Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Με νέα δάνεια - χρέη φορτώνει το δήμο η διοίκηση Κωνσταντάτου

Με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας αποφασίστηκε στο ΔΣ της 22/7/15 η σύναψη δανείου του δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα
Επενδύσεων, ύψους 2,44 εκατομμυρίων € για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού.

Τα προηγούμενα 3,5 χρόνια ως διοίκηση μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας λόγω μνημονίων και περικοπών αλλά και της υπερχρέωσης του δήμου, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες, κάναμε μια τεράστια προσπάθεια και μειώσαμε τα χρέη του δήμου συνολικά κατά 49,2% και ειδικότερα τα δάνεια κατά 30,3%.

Σήμερα, η διοίκηση Κωνσταντάτου, προκειμένου να παρουσιάσει έργο επιβαρύνει αλόγιστα τον δήμο με νέα δάνεια, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο που ενήργησαν παλαιότερες διοικήσεις της Αργυρούπολης οι οποίες είχαν φορτώσει το δήμο με χρέη.

Πρωτιά και πολλά μετάλλια για τον Γ.Σ.Γλυφάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείστηκε για πρώτη φορά η ομάδα των γυναικών του Γ.Σ.Γλυφάδας με 100 βαθμούς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.

Στους αγώνες που συμμετείχαν 290 σωματεία -κι απ' αυτά βαθμολογήθηκαν τα 97, η ομάδα της Γλυφάδας απέσπασε ακόμη 5 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια.

Με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου, η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία», οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής της Τάσος Ταστάνης εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυφάδας, τους προπονητές τους και τη διοίκηση.

Αλ. Τσίπρας για Βαρουφάκη: Φυσικά είχα δώσει εντολή για "σχέδιο άμυνας" (video)


"Φυσικά και είχα δώσει εντολή στον κ. Βαρουφάκη για ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο πρωθυπουργός το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή,

απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου Β για έξοδο από το ευρώ, από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση είχε σχέδιο για Grexit, κάτι το οποίο απέδωσε σε εταίρους και δανειστές, εξηγώντας ότι υποχρέωση της κυβέρνησης ήταν να σχεδιάσει τις άμυνές της απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν είχε δώσει εντολή για σχέδιο έκτακτης ανάγκης θα ήταν "πολιτικά αφελής".

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: