Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ενδοπαραταξιακές κόντρες, σχολικοί φύλακες & ομοφοβικά σχόλια στο Δημοτικό Συμβούλιο του Παλαιού Φαλήρου

Αλλεπάλληλες εσωτερικές συγκρούσεις επεφύλασσε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Π. Φαλήρου για την παράταξη της πλειοψηφίας, αφού ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές προκλήθηκαν διαξιφισμοί με φωνές,
αλληλοκατηγορίες και… «γαλλικά» στο εσωτερικό της παράταξης Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης» Π. Φαλήρου, Κώστας Μερκουράκης, έθεσε προ ημερησίας το ζήτημα, ενημερώνοντας το Συμβούλιο για το γεγονός ότι οι εν λόγω υπάλληλοι πήγαν στις 10 του Ιούνη να παραλάβουν το μισθό τους και βρήκαν το 1/3 των χρημάτων στους λογαριασμούς τους, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως -όπως υποστηρίζουν- η οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Falirofornia Festival, το Σάββατο 27 Ιουνίου από τις 6.00μμ



Η είσοδος είναι ελεύθερη
Beers will be sold on spot

Follow Falirofornia on:
www.facebook.com/falhrofornia
www.instagram.com/falirofornia

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης: Να σταματήσει η ομηρία των μικροπωλητών και να δοθούν άδειες


Πηγή: www.nstv.gr

Καλλιθέα: Η Αλληλεγγύη τραγουδάει ξανά στην Πλατεία Δαβάκη, το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 7.00μμ

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, 7.00μμ, στην Πλατεία Δαβάκη, "η Αλληλεγγύη τραγουδάει ξανά".

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας σας καλεί να γνωρίσετε τις δράσεις του, να δείτε πώς μπορείτε να βοηθηθείτε και να βοηθήσετε.

Ζωντανή μουσική από την μπάντα της «Στροφής», τους Bandallusia, Ερμίτες, Fiasko, Belief the band, Dtaeys & Viral, Exit, Fer de Lance.

Φαγητό από την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος».

Συμμετέχουν: Ένα καράβι για τη Γάζα, ΒΙΟΜΕ, ΙΨΥΠΕ, OMNIA TV, ΣΧΕΔΙΑ.

Πηγή: solidaritykallithea.wordpress.com

Άγιος Δημήτριος: 19ο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου, την Παρασκευή 26 Ιουνίου & ώρες 10.00πμ-4.00μμ


"Ένας μεγάλος έρωτας" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 9.00 & 11.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης προβάλλει την ταινία του Λίο ΜακΚάρεϊ "Ένας μεγάλος έρωτας - An Affair to remember" (ΗΠΑ, 1957, έγχρωμη, 119΄) την Τετάρτη
1η Ιουλίου στις 9.00 & 11.00μμ.

Οι καλοκαιρινές προβολές πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη (Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, λεωφορείο 237 για Άνω Ηλιούπολη από σταθμό Μετρό Δάφνης).

Από τα διασημότερα χολιγουντιανά μελοδράματα, υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ. Μια τυχαία γνωριμία που εξελίσσεται σε μυθιστορηματικό έρωτα. Ο Κάρι Γκραντ, ένας αποτυχημένος καλλιτέχνης, ως ο πνευματώδης πλεϊμπόι Νίκι Φεράντε και η Ντέμπορα Κερ, ως η δύσπιστη τραγουδίστρια Τέρι Μακέι γνωρίζονται σε ένα πολυτελές πλοίο και παραδίδονται στην έλξη τους...

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης (Μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας - Ο.Κ.Λ.Ε.)
Ηρώς Κωνσταντοπούλου 59-61, Τ.Κ.: 16346, Ηλιούπολη
Τηλ.: 210 9937870, 210 9941199, 210 9914732, 6945405825
ιστοσελίδα: 
www.klh.gr, e-mail: info@klh.gr

Η Γιολάντα βρήκε άντρα...


