Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Στο παρά πέντε θα ενταχθούν οι Παιδικοί Σταθμοί Ελληνικού-Αργυρούπολης στο ΕΣΠΑ

Ανησυχία προκλήθηκε σε γονείς - δικαιούχους του ΕΣΠΑ, όταν είδαν στους προσωρινούς πίνακες της ΕΕΤΑΑ τους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ελληνικού-Αργυρούπολης, στις μη επιλέξιμες δομές.

Ο λόγος είναι η μη κατάθεση των απαραίτητων εγγυητικών
επιστολών. Από πλευράς του δήμου η δικαιολογία είναι ότι δεν κατατέθηκαν εμπρόθεσμα οι εγγυητικές επιστολές λόγω των capital controls. Αυτό βέβαια δεν εξηγεί πώς οι άλλοι δήμοι δεν αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα.

Ωστόσο από το δήμο διαβεβαιώνουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς το πρόβλημα θα λυθεί και από αύριο που ξεκινούν οι αιτήσεις οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα ανήκουν στις επιλέξιμες δομές.

Σήμερα πάντως μετά το μεσημέρι αναμένεται να αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ οι οριστικοί πίνακες επιλέξιμων και μη επιλέξιμων δομών και από αύριο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Η ταινία «500 μέρες με τη Σάμερ» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 9.00μμ

H ταινία του Marc Webb «500 μέρες με τη Σάμερ - 500 Days Of Summer» θα προβληθεί την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα παραλία και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Marc Webb

Πρωταγωνιστές: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloe Moretz, Matthew Gray Gubler


Λίγα λόγια για την ταινία:

Προσαγωγές δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ στο κέντρο της Αθήνας


Στις αναίτιες προσαγωγές δύο εργαζομένων του Τύπου, ενός δημοσιογράφου και ενός φωτορεπόρτερ προχώρησε σήμερα η αστυνομία από

διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Χωρίς κανέναν προφανή λόγο και παρότι οι ίδιοι φρόντισαν να δώσουν άμεσα τα στοιχεία τους και να ενημερώσουν τα όργανα της τάξης για τις ιδιότητές τους, προσήχθησαν για να αφεθούν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.

Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό με εργαζόμενους του Τύπου να πέφτουν θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ με ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας αναφέρει:

Αμέριστη αλληλεγγύη και εκτίμηση στη συντρόφισσα Νάντια Βαλαβάνη

"Υπερασπιζόμαστε τη συντρόφισσα Νάντια Βαλαβάνη απέναντι στις αήθεις επιθέσεις και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και εκτίμησή μας στο πρόσωπό της" τονίζει σε ψήφισμά της η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου του κυβερνώνος κόμματος.

Ολόκληρο το ψήφισμα:

"Η συντρόφισσα Νάντια Βαλαβάνη είναι γνωστή όχι μόνο στην αριστερά αλλά ευρύτερα στο δημοκρατικό κόσμο για τους κοινωνικούς και πολιτικούς της αγώνες από την εποχή της δικτατορίας μέχρι σήμερα.

Το πλοίο-φάντασμα του Σχεδίου Β

Είναι αστείο να μιλάμε για Σχέδιο Β και αυτό να το κρατάμε κρυφό.

Δεν μπορεί να ξυπνήσει μια μέρα ο Έλληνας και να του πεις ότι από σήμερα είσαι εκτός ευρώ και ΕΕ και πρέπει να εφαρμόσεις
αυτό το σχέδιο που σου αποκαλύπτουμε τώρα.

Πάνω απ' όλα το Σχέδιο Β θέλει την έγκριση των πολιτών και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δοθεί στην δημοσιότητα και επεξηγηθεί πλήρως ώστε να είναι ενήμερος ο πολίτης.

Το να λες στον πολίτη "κοιμήσου ήσυχος εσύ και εγώ σου ετοιμάζω έκπληξη ένα "grexit λουκούμι" δείχνει βαθύ αντιδημοκρατικό χαρακτήρα.

η δεξιά ανανεώνεται...


Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή

Τα αντίμετρα του Μαξίμου

γράφει ο Τάσος Παππάς

Έπρεπε να έχει η ελληνική κυβέρνηση σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που οι δανειστές προκαλούσαν ασύντακτη χρεοκοπία;

Προφανώς, λέει η κοινή λογική. Το αντίθετο θα ήταν ευάλωτο στην κριτική περί εγκληματικής αφέλειας ή συνειδητής προσχώρησης στη στρατηγική του Σόιμπλε.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για τις κινήσεις Βαρουφάκη ότι «φυσικά, αυτονοήτως, είχα δώσει εντολή προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Π. Λαφαζάνης: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αγωνιστούν για να μην υπογραφεί τρίτο μνημόνιο


Κάλεσμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το νέο πρόγραμμα απευθύνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος προσωπικά δεν

πρόκειται να το ψηφίσει.

Μιλώντας στο Real.gr, ο Π. Λαφαζάνης αναφέρει: «Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνιστούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό.

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό».

Όλγα Γεροβασίλη: «Δε θα φέρουμε το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα από το παράθυρο στο προσκήνιο»

«Εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον ΣΚΑΪ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας πολυκομματικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εκλογών, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί». «Οι εκλογές είναι πιθανές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα πρέπει να ασχοληθούμε με το πότε θα γίνουν», πρόσθεσε.

Η κ. Γεροβασίλη είπε επίσης ότι είναι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης να προωθήσει νέο εκλογικό νόμο χωρίς το μπόνους των 50 εδρών.

Νέες απολύσεις και νέα απεργία στον Αντ1

Σε 5 νέες απολύσεις εργαζομένων προχώρησε η διοίκηση του Αντ1, μετά τις 24 εκδικητικές απολύσεις τεχνικών την Παρασκευή. Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε για σήμερα η Ένωση Τεχνικών (ΕΤΙΤΑ).

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΙΤΑ, Γιάννης Μανιάτης, κάλεσε
σε συμπαράσταση όλες τις ενώσεις του Τύπου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση καλεί τον Αντ1 να «πάψει να "σφαγιάζει" με αυτό τον ανήθικο τρόπο τους ανθρώπους που εδώ και 26 χρόνια, πρόσφεραν τόσα πολλά στον σταθμό!».

Πηγή: www.stokokkino.gr

Διαβάστε ακόμα:

Τι ζόρι τραβάς, ρε μπάρμπα ;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Κομματοσκυλοκαυγάδες

Η στρατηγική που πρότεινε ο Συ.Ριζ.Α. για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και να πάρει το χρίσμα για να κυβερνήσει μια χώρα εξαθλιωμένη και κατεστραμμένη από την πενταετή λαίλαπα, θα μπορούσε να συνοψιστεί ως εξής:

Πρώτον, στη βραχυπρόθεσμη άρση της λιτότητας και στην ανακούφιση της κοινωνίας∙ αυτό που ονομάσαμε «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».

Δεύτερον, στη διαπραγμάτευση με τους (συν)εταίρους, με στόχο την αποδοχή της προφανούς αναγκαιότητας ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους, κι εντός της ευρωζώνης, στη συμβολή για μια προοδευτική αλλαγή κατεύθυνσης του ευρωπαϊκού υπερωκεάνιου που πλέει προς την περιοχή των παγόβουνων, εν αναμονή και της αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων σε άλλες χώρες.

Τρίτον, στη μεσοπρόθεσμη διαμόρφωση μιας ριζοσπαστικής αλλαγής της χώρας με κύριους άξονες την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου.

Εσχάτη προδοσία: ο σχεδιασμός και η εφαρμογή του σχεδίου «αριστερή παρένθεση» με ολέθριες συνέπειες για τη χώρα

Προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη

Κυρία εισαγγελεύ

Σας υποβάλλω αυτή τη μήνυση με αυτό τον τρόπο γιατί ως Έλληνας
συνταξιούχος δεν δύναμαι να αντεπεξέλθω οικονομικά στα έξοδα που απαιτούνται για την κανονική δικονομική διαδικασία (αμοιβή δικηγόρων, παράβολα, έξοδα μετακίνησής μου κλπ).

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαι να γίνει δεκτή ως κανονικά υποβληθείσα και να έχει την ίδια μεταχείριση όπως οι πρόσφατες που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα και διαβιβάστηκαν αμέσως στη βουλή όπως ο σχετικός νόμος ορίζει.

Παρακαλώ να εξεταστεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας από τους:

Έκρηξη σε σπίτι επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε μεζονέτα στην οδό Πραξιτέλους στη Βουλιαγμένη. H έκρηξη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε στον κήπο της οικίας που ανήκει σε έμπορο καυσίμων.

Ευτυχώς δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. Στο σημείο βρίσκονται ΤΕΕΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός φέρεται να ρίχτηκε εντός της οικίας από δύο άτομα που επέβαιναν σε βανάκι.

Η μικρής έκτασης υλικές ζημιές που προκλήθηκαν, έπληξαν κυρίως τα παράθυρα και την περίφραξη του σπιτιού. Έκρηξη είχε γίνει στο ίδιο σημείο και στο παρελθόν. Κοντά στο σημείο της έκρηξης βρίσκεται και το σπίτι του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προκειμένου να ερευνήσει τον χώρο.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Γιατί, Βολφ ;...


Ο Τάσος Αναστασίου την Αυγή της Κυριακής 02.08.2015