Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Μέχρι 26 Αυγούστου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για Απόρους (ΤΕΒΑ)

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Νοτίου Τομέα Περιφέρειας
Αττικής, με επικεφαλής εταίρο Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αττικής δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όσοι έχουν τις προϋποθέσεις και κατοικούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αττικής να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

"Αυγουστιάτικη Πανσέληνος" στην Καλλιθέα, το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 8.00μμ


Σκάνδαλο: Εξακολουθεί να παρανομεί η διοίκηση Κωνσταντάτου στο εμπορικό κέντρο του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Με επιστολή που υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, η παράταξη ζητά την άμεση επαναφορά του μισθωτή Μ. Χαραμουντάνη στο μίσθιο για το οποίο έχει νόμιμη μισθωτική σύμβαση και την αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς που υπέστη ο δήμος.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής αναφέρει τα εξής:
«ΠροςΔήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντάτο ΙωάννηΑντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Πέτρο ΞηνταβελώνηΠρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιάννη Τσαρπαλή 
Όπως άριστα γνωρίζετε, σύμφωνα με την 316/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η μεταστέγαση του αρχιτεκτονικού γραφείου του μισθωτή Μ. Χαραμουντάνη από το μίσθιο με στοιχεία Β-3, έως ότου ολοκληρωθούν εργασίες συντήρησης σχετικές με την ασφάλεια του συγκεκριμένου μίσθιου στο εμπορικό κτήριο του Δήμου (Λ. Βουλιαγµένης 602α).

Liberation: H ελληνική ακτοφυλακή προσπαθεί να βουλιάξει βάρκα με μετανάστες (video)

Η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής Liberation, δημοσιεύει σήμερα ένα βίντεο στο οποίο -όπως υποστηρίζει η εφημερίδα- απεικονίζονται άνδρες μέσα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος να τρυπούν φουσκωτή λέμβο
γεμάτη μετανάστες, και να τους εγκαταλείπουν.

Η σκηνή εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες μεταξύ των τουρκικών ακτών και των Δωδεκανήσων και καταγράφηκε από τους Τούρκους ψαράδες, γράφει η Liberation.

Το βίντεο, συνεχίζει το άρθρο, παρουσιάζει την ελληνική ακτοφυλακή να τρυπά ένα υπερφορτωμένο φουσκωτό σκάφος με μετανάστες με ένα μακρύ κοντάρι. Το σκάφος, όπως είναι φορτωμένο, ξεφουσκώνει σε δευτερόλεπτα.

Αλέξη, σε ευχαριστώ που δεν με πρόδωσες

γράφει ο Γιάννης Χίνος *

Είμαι από τη φύση μου προοδευτικός άνθρωπος που πάντα αναζητούσα το κοινωνικά δίκαιο και υγιές, χωρίς ομολογουμένως να το βρίσκω.

Πέρασα μια περίοδο που πίστεψα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, όμως σύντομα απογοητεύτηκα και η ενασχόλησή μου με τα πολιτικά τεκταινόμενα περιορίστηκε στις διαπιστώσεις και στην απλή παρακολούθηση με την ανάλογη απογοήτευση.

Δεν σου κρύβω ότι σε ψήφιζα από τη στιγμή που ανέλαβες τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί σε εμπιστεύτηκα αλλά γιατί έβγαζες αυτήν τη νεανική δυναμική που είχε τόσο ανάγκη ο τόπος.