ARKAS - The Original Page

Τριήμερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις από το Δήμο Γλυφάδας

«Πολιτισμός της γειτονιάς» είναι ο τίτλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας στο πάρκο Ευρυάλης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει δύο συναυλίες, ανοιχτές στο κοινό, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει το πρόγραμμα προβολής ταινιών σε υπαίθριους χώρους με την είσοδο όσων επιθυμούν να παρευρεθούν να είναι ελεύθερη.

Η αυλαία θα ανοίξει από τους Εncardia, το προσεχές Σάββατο 27 Ιουνίου στις 8.30μμ, στο πάρκο Ευρυάλης (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου), οι οποίοι θα παρουσιάσουν μελωδίες εμπνευσμένες από τα τραγούδια και την παράδοση των ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας συνδέοντάς τα με τους εκρηκτικούς ρυθμούς του ιταλικού Νότου.

«Το μήνυμα στην άμμο»: Του βιβλίο της Φωτεινής Μπαλομένου στον "Γαλαξία" της Νέας Σμύρνης

γράφει η Εριέλλα Χρυσού


Στο δημοτικό πολυχώρο πολιτισμού «Γαλαξίας» παρουσιάστηκε από τις Εκδόσεις Διώνη το βιβλίο της Φωτεινής Μπαλομένου «Το μήνυμα στην άμμο».

Την παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποίησε η Μαριέττα Μπακαλοπούλου, φιλόλογος, πολιτικός επιστήμων και Αντιπρόεδρος του Π.Ο. του Δήμου της Νέας Σμύρνης.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της πόλης www.nstv.gr μίλησε η δημοτική σύμβουλος Μαριέττα Μπακαλοπούλου, εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να κάνει την παρουσίαση αυτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θέλησε να βοηθήσει στην προαγωγή της συγγραφικής δουλειάς μιας Νεοσμυρνιώτισσας συγγραφέα.

Βούλα: «Ο Ήλιος και το Φεγγάρι» - Συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια στο «Σοφία Βέμπο», την Τετάρτη 1η Ιουλίου

Συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια και την Ελένη Βουδουράκη διοργανώνει ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης την Τετάρτη 1η Ιουλίου στις 9.00μμ στο θέατρο «Βέμπο» (Κ. Καραμανλή 14, Βούλα) υπό το φως της πανσέληνου.

Οι μελωδίες από το γεμάτο πάθος ακορντεόν της Ζωής Τηγανούρια και η λυρική φωνή της Ελένης Βουδουράκη, θα μας ταξιδέψουν μουσικά από την Αργεντινή, στη Λατινική Αμερική, μέχρι την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, σε μία συναυλία που θα δέσει το σύγχρονο τραγούδι με τη λυρική φωνή.

Συνταξιδιώτες μας σ' αυτό το μουσικό ταξίδι θα είναι οι Astor Piazzolla, Ennio Morricone, Richard Galliano, Carlos Gardel και πολλοί άλλοι, όπως και οι γνωστοί σε όλους μας Μάνος Χατζηδάκις, Βασίλης Τσιτσάνης και Μανώλης Χιώτης.

Ένα πολυεθνικό «Orient Express» μας περιμένει...
Καλό μας ταξίδι... με είσοδος ελεύθερη.

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Με επιτυχία η παράσταση «ΚΟΥ ΚΟΥ» της εθελοντικής θεατρικής ομάδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις της Εθελοντικής Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που
παρουσίασε το έργο «ΚΟΥ ΚΟΥ» του Georges Feydeau.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τρεις παραστάσεις, δύο στην αίθουσα «Ιωνία» στη Βούλας και η μία στην αίθουσα του 1ουΔημοτικού Σχολείου Βάρης. Σε όλες τις παραστάσεις οι αίθουσες ήταν ασφυκτικά γεμάτες.

Παράλληλα με τις παραστάσεις, η Κοινωνική Υπηρεσία απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να φέρει τρόφιμα για τους απόρους συμπολίτες μας, και η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας, οι παραστάσεις θα επαναληφθούν.

Πάμε τοίχο !...



Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Οι ιερές συμμαχίες των εραστών της λιτότητας

του Στέλιου Παππά *

Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σε απόλυτη σύγκλιση με το ΔΝΤ και με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις στην Ευρώπη έχουν ανεβεί στα κάγκελα για την επικείμενη συμφωνία.

Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθώντας να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν οι δυνάμεις της εσωτερικής υποτίμησης και της λιτότητας στα προηγούμενα πέντε χρόνια προβάλει ένα συνολικά διαφορετικό υπόδειγμα.

Πρώτον διαφορετικό υπόδειγμα για τον τρόπο κατανομής των βαρών, δηλαδή να κατανεμηθεί το βάρος στα εισοδηματικά στρώματα που έχουν δυνατότητα και κυρίως σε αυτά που τα προηγούμενα χρόνια δεν συμμετείχαν στην κατανομή των βαρών ή συμμετείχαν ανισότιμα.

Ασημένιο το «δελφίνι» της Αργυρούπολης

Μεγάλη κούρσα έκανε ο Δημήτρης Δημητρίου στα 400μ. ελεύθερο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό του Μπακού.

Ο πρωταθλητής από την Αργυρούπολη, είχε έρθει στους αγώνες με τον 8ο καλύτερο χρόνο και ο στόχος του ήταν να μπει στον τελικό. Κάτι που κατάφερε από τον πρωϊνό ημιτελικό με τον 5ο καλύτερο χρόνο και έφτασε να διεκδικεί και το χρυσό.

Μετά την κατάκτηση του μεταλλείου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Πολ Κρούγκμαν μαινόμενος: «Τι νομίζει ότι κάνει το ΔΝΤ; Θέλει να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή να χρεοκοπήσει την Ελλάδα;»

Ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στους New York Times καταφέρεται εναντίον των συζητήσεων περί «ελληνικού ατυχήματος» και Grexit, καθώς εκτιμά πως αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα φταίει το ΔΝΤ και όχι η ελληνική μεριά.

Ο γνωστός οικονομολόγος γράφει στο άρθρο του, φανερά εκνευρισμένος από τους χειρισμούς των πιστωτών και τον στραγγαλισμό της Ελλάδας:

«Δεν έχω μιλήσει πολύ για την Ελλάδα τελευταία γιατί δεν θέλω να φωνάξω "Grexit" μέσα σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο. Αλλά διαβάζοντας για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, κάτι πρέπει να πω».

Π. Σκουρλέτης: Οι δανειστές θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης (video)

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς σε σχέση με την επίτευξη ή μη συμφωνίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας «την παρελκυστική τακτική των δανειστών που είναι έξω από κάθε πολιτική ηθική».

Όπως εκτίμησε ο υπ. Εργασίας, «οι δανειστές επιδίωκαν το στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας για να φτάσουμε αδύναμοι στο τραπέζι των τελικών διαπραγματεύσεων».

Μιλώντας για την απόσυρση της πρότασης έμμεσης μείωσης των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας μίλησε για ένα «παιχνίδι πολιτικών συμβιβασμών» από την πλευρά των δανειστών «που αποσκοπεί να μειώσει το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης». «Θέλουν», τόνισε, «να ξηλώσουν τις προτάσεις που έχουν ένα κοινωνικό πρόσημο».

ΜΚΙΕ: Γιατί συνεχίζει να ισχύει ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων;

Από τα τέλη του Απριλίου 2015 είχε τεθεί προς δημόσια διαβούλευση μία νέα υπουργική απόφαση, που στόχευε να δοθεί λύση σε μεγάλη μερίδα ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν αποκλειστεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με σοβαρές συνέπειες στους δείκτες υγείας τους ή ακόμη και με τραγική για αρκετούς κατάληξη.

Η υπουργική απόφαση υποτίθεται ότι θα δημοσιευόταν στην εφημερίδα της κυβέρνησης στα μέσα Μάιου. Έφθασε σχεδόν Ιούλιος και αναρωτιόμαστε για το τί συμβαίνει και πού άραγε έχει παγώσει για «άγνωστο» μέχρι στιγμής λόγο η απόφαση αυτή.

Γιατί δεν δημοσιεύεται επιτέλους; Έξι μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης και συνεχίζουν ακόμη να ισχύουν οι μνημονιακοί νόμοι που εξαθλιώνουν 3 εκατομμύρια συμπολιτών μας!

Τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει *

Η χθεσινή ημέρα ήταν εξόχως διδακτική για όλους. Φάνηκε, πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι τα απλουστευτικά σχήματα «18 έναντι 1» σε επίπεδο χωρών ή «3 - 1» σε επίπεδο θεσμών δεν αποδίδουν τη σύνθετη ευρωπαϊκή
πραγματικότητα.

Απλώς, όσο πλησιάζει κανείς πιο κοντά στη λύση ή τη ρήξη, γίνεται φανερό καθώς οι μάσκες πέφτουν και ο καθένας κοιτάζει τα συμφέροντά του.

Φάνηκε επίσης ότι οι θέσεις των δανειστών είναι ιδεολογικοποιημένες και όχι «τεχνοκρατικά» δημοσιονομικές. Πιέζουν, σε ξεδιάντροπη συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες τους, για την ανατροπή των φιλολαϊκών πτυχών της ελληνικής πρότασης.

Το θέμα είναι τώρα τι λες

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Εκτελούνται μεταφορές και στην κοινωνία; Μάλιστα. Και στην πολιτική; Μάλιστα. Και τι είδους μεταφορές, παρακαλώ; Πολλές και διάφορες.

Μεταφορές βαρών, για παράδειγμα. Μεταφέρονται τα βάρη από τους μη έχοντες στους έχοντες με τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, λέγεται επισήμως.

Αλλά και μεταφορές ανησυχιών. Μεταφέρονται ανεπισήμως αλλά μαζικά οι ανησυχίες από κείνους που χθες έλεγαν όλα για το ευρώ σε κείνους που έλεγαν καμιά θυσία για το ευρώ. Ή, οι πιο μετριοπαθείς, όχι άλλες θυσίες για το ευρώ.

Ο Σαμαράς ζητά κυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό

«Χρειάζεται εθνική συνεννόηση και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και για την έξοδο από την κρίση», υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του
στο περιοδικό Crash, την Τετάρτη λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και τον ίδιο στη θέση του πρωθυπουργού, με αφορμή ενδεχόμενη απώλεια δεδηλωμένης στην ψηφοφορία επί πιθανής συμφωνίας.

Στο ερώτημα εάν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση υπό τον κ.Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ απάντησε:

Σταθερή η Ελλάδα στις θέσεις της - Δύο κείμενα προς συζήτηση στο Eurogroup (συνεχής ενημέρωση)

«Οι ελληνικές προτάσεις εξειδικεύθηκαν και κατατέθηκαν στους θεσμούς και θα κατατεθούν και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζουν κυβερνητικές πηγές εν όψει του Eurogroup που θα ξεκινήσει στις 2.30μμ ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκτός από το κείμενο της ελληνικής πλευράς, στο Eurogroup θα συζητηθεί και το κείμενο των δανειστών.

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο μαραθώνιος γύρος των διαπραγματεύσεων του πρωθυπουργού με τους θεσμούς και όλα τα βλέμματα στρέφονται στο Eurogroup όπου θα κατατεθούν τα 2 κείμενα.

Τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές και απορρίπτει η ελληνική πλευρά

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις της Τετάρτης.

Οι σημερινές εξελίξεις σε liveblog μέσω του left.gr.