Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Κρίσιμες ώρες για τον ΣΥΡΙΖΑ: "Σε ποια βάση αποφάσισαν οι σύντροφοι την ανατροπή της κυβέρνησης της Αριστεράς"


«Η μετάβαση στο νέο νόμισμα που εισηγείται θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι;», αναρωτιέται μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα

Γεροβασίλη.

«Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς» καταλήγει με την αποψινή δήλωσή της, αναφερόμενη στις σημερινές δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τις δηλώσεις τους σήμερα γνωστοποίησαν ότι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγγνώμη "αριστερή πλατφόρμα", αλλά η ζωή είναι αλλού...

του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2013, ιδρύθηκε και επίσημα - μετά από πολύχρονη παρουσία ως συνεργατικό σχήμα μιας ντουζίνας περίπου πολιτικών δυνάμεων - ως ενιαίο κόμμα της αριστεράς.

Στις πρώην συνιστώσες, όσες αντέδρασαν -που μέχρι τότε συγκυβερνούσαν αριστίνδην- δλδ ισότιμα, ανεξαρτήτως μεγέθους -ως κονκλάβιο των σοφών της αριστεράς και μοιραζόντουσαν αναλογικά (;) την κρατική επιδότηση- δόθηκε χρόνος να διαλυθούν λίγο μετά από το συνέδριο και να απορροφηθούν κανονικά στο ενιαίο κόμμα.

Το "ενιαίο κόμμα" και η "βίαιη ωρίμανση" ήταν απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.

Ανακαλεί τις άδειες της Ελληνικός Χρυσός για τις Σκουριές ο Π. Σκουρλέτης (video)

Προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές, καθώς ο αρμόδιος υπουργός ανακάλεσε τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών
που αφορούν στο έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Για την απόφασή του να ανακληθούν οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών που αφορούν στο έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, κάτι που μεταφράζεται σε προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Π. Σκουρλέτης ανακοίνωσε την απόφασή του με δήλωση που έκανε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Διαβάστε στο left.gr αναλυτικά τις δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη, καθώς και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής αλλά και ολόκληρο το κείμενο της υπουργικής απόφασης.

Η ελληνική ΤΙΝΑ *

γράφει ο Δημήτρης Ψαρράς

Το «ηθικό» επιχείρημα, σε πανό της αντιμνημονιακής
εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς»
Η υπόθεση του «σχεδίου Β» εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία. Όλο και περισσότεροι το επικαλούνται, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλο και λιγότεροι εννοούν το ίδιο πράγμα.

Και βέβαια όσο πληθαίνουν οι όψιμοι υποστηρικτές του σχεδίου-φάντασμα τόσο πολλαπλασιάζονται και εκείνοι που δηλώνουν ότι μας έσωσαν απ’ αυτό.

Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ να οργανώνει την «εθνική αντίσταση» στο υποτιθέμενο «σχέδιο Β» του Γιάνη Βαρουφάκη. Κακά τα ψέματα. Τέτοιο σχέδιο δεν υπήρξε ποτέ. Οσο περνούν οι μέρες αυτή η ανυπαρξία επιβεβαιώνεται πανηγυρικά.

Αν δεν αποδεχθούμε ότι χάσαμε αυτήν τη μάχη δεν θα κερδίσουμε ούτε την επόμενη...

Ο Φρέντυ Γερμανός είχε πει κάποτε πως δεν υπάρχουν ευτυχισμένοι γάμοι αλλά ευτυχισμένα διαζύγια.

Δεν ξέρω αν έχει δίκιο, αλλά καλό είναι να το σκεφτούν λίγο παραπάνω
οι σουρεάλ αντιφρονούντες στην κυβερνώσα Αριστερά, οι οποίοι σε καθημερινή βάση εξαπολύουν μύδρους σε βάρος τού Αλέξη Τσίπρα κι ενώ έχουν πάρει την απόφαση να αποχωρήσουν, παραμένουν βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ και, μάλιστα, αφήνουν να διαρρέει πως σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης δεν θα καταψηφίσουν αλλά είτε θα απέχουν είτε θα ψηφίσουν "παρών"!

Σύντροφοι, μήπως ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τα αστειάκια κι ο καθένας να αναλάβει λεβέντικα την ευθύνη που αναλογεί στην απόφαση που έχει ήδη λαβει;

...όχι κι όλα δικά μας !...


Σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου

Μαζεύει μήπως κανείς από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογραφές και για... εμένα;


γράφει η Ρούλα Καϊμάκη *


Καταρχήν να συστηθώ. Είμαι ένα απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελώ τα πόδια σας (όταν γυρίζω στις γειτονιές με τα υλικά του κόμματος), τα χέρια σας (όταν κολλάω αφίσες), τη φωνή σας (όταν μιλάω στους ανθρώπους).

Σας έχω δανείσει την προσωπική μου εντιμότητα και αξιοπρέπεια στον επαγγελματικό και κοινωνικό μου χώρο. Σας έχω παραχωρήσει την προσωπική μου πορεία από 19 χρονών στην Aριστερά (εποχή ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ και έκτοτε).

Σας χάρισα τις επαγγελματικές μου γνώσεις, ανεξάρτητα του αν τις αξιοποιήσατε. Δεν ζήτησα και δεν πήρα ποτέ τίποτα.

Καθείς εφ' ω ετάχθη

γράφει ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος *

Άνοιξαν οι «Ασκοί του Αιόλου» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρωινό όπου συμφωνήθηκε το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας μέσω του ESM στο οποίο κατέληξε η σύνοδος της Ευρωζώνης.

Και τι δεν ακούσθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Βέβαια οι «ασκοί» και το 
«άνοιγμά» τους δεν είναι κάτι που εντυπωσιάζει, μιας και κοινό μυστικό ήταν πως πάντοτε υπήρχαν δυο βασικές, ριζικά αντίθετες ως προς τον πολιτικό - στρατηγικό τους προσανατολισμό αντιλήψεις, εντός του κόμματος, οι οποίες διαιωνίζονταν για χρόνια ολόκληρα και που γινόντουσαν διαρκείς προσπάθειες ώστε να διαφυλαχθεί η ενότητα, με «χρυσές τομές» και ισορροπίες.