Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Το δάσος στον Υμηττό κάηκε επί προεδρίας του ΣΠΑΥ του δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου!


του Γιώργου Μπαλτά

Όλα τα γεγονότα συμβαίνουν όχι μόνο στο χώρο αλλά και στο χρόνο! Οι άνθρωποι δημιουργούν ή επηρεάζουν τα γεγονότα από το ρόλο που έχουν στη διαχείριση
των γεγονότων.


Έτσι λοιπόν για την ιστορία της Ηλιούπολης το περιαστικό δάσος Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης κάηκε επί δημαρχίας του κ. Βασίλη Βαλασόπουλου ο οποίος επί πλέον την ίδια περίοδο ήταν Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ)!

Δεν είναι «άμοιρη ευθυνών», η καθυστέρηση ανάδειξης της νέας Διοίκησης του ΣΠΑΥ. Οι «καινοφανείς» διαδικασίες του Δήμου Ηλιούπολης για τον ορισμό των Αντιπροσώπων της στο ΔΣ του ΣΠΑΥ οδήγησαν σε σχετικές προσφυγές κατά του κύρους αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Αποτέλεσμα όχι μόνο καθυστερήσεις, αλλά και μικροπολιτικά παιγνίδια πάνω στη «πλάτες του Υμηττού». Τελικά, πολύ καθυστερημένη η εκλογή του κ. Βαλασόπουλου ως Προέδρου του ΣΠΑΥ μετά από κλήρωση. Ιδού τα αποτελέσματα!

Θεανώ Φωτίου, Με ποια εργαλεία θα αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου αναλύει τα εργαλεία με τα οποία η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση - Ξεκίνησε η διανομή από τα ΚΕΠ των καρτών αλληλεγγύης, οι οποίες ενεργοποιούνται από χθες, Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης, η πίστωση της οποίας εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, από το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, θα μπορούν να προμηθεύονται κάθε μήνα, έως το τέλος του χρόνου τρόφιμα αξίας από 70 έως 220 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, και το ποσό που εκταμιεύτηκε στους περίπου 150.000 δικαιούχους, θα πιστωθεί ένας μήνας για αγορές τροφίμων.