάναμε, τι πρέπει να γίνει

Σε τέσσερις βασικούς άξονες κινήθηκε η πολιτική πρακτική & ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Πολιτισμού
το επτάμηνο της διακύβερνησης:

– Αξιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς για παραγωγή πλούτου και δημιουργία θέσεων εργασίας.

– Εξυγίανση και αναμόρφωση εποπτευόμενων οργανισμών.

– Προγράμματα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για νέους και άνεργους καλλιτέχνες και δημιουργούς.

– Ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις, ώστε οι υποδομές πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονου πολιτισμού να λειτουργούν συνδυαστικά και πολλαπλασιαστικά με όλες τις άλλες μορφές κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, τοπικά, κλαδικά και περιφερειακά.

Τα κανάλια χάνουν τις προσφυγές για τα τέλη χρήσης συχνοτήτων

της Αγγέλας Νταρζάνου

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν οι μέτοχοι των τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο, που προκύπτουν από τέλη για τη χρήση των συχνοτήτων τους την περίοδο από το 2011 έως το 2014.

Τα τέλη χρήσης συχνοτήτων (ή ετήσιο "αντάλλαγμα" υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, όπως ονομάζεται) φτάνουν τα 24 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια, για οκτώ τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, ποσό που οι τηλεοπτικοί σταθμοί αρνούνται να καταβάλουν.

Μετά την απόφαση του υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά, από τις αρχές Απριλίου, με τις οποίες καταλόγιζε τα οφειλόμενα ποσά ενημερώνοντας τις αρμόδιες ΔΟΥ - ΦΑΕ Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, οι σταθμοί προσέφυγαν στα δικαστήρια προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του τέλους. Αρχικά με αιτήσεις προσωρινών διαταγών και στη συνέχεια με αιτήσεις αναστολής, τις οποίες έχασαν όλοι στα δικαστήρια.

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσιότητα οι λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, εκτός του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης θα είναι επικεφαλής -σύμφωνα με πληροφορίες- του ψηφοδελτίου επικρατείας. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποψήφιος στην Λάρισα και το Ηράκλειο.

* Τα ψηφοδέλτια Α' και Β' Αθήνας είναι με αλφαβητική σειρά και ΟΧΙ με σειρά εκλογής

Δύο παρεμβάσεις της Ρένας Δούρου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα

Με δύο άρθρα της, στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» και την ιστοσελίδα «Huffingtonpost», παρεμβαίνει η Περιφερειάρχης
Αττικής, Ρένα Δούρου στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αποσπάσματα από το άρθρο στην «Αυγή της Κυριακής» με τον τίτλο «Για μια συνεκτική μεταναστευτική πολιτική»:

• Το μεταναστευτικό / προσφυγικό θέμα έχει πλέον υπερβεί τα ελληνικά σύνορα και έχει επιβληθεί ως άμεση προτεραιότητα στην ευρωπαϊκή ατζέντα, με τους ηγετικούς κύκλους της ΕΕ να επιχειρούν να αντιδράσουν με καθυστέρηση, επιφανειακά, χωρίς να επικεντρώνονται στις ρίζες του προβλήματος. Μια καθυστέρηση που καθίσταται ακόμη πια ασύγγνωστη από τη στιγμή που ήδη από το 2008, το «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο», υπογράμμιζε τη συμβολή της διεθνούς μετανάστευσης στην οικονομία και τη δημογραφία της Γηραιάς Ηπείρου.

Η ταινία «Wild Duck» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

H ταινία του Γιάννη Σακαρίδη «Wild Duck» θα προβληθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα παραλία και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης
Πρωταγωνιστές: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Γιάννης Στάνκογλου, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Γιάννης Σταμπουλτζής

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τους γονείς

Στην ένταξη των δύο πρώτων έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2014-2020,
προχώρησε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, μετά από σχετικές αποφάσεις της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Πρόκειται για έργα που αξιοποιούν τους διαθέσιμους για την Περιφέρεια Αττικής πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και χρηματοδοτούν την υλοποίηση του Προγράμματος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016» που αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση γονέων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, με απώτερο στόχο τη διευκόλυνσή τους για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που δημιουργεί ο ρόλος τους ως γονείς.

Το προσφυγικό χωρίς λόγια, μόνο με δάκρυα...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 04.09.2015

“Εμείς”: Σας καλούμε να συμμετέχετε στην κάλυψη αναγκών των μαθητών μας

Εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών

Λένα Μαυρακάκη:
“Η θερμή ανταπόκριση των μελών και των συμπολιτών μας στην συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα άπορα παιδιά της πόλης μας τα 2 προηγούμενα χρόνια, μάς έδωσε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ώστε και φέτος να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια!”