Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Πάση θυσία...


Ο Τάσος Αναστασίου στο 79ο τεύχος του HOT DOC

Πανεργατικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, την Κυριακή 21 Ιούνη στις 7.00μμ

Το κάλεσμα του ΜΕΤΑ:

Οι λεγόμενοι θεσμοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα μας και τον ελληνικό λαό λες και δεν έγιναν εκλογές στις 25 Γενάρη και δεν αποφάνθηκε για τον τερματισμό των μνημονιακών πολιτικών και για την επαναφορά των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Είναι πλέον φανερό σ’ όλους, ακόμα και σε όσους μπορεί να είχαν αυταπάτες, ότι οι «θεσμοί» και οι δανειστές θέλουν να «τιμωρήσουν» τον ελληνικό λαό για τις επιλογές του και να στείλουν το μήνυμα σ’ όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι η λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους είναι μονόδρομος.

Έκθεση τμημάτων ζωγραφικής στον Ταύρο, την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 8.00μμ

Τα τμήματα ζωγραφικής Μοσχάτου-Ταύρου πραγματοποιούν τα εγκαίνια της έκθεσης την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 8.00μμ στην αίθουσα 7 π. Δημ. Σφαγείων στον Ταύρο.

Διάρκεια έκθεσης από Τρίτη 23 έως Σάββατο 27 Ιουνίου καθημερινά από τις 18.30 ως 21.00.

Είσοδος Ελεύθερη.

Μια γυναικεία πνοή στα decks του Route 32 Rock'n'Blues Fun Club, την Τετάρτη 24 Ιουνίου



από το facebook

ΟΑΕΔ: Άρχισαν οι εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Μοσχάτου

Άρχισαν σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου οι εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ, για τη σχολική χρονιά 2015-2016. Οι εγγραφές θα γίνονται έως 3 Ιουλίου.

Για το Μοσχάτο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: Καλύμνου 5, Τηλ. 210 9566727.

Οι τελικοί πίνακες επιλογής θα αναρτηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Πληροφορίες και έντυπα της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην διεύθυνση www.oaed.gr.

Απόψε ο DJ Notis στο Route 32 Rock'n'Blues Fun Club


από το facebook

Μέχρι 30 Ιουνίου οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νέας Σμύρνης

Οι αιτήσεις για νέες εγγραφές με συνημμένα δικαιολογητικά στους παιδικούς σταθμούς για το επόμενο σχολικό έτος θα υποβάλλονται μέχρι 30 Ιουνίου στο γραφείο της Δ/νσης του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ν. Σμύρνης, Ελευθερίου Βενιζέλου 18, 3ος όροφος από τις 9.00πμ έως 2.00μμ καθημερινά.

Περισσότερες πληροφορίες: http://neasmyrni.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5531%3A2015-04-17-07-37-40&catid=71%3A2008-06-05-14-31-09&lang=el

Κι εμείς, φίλε, από τους πατεράδες μας το κληρονομήσαμε !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Πάρκο σκύλων και θερινό κινηματογράφο ζητά η Βούλα

Μια μεγάλη λίστα από προτεινόμενα έργα και παρεμβάσεις προς υλοποίηση από τη δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνέταξε στην τελευταία του συνεδρίαση το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βούλας.

Από τις προτάσεις ξεχωρίζουν η θέση για «χωροθέτηση και διαμόρφωση ειδικού χώρου εντός κάποιων πάρκων για αποκλειστική χρήση των σκύλων», ένα θέμα που απασχόλησε και παλιότερη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση.

Ένα αναλυτικό υπόμνημα με προτάσεις κατέθεσε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών μέσω του συμβούλου της, Μανώλη Βαρδαβά, το οποίο υιοθετήθηκε στο σύνολό του από το Συμβούλιο και ενσωματώθηκε στην απόφαση.

Μέχρι τις 10 Ιουλίου πρέπει να απαντήσουν οι Άραβες για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει δώσει προθεσμία μέχρι και τις 10 Ιουλίου στην αραβικών συμφερόντων κοινοπραξία που ενδιαφέρεται για τον
Αστέρα Βουλιαγμένης.

Μέσα σε αυτές τις 20 ημέρες πρέπει η Jermyn Street να απαντήσει στο αίτημά του σχετικά με την αποδοχή ή όχι της νέας πρότασης για την αξιοποίηση.

Στην περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, τότε οι διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα επαναπροκηρύξουν τον διαγωνισμό.

Οι «αλληλέγγυοι κρατουμένων στα Νότια» για τις συνθήκες κράτησης γυναικών στα κρατητήρια του Ελληνικού

Άθλιες και διαρκώς επιδεινούμενες είναι οι συνθήκες κράτησης στον χώρο του Ελληνικού, όπου κρατούνται αποκλειστικά γυναίκες, σύμφωνα με καταγγελία της συλλογικότητας «Αλληλέγγυοι κρατουμένων στα Νότια», που αποτελείται από κατοίκους της περιοχής, έχει ως στόχο το κλείσιμο των κέντρων κράτησης και σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιεί επισκεπτήρια, «προκειμένου να είμαστε δίπλα στις μετανάστριες που ζουν έγκλειστες εκεί».

Ανάμεσα σε άλλα, η συλλογικότητα έχει διαπιστώσει ανεπαρκές, αλλά και βρόμικο και άθλιο φαγητό, ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση σε είδη προσωπικής υγιεινής, ενώ οι κρατούμενες δεν μπορούν να πάνε το βράδυ τουαλέτα αν δεν τους ανοίξει ο φύλακας.

Ο Σαρικόπουλος καρφώνει για τους μικρούς του Πρωτέα Βούλας (video)

Στο Summer Basketball Camp του Πρωτέα Βούλας βρέθηκε ο διεθνής σέντερ της ΑΕΚ, Ζήσης Σαρικόπουλος.

Ο μπασκετμπολίστας της Ένωσης μίλησε με τους
νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, ενώ έκανε