Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Καληνύχτα και μην ξεχνάς, Κεμάλ...




Μετά τη μεγάλη νίκη του λαού μας 3 ψηφοφόροι του ΟΧΙ, ο Α, η Σ και ο Χ πήγαν σε μπαράκι της Αθήνας (οι θαμώνες του οποίου ήταν με το ΟΧΙ) για να τη χαρούν και να διασκεδάσουν.

Κάποια στιγμή μπήκαν 18 μπράβοι της νύχτας που είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον ιδιοκτήτη και ο ένας άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα.

Πανικός μεταξύ των θαμώνων... Άλλοι πρόλαβαν και την κοπάνησαν από την πόρτα, άλλοι απ΄τα παράθυρα κι άλλοι λούφαξαν παρέα με τα ποντίκια στο υπόγειο του μαγαζιού.

Ο Α κράτησε περήφανη στάση και πήγε να αποτρέψει τον μπράβο. Η σφαίρα τον βρήκε στην καρδιά. Η Σ συνεπλάκη με τους υπόλοιπους και δυο σφαίρες τη βρήκαν στην πλάτη. Ο Χ αφού έριξε μερικές μπουνιές και κλωτσιές, έπεσε μπρούμυτα στο πάτωμα και γλύτωσε τις σφαίρες.

Grexit και αριστερή παρένθεση πάνε (τραγικά) μαζί

γράφει ο Θωμάς Μπιζάς *


Η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Αλέξης Τσίπρας εχτές με αίσθηση ευθύνης έκαναν ότι μπόρεσαν για να αποτραπούν τα δυο σενάρια που συστηματικά και

με πάθος προωθούν οι πιο ακραίοι και συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Το σενάριο του Grexit και το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Παρά την ισχυρή εξουσιοδότηση από την βουλή , αυτήν την ώρα δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα τα καταφέρουν τελικά να αποτρέψουν την υλοποίηση αυτών των σεναρίων.


Προσωπικά ελπίζω να κατάφεραν να αποτρέψουν τουλάχιστον το πρώτο σενάριο , δηλαδή του Grexit, το οποίο όπως λέει και ο κ. Λαπαβίτσας , τώρα δεν είναι διαχειρίσιμο.

Αθήνα, Πνύκα, 5ος αιώνας π.Χ.


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 09.07.2015

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση

Στις Βρυξέλλες σήμερα οι κρίσιμες συνεδριάσεις του Euro Working Group (11:00 ώρα Ελλάδος) και του Eurogroup (15:00 ώρα Ελλάδος). Την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής και η Σύνοδος των «28».

Με 251 «ναι» έναντι 32 «όχι» και 8 «παρών» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδοτήθηκε από τη Βουλή να διαπραγματευτεί με βάση την ελληνική πρόταση τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές.

Παρακολουθήστε εδώ λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μέσω του left.gr