Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Στοχοποίηση καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Ανήθικη στοχοποίηση επί προσωπικού και διαδικαστικού όσων υπερασπίζονται «αυτά που όλοι μαζί είχαμε πρεσβεύσει κι αγωνιστεί» από εκείνους που τα παραβιάζουν,

κατήγγειλε σήμερα η Ζώη Κωνσταντοπούλου μιλώντας στη Βουλή.

Κατηγόρησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως με τη δήλωσή του ότι το νομοσχέδιο για το μνημόνιο θα εισαχθεί στη Βουλή «Ζωής θέλοντος» (εξερχόμενος του ξενοδοχείου στο οποίο διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις) στοχοποίησε την ίδια ως πρόεδρο του Σώματος.

«Και δημιουργήθηκε εντεύθεν από τη δήλωσή σας ένα όργιο επίθεσης απέναντι σε όποιον κοινοβουλευτικό παράγοντα επιχειρούσε να υπερασπιστεί τα κοινώς κεκτημένα και παραδεδεγμένα, τη βάση της δημοκρατίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, αυτά που κι εσείς ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτροπής Οικονομικών είχατε πλειστάκις υπερασπιστεί καταγγέλλοντας ένα προς ένα τα κατεπείγοντα, αποχωρώντας από τις επιτροπές όταν ερχόντουσαν ως κατεπείγοντα μνημονιακά νομοσχέδια», είπε.

«Δεν μπορείτε να επιτρέπετε να εμφανίζονται δικαιωμένοι όλοι αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας» (video)

H Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη αρχικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα τον ρώτησε:

«Για ποιο λόγο επιτρέπετε να ευτελίζουν έναν πολιτικό χώρο και ένα κόμμα που έχει δώσει αγώνες, άνθρωποι όπως κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Κεγκέρογλου που έχουν γράψει μαύρες σελίδες στην πολιτική ιστορία.

«Για ποιο λόγο επιτρέπετε, με αυτό με αυτό τρόπο και με αυτή την ειρωνεία να απευθύνονται σε έναν χώρο που γνήσια αγωνίστηκε και υπερασπίστηκε αρχές και αξίες, άνθρωποι που έχουν αποδείξει με ποιους έχουν διαχρονικά συμπράξει και συμμαχήσει» πρόσθεσε.