Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τον Υμηττό

Την Τετάρτη, 22 Ιουλίου, κλιμάκιο της Κυβέρνησης με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και αποτελούμενο από τον εκπρόσωπο
της Περιφέρειας Αττικής, εντεταλμένο περιφερειακό Σύμβουλο Παναγιώτη Πατσαβό, τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Δασών του ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνο Δημόπουλο, τον διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Αναστάσιο Καζάση, τον Δασάρχη Πεντέλης Θανάση Ρέππα, την εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής Ιωάννα Βέρδη, την Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών (ΙΔΕ) Κωνσταντίνα Τσαγκάρη, τον ερευνητή του ΙΔΕ Γαβριήλ Ξανθόπουλο, τον διοικητή του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών επιπυραγό Ευάγγελο Νιάγκο και τον δήμαρχο Ηλιούπολης και Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Βασίλη Βαλασόπουλο, επισκέφτηκαν τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκαν τα παρακάτω μέτρα:

Μετά τη φωτιά καμία πρόταση για το μέλλον από τη διοίκηση Κωνσταντάτου

Η καταστροφή στον Υμηττό από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου δυστυχώς δεν φαίνεται ότι προβλημάτισε τη διοίκηση Κωνσταντάτου.

Αυτό που την προβλημάτισε και μάλιστα έντονα ήταν να αποσείσει τις όποιες ευθύνες την αφορούν στον τομέα της πυροπροστασίας, στο βαθμό που την αφορούν.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις και με τη διοίκηση να «φρικάρει» κάθε φορά που κάποιος αναφέρεται σε ελλείψεις και παραλείψεις που την αφορούν, ήταν λίγο πολύ μοιραία η κατάληξη της προ ημερησίας διάταξης στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά την πυρκαγιά.

Το πρόγραμμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίου Δημητρίου

κλικ στη φωτο για να ανοίξει

στο Δώμα Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Αγίου Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17)

Ολοκληρωμένη υποδομή για ΑμεΑ στην παραλία της Γλυφάδας

Μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία εγκατέστησε ο Δήμος Γλυφάδας στην παραλία της πόλης, καθιστώντας τη έτσι μία από τις πλέον φιλικές και φιλόξενες για όλους στην Αττική. 

Το Seatrac, ένας πρωτοποριακός μηχανισμός για άτομα με ανάγκες, τοποθετήθηκε στην παραλία της Γλυφάδας, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε όλους για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι.

Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Να μείνει η Αριστερά, για να αποδώσει δικαιοσύνη

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Να παραμείνει η κυβέρνηση της Αριστεράς, έστω και εν μέσω επαχθών μνημονίων. Να παραμείνει, ώστε να μπορεί ο υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης να φέρνει στην επιφάνεια σκάνδαλα σαν εκείνο της Αγροτικής Τράπεζας.


Σκάνδαλο μεγατόνων, από το 2000 έως το 2012 δόθηκαν 1.300 δάνεια που δεν θα έπρεπε να δοθούν, δάνεια που δεν αποπληρώθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να έχει χάσει πάνω από 5 δισ. ευρώ.

Το σκάνδαλο των σκανδάλων, στο οποίον εμπλέκεται η εγχώρια διαπλοκή σε όλες τις εκδοχές της, τράπεζες, κόμματα, κανάλια, εφημερίδες, μεγάλες επιχειρήσεις, όλα τα μωρά στην πίστα.

Η Νάντια κι εμείς

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Γιατί τη Νάντια; Γιατί δεν τους αρέσουν όσα λέει και κάνει τώρα τελευταία, είναι η πρώτη σκέψη. Πιστεύω όμως ότι το πράγμα πάει βαθύτερα.

Δεν τους αρέσει το γεγονός ότι σαράντα χρόνια δεν προσήλθε στις κουζίνες και στα σαλόνια τους. Δεν τους αρέσει ότι πέρασε από σαράντα κύματα κι ακόμα επιμένει. Δεν τους αρέσει ότι οι παλιοί της σύντροφοι, πλήθος νέων, κι ακόμα μεγαλύτερο πλήθος απλών ανθρώπων, τη θεωρούν ένα από τα πιο καθαρά πρόσωπα της Αριστεράς. Δεν τους αρέσει ότι είναι από τους ανθρώπους που γεφυρώνουν τις εξεγέρσεις τού χθες με τους στόχους τού σήμερα.

Κι έτσι την έκαναν στόχο οι επαγγελματίες κακόβουλοι της λεγόμενης ενημέρωσης. Οι μπράβοι που εκτελούν συμβόλαια λάσπης, πληρωτέα τοις μετρητοίς. Οι ποντικοί που ροκανίζουν ανθρώπους και στάσεις ζωής για να συμπεράνουν κάθε φορά το ίδιο: Όλοι είναι ίδιοι.

Οχυρό μάχης η κυβέρνηση της Αριστεράς

Την απόφασή του να εξαντλήσει τις δυνατότητες για την καλύτερη δυνατή συμφωνία με τους δανειστές και των περιθωρίων για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της Ελλάδας, αξιοποιώντας όλα τα παρεχόμενα δημοκρατικά μέσα αλλά και τη λαϊκή στήριξη διακήρυξε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή του δεύτερου νομοσχεδίου προαπαιτούμενων για να αρχίσει και η διαπραγμάτευση για τη νέα τριετή δανειακή σύμβαση.

Απαντώντας σε όσους, όπως είπε, υποστηρίζουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχει σημασία αν στην κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ. ή η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι "η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση δεν είναι επιδίωξη αξιώματος, αλλά οχυρό μάχης για τα συμφέροντα του λαού, την προστασία των αδικημένων, μάχης για τα οργανωμένα συμφέροντα".

Και μήνυμα για το μέλλον: "Αυτό το οχυρό μάχης δεν προτίθεμαι, οικειοθελώς τουλάχιστον, να το εγκαταλείψω. Δεν θα γίνουμε ούτε δειλοί, ούτε ριψάσπιδες, ούτε απολογητές χαμένων αγώνων, γιατί χαμένοι είναι μονάχα οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ".

Πηγή: www.avgi.gr

Η "γκρούπι" Χριστοφιλοπούλου ροκάρει στη Βουλή (video)


Κάθε ολομέλεια της βουλής μάς επιφυλάσσει καινούριες εκπλήξεις και θέαμα που λίγα πράγματα στην ελληνική τηλεόραση μπορούν να μας προσφέρουν.


Αν και συνήθως οι πρωταγωνιστές μιας ολομέλειας είναι οι ομιλητές, η πρόεδρος της Βουλής βεβαίως, βεβαίως και ο Γιάνης Βαρουφάκης, χωρίς αμφιβολία (και χωρίς λόγο πολλές φορές), την παράσταση αυτή τη φορά έκλεψε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Χριστοφιλοπούλου.

Την ώρα που μιλούσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τα έδρανα του κόμματος και με την κα. Χριστοφιλουπούλου να βρίσκεται πίσω της και όταν η κα. Γεννηματά αναφερόταν στον Πάνο Καμμένο, η βουλευτής έκανε πολύ έντονες γκριμάτσες και χειρονομίες αποδοκιμασίας που προκάλεσαν ποικίλα σχόλια.