Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κυβέρνηση: Γιατί απορρίψαμε τις προτάσεις των δανειστών



Με ενημέρωση που εξέδωσε πριν λίγα λεπτά η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει ποια ακριβώς είναι η τελική πρόταση των θεσμών και εξηγεί για ποιους λόγους την απέρριψε.

1. Η πρόταση των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση ήταν να νομοθετηθούν άμεσα βαθειά υφεσιακά μέτρα [τα οποία θα πλήξουν και τον ήδη τραυματισμένο κοινωνικό ιστό της χώρας] ως προϋπόθεση για πεντάμηνη χρηματοδότηση η οποία, ωστόσο, κρίνεται παντελώς ανεπαρκής. Αν αυτή η πρόταση γινόταν αποδεκτή από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, οι πολίτες και οι αγορές θα προεξοφλούσαν ένα πεντάμηνο περαιτέρω συρρίκνωσης που θα οδηγούσε σε άλλη μία διαπραγμάτευση υπό συνθήκες κρίσης. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση των θεσμών.

“Η Ηλιούπολη κατάντησε Βρωμούπολη” (φωτογραφίες)

Τι υπέροχα που ζούμε σε αυτή τη πόλη. Η Ηλιούπολη κατάντησε Βρωμούπολη και πολύ χαιρόμαστε όλοι οι κάτοικοι γι’ αυτό.

Τι να το κάνεις
το πράσινο?? τα ξερόχορτα, τα σκουπίδια, τα μπάζα δίνουν ένα εκπληκτικό χρώμα στη πόλη.

Καθαριότητα, γιατί να ασχολείται τόσος πολύς κόσμος?? αφού με τη βρωμιά δεν χάνονται άσκοπα ατέλειωτες ώρες καθαριότητας.

Είμαστε λένε με την πλάτη στον τοίχο !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Ομοφοβικά σχόλια & διαφημιστικά τρικ στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου!

Την επιστολή - κάλεσμα προς τους Δημότες από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Χατζηδάκη έφερε στο προσκήνιο ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Μπίτσικας.

(Διαβάστε εδώ την επιστολή του Δημάρχου)

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπίτσικας παρουσίασε κείμενο που καλούσε τους Δημότες να συνάψουν δωρεάν(;) Συμβόλαιο με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και το οποίο παρουσίαζε τους όρους του προγράμματος.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Έβαλαν παράνομη και επικίνδυνη διαφημιστική ρακέτα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης (video)

Πότε ήρθαν με το γερανό σε ολόκληρη λεωφόρο Βουλιαγμένης, πότε την έστησαν τη διαφημιστική ρακέτα, πότε έφυγαν, δεν τους είδε κανείς.
Εκτός και αν τους είδαν και έκαναν τα στραβά μάτια.

Γιατί δεν μπορεί, κάποιος θα είδε κάτι. Τη μια μέρα σήκωσαν με το γερανό τη ρακέτα και την τοποθέτησαν στη τσιμεντένια βάση και την άλλη έβαλαν τα “λαμπερά” πρόσωπα των παρουσιαστών του καναλιού!

Όταν κάποιοι περίοικοι πήραν τηλέφωνο στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, για να κάνουν παράπονα, oι αρμόδιοι υπάλληλοι, δήλωσαν έκπληκτοι: “Καλά, πότε την έβαλαν; Δυστυχώς χρειάζεται γερανός για να την κατεβάσουμε, αλλά δεν έχουμε”.

Να δούμε πόσο καιρό θα μείνει η παράνομη πινακίδα πάνω στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, πριν τη γέφυρα. Στη Γλυφάδα πάντως, συνεργεία του δήμου "ξερίζωσαν" παρόμοιες διαφημιστικές πινακίδες.


Πηγή: geitoniamou.gr

Δήμος Αλίμου: "Η Ζωή Είναι Ωραία" για όποιον έχει και πληρώνει μετρητοίς – Πρόγραμμα Ιουλίου-Αυγούστου


Πολιτισμός τοις μετρητοίς από το δήμο Αλίμου με το χάπι της "προσιτής τιμής".

Άλιμος: "Τα σκουπίδια δεν είναι… για τα σκουπίδια", την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 7.00μμ

Κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν σε αρμονία με τη φύση. Έτσι η έννοια “σπατάλη” δεν νοείτο και η ανακύκλωση των πόρων ήταν δεδομένη και ενταγμένη στον κύκλο της ζωής.

Σήμερα, όλα αυτά, στο όνομα του σύγχρονου κόσμου, έχουν διαταραχθεί και ανατραπεί, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για την ποιοτική διαβίωσή μας.

Τα σκουπίδια μας είναι μια καθημερινή κατανάλωση πόρων και συγχρόνως μια συσσώρευση υλικών. Προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία, όταν η διαχείρισή τους δεν εξοικονομεί και δεν ανακυκλώνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό αυτούς τους φυσικούς πόρους.

Τουσκ: Game is over - Τσίπρας: 1,5 εκ άνεργοι, δεν είναι παιχνίδι & να μην υποτιμάτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός

Δραματικός φέρεται να είναι ο διάλογος που έχει εκτυλιχθεί ανάμεσα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Έλληνα πρωθυπουργό στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, είπε στον Αλέξη Τσίπρα «Game is over» (το παιχνίδι τελείωσε).

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να του έχει απαντήσει: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους και 3 εκατ. φτωχούς ενώ χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς εισόδημα μόνο με τη σύνταξη των παππούδων.»

Ο Βαρουφάκης τι έγινε ;...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Περιήγηση και γνωριμία με το ιστορικό και φυσικό περιβάλλον της Νήσου Υδρούσας, την Κυριακή 28 Ιουνίου

Το σημείο συνάντησης
Το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της νήσου Υδρούσας, με τον γραφικό ορμίσκο και την έντονη δασική βλάστηση αποτελεί ενδιαίτημα για πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας.

Μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι μεταξύ άλλων οι γλάροι και τα αγριοκούνελα ενώ το νησί είναι και επίσημα καταγεγραμμένο ως ενδιάμεσος σταθμός ανάπαυσης μεταναστευτικών πουλιών. Δίκαια λοιπόν έχει χαρακτηριστεί σαν Δασικό.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αρχαιολογική αξία του νησιού για το οποίο υπάρχουν ήδη αναφορές σε αρχαία κείμενα.

Χωρίς μισθό οι Σχολικοί Φύλακες στο Παλαιό Φάληρο!

Tο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη (μη) μισθοδοσία των Σχολικών Φυλάκων που παρέμειναν και εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους έχοντας κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα,
δουλεύοντας κανονικά όλο το προηγούμενο διάστημα και μέχρι σήμερα, αποτέλεσε το εναρκτήριο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Φαλήρου της Δευτέρας 22 Ιούνη.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης» Π. Φαλήρου, Κώστας Μερκουράκης, έθεσε προ ημερησίας το ζήτημα, ενημερώνοντας το Συμβούλιο για το γεγονός ότι οι εν λόγω υπάλληλοι πήγαν στις 10 του Ιούνη να παραλάβουν το μισθό τους και βρήκαν το 1/3 των χρημάτων στους λογαριασμούς τους, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως -όπως υποστηρίζουν- η οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Σταθερή η Ελλάδα στις θέσεις της - Χωρίς συμφωνία το Eurogroup (συνεχής ενημέρωση)

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup καθώς η ελληνική πλευρά παραμένει σταθερή στις θέσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου το πρωί του Σαββάτου.

Τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές και απορρίπτει η ελληνική πλευρά

Οι εξελίξεις εδώ σε liveblog μέσω του left.gr

'Ακου φάση ρε μεγάλε !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα