Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Πέθανε ο Γιάννης Παντολέων

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Γιάννης Παντολέων, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονταν με σοβαρή πάθηση.

Ο Παντολέων Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Η καταγωγή του ήταν
από το Μεσολόγγι. Έζησε στην Αργυρούπολη από το 1963.

Εργάστηκε ως σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Θεραπευτής και πρόσφερε πολλές υπηρεσίες στον τομέα της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων,της βελτίωσης των οικογενειακών σχέσεων, της ανάπτυξης των εφήβων και της πρόληψης της ψυχικής υγείας στην Κοινότητα.

Από το 1997 εργάζονταν στο Κέντρο Πρόληψης Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Α, όχι πάλι !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Προκήρυξη-Δικαιολογητικά για τους παιδικούς σταθμούς 2015-2016 μέσω ΕΣΠΑ-ΕΕΤΑΑ - 05/08/2015 ξεκινούν οι αιτήσεις

Αναρτήθηκε στο site της ΕΕΤΑΑ, η επίσημη προκήρυξη του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2015-2016″ για την εισαγωγή βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Πατήστε εδώ  και δείτε εδώ τους προσωρινούς παιδικούς σταθμούς. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει στις 05 Αυγούστου ενώ η καταληκτική ημερομηνία είναι η 18 Αυγούστου και ώρα 14.00.

Η αίτηση συμμετοχής θα διατίθεται προς το παρόν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) από τις 04 Αυγούστου και οι δομές που μπορείτε να επιλέξετε θα αναρτηθούν στο site της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr), επίσης στις 04 Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι ως όμηροι της συμμορίας των καναλαρχών


Η οργανωμένη παραπληροφόρηση, που υπήρξε ανέκαθεν σήμα κατατεθέν της διαπλοκής, παροξυνόταν κατά καιρούς, κυρίως
όταν επρόκειτο να θιγούν τα προνόμια των καναλαρχών ή φαινόταν να διαμφισβητούνται θεμελιώδεις όροι του συμβολαίου που είχε ατύπως υπογραφεί.

Αυτές προπάντων οι κορυφώσεις, που έπαιρναν τη μορφή ανοιχτής πρόκλησης προς την κοινή νοημοσύνη ολοένα συχνότερα, ξεσήκωναν τη γενική αγανάκτηση και οδήγησαν στη γενική απαξίωση των δελτίων ειδήσεων των ιδιωτικών μέσων.

Έτσι, ένα σύστημα που διαφήμιζε μέσω της πρόκλησης την ισχύ του (και ποιος θα μπορούσε να του αντιταχθεί; αυτό καλούμασταν να πιστέψουμε) κατέληξε να χάσει τη γυαλάδα που του εξασφάλιζαν το λάιφ στάιλ και οι εκπομπές-σκουπίδια στις οποίες εξ αρχής ειδικεύτηκε.

Η Δημοτική Κίνηση «Ηλίου-πόλις» για την πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό (φωτογραφίες - ντοκουμέντα)

Η δημοτική κίνηση Ηλίου-πόλις, με οδύνη, για την ολοκληρωτική καταστροφή του δάσους μας και αίσθημα ευθύνης, καταθέτει στους δημότες της Ηλιούπολης, τις εκτιμήσεις της, για την πυρκαγιά της 17/7/2015, αλλά και τις προτάσεις της, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Η Πυροσβεστική, που έχει την αποκλειστική ευθύνη της πυρόσβεσης, έδωσε την μάχη, παρά τις γνωστές ελλείψεις προσωπικού και μέσων, με λειψό και γερασμένο στόλο αεροσκαφών, που επιχειρούσαν, σε ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες, χάρη στην εμπειρία και την αυτοθυσία των χειριστών τους και με τους πυροσβέστες, που έκαναν ηρωικά το καθήκον τους.

Μεγάλη προσπάθεια, κατέβαλαν πολλοί συμπολίτες, εθελοντές δασοπυροσβέστες, νοσοκόμοι κλπ, βοηθώντας στην κατάσβεση, με αυτοσχέδια μέσα, διακινδυνεύοντας από την φωτιά και από τις ρίψεις των ελικοπτέρων.

Γιατί δεν σηκώνεις το τηλέφωνο Νίκο Παππά;;;

“Ρεσιτάλ κινδυνολογίας από τους καναλάρχες σε συνέντευξη Τύπου - παρωδία.  Οι καναλάρχες ενοχλήθηκαν γιατί ο Νίκος Παππάς
δεν συναντήθηκε μαζί τους”

Σε ρεσιτάλ κινδυνολογίας και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα τους εξελίχθηκε η σημερινή συνέντευξη τύπου της Ένωσης ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Στο πρώτο μέρος της Συνέντευξης παρουσιάστηκαν στοιχεία της Ένωσης σχετικά με το ποια κατάσταση επικρατεί σήμερα στην ιδιωτική τηλεόραση και στο τί έχουν συνεισφέρει οι καναλάρχες στα ασφαλιστικά ταμεία, στο κράτος και στα πολιτικά κόμματα. Το δεύτερο μέρος εξαντλήθηκε σε μια σφοδρή επίθεση στο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

Προς τους άνκορμαν της ΕΡΤ...


Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή

Οι ναιμεναλλάδες

γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης


Όποιος αυτή την περίοδο δηλώνει πως δεν είναι μπερδεμένος με όσα συμβαίνουν γύρω του, ή λειτουργεί με σκοπιμότητες ή είναι βλάκας.


Είναι η πρώτη φορά που οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της χώρας αντιλαμβάνονται πως κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει το οποίο δεν είναι προαποφασισμένο, δεν προκύπτει από την επικοινωνιακή μεθόδευση της διαπλοκής, δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Δικαιολογούνται λοιπόν και τα μπερδέματα και τα “ναι” και τα “όχι” και τα “μεν αλλά”.

Σκούριασαν οι Σκουριές;

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Δεν είναι καλή στιγμή για γκρίνιες, μπορείτε να πείτε. Διότι εδώ ο κόσμος καίγεται. Και επ' αυτού μία είναι η απάντηση: Ποτέ δεν είναι καλή στιγμή για γκρίνιες.

Πάντα όμως είναι καλή
στιγμή για να μπαίνουν δημόσια μερικά πράγματα που μας μπερδεύουν, μας ενοχλούν, μας βάζουν σε ανησυχία και προβληματισμό. Όπως, καλή ώρα, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις Σκουριές, μετά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ της Ιερισσού.

Τι είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός "Στο Κόκκινο", και επανέλαβε στην Κεντρική Επιτροπή; Ότι η κυβέρνηση επιμένει να αντιτάσσεται στην καταστροφική για το περιβάλλον επένδυση.

Ο υπουργός… συνεντεύξεων, κύριος Πανούσης

του Niko Ago


[…]» (σ.σ.: ο Αλέξης Τσίπρας) να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει ανάποδα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνηση του». […]

[…]«Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος» […]

[…] «Η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και κατ” επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β' του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. αδίκημα εσχάτης προδοσίας, αναφερόμενος στον Γ. Βαρουφάκη). 
[…]

Όταν η διαπλοκή φωνάζει: φυλακή!

του Νίκου Μωραΐτη


Τίτλοι όπως «Στενεύει ο κλοιός για τον Βαρουφάκη».
Κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης!
Η δαιμονοποίηση ενός plan-b

που κάθε σοβαρή χώρα υποχρεούται να έχει.

Σπίλωση του προσώπου. Αντιμετώπισή του σαν να πρόκειται για σεσημασμένο εγκληματία. Ο υπουργός - χάκερ. Ο τρελός της δραχμής. Ο καθηγητής που έκανε πειραματόζωο την Ελλάδα…

Δεκάδες δημοσιεύματα, ρεπορτάζ, αφιερώματα στα συνήθη πάντα ΜΜΕ. Κοινή επιθυμία όλων -άλλοι το κρύβουν, άλλοι το λένε ανοιχτα- είναι να πάει ο Βαρουφάκης φυλακή!

Ψάχνω μια μελέτη για την υπομονή των Ελλήνων...


ARKAS -The Original Page

Ο λεκτικός οχετός του Ευάγγελου Βενιζέλου

του Νίκου Μωραΐτη

Στην αρχή άνοιγε το στόμα του και πλημμύριζε ο χώρος νομικές διατυπώσεις. Στη συνέχεια, ευφυολογήματα. Σήμερα ανοίγει το στόμα του και γεμίζει ο τόπος χυδαιολογίες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από τότε που δεν έχει πια υπουργείο, ούτε κόμμα, τείνει να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο βυτιοφόρο λεκτικών λυμάτων της βουλής.

Όποτε θεωρεί ότι δεν καλύπτεται από τις ύβρεις των άλλων, που δυστυχώς συχνά ακούγονται στο ελληνικό κοινοβούλιο, ανοίγει την κάνουλα.

Ενός δελτίου σιγή…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Αυτό θα πει plan b !
Σαν κοινοί εκτελεστές, οι ολιγάρχες των καναλιών, αφού εξόντωσαν τον πλουραλισμό, τη Δημοκρατία, την αισθητική
και τη νοημοσύνη μας , προχωρούν τώρα ασύδοτοι και στη φυσική εξόντωση ανθρώπων, για να εκβιάσουν και να απειλήσουν, ώστε να μη διαταραχτεί η καλοθρεμένη από χρόνια ασυδοσία τους…

Βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους όπως οι απαγωγείς του κοινού ποινικού, κρατούν ομήρους απαιτώντας λύτρα…

Ρίχνουν και πάλι πομπούς και μαύρο, αυτή τη φορά στην οθόνη του οικονομικού καναλιού SBC, λίγες ώρες μετά την απόλυση 40 και πλέον εργαζομένων από τον ΑΝΤ1 και την επομένη της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών καναλιών, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει το τοπίο στις συχνότητες, καταργώντας τη συχνότητα της αυθαιρεσίας…

Το καλό βράσιμο μαλακώνει τα σκληρά...


Σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου