Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

«Η δική μας Αριστερά»…. δεν μας πρόδωσε !

γράφει η Έλενα Γερούκη *


Μοιραζόμενη σκέψεις με συντρόφους και συντρόφισσες τελευταία, καταλήγαμε στο ότι «ο πολιτικός χρόνος είναι τόσο πυκνός πια, που οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν

πριν κάνουμε την οποιαδήποτε πρόβλεψη».

Όντως όλους αυτούς τους μήνες αυτό ζήσαμε!
Παλεύαμε εμείς με τον χρόνο και η Αριστερά με τους «δαίμονές» της.
Απογοήτευση με λίγες μόνο στιγμές χαράς κι αναλαμπές.


Μια τόσο μεγάλη νίκη για την Αριστερά στον τόπο μας , στα τόσα χρόνια προσμονής που δεν καταφέραμε να την χαρούμε ,να την πανηγυρίσουμε ούτε καν την νύχτα των αποτελεσμάτων ,όταν ο χάρτης έβγαζε παντού ΣΥΡΙΖΑ.

Η πάλη των τάξεων δεν τελειώνει με την υπογραφή μιας συμφωνίας (ηχητικό)

«Η πάλη των τάξεων δεν τελειώνει με την υπογραφή μιας συμφωνίας, αντιθέτως ανοίγει μια νέα ιστορική περίοδος που θα κριθούν όλοι, ανάλογα με το τι μπορούν να προσφέρουν στις νέες συνθήκες», τόνισε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη.

Ο υπουργός εκτίμησε πως οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου, και δήλωσε ότι έπρεπε να προκηρυχθούν:

«Προφανώς έπρεπε να γίνουν εκλογές, δε ξέρω τι είδους κυβέρνηση θα προέκυπτε από τη σημερινή Βουλή, διότι πρώτα απ' όλα αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε με άλλη λαϊκή εντολή, χρειάζεται μια επαναδιατύπωση της λαϊκής εντολής και στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Αυτό είναι το πιο δημοκρατικό, να μην εξαντλείς την τετραετία όπως άλλες, προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ υπήρχε δυσαρμονία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Υπάρχει και θέμα σύνθεσης του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

Γράφουμε την Αριστερά με... τόνο

γράφει ο Άγγελος Μανταδάκης

Tι θα έκανε ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός που θα διαπίστωνε ότι η κυβέρνησή του έχει απωλέσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή;

Ή θα κορόιδευε τον λαό παριστάνοντας τον ηγέτη της πλειοψηφίας, χωρίς να είναι, δηλαδή θα οδηγείτο σε εκτροπή, ή θα απευθυνόταν στον λαό καλώντας τον να δώσει τη δική του καθαρή απάντηση.
Ποια κυβέρνηση θέλει;

Ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε το δεύτερο και προφανώς το μόνο σωστό.

Δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά ένας πρωθυπουργός της συγκρότησης και της φυσιογνωμίας του Αλ. Τσίπρα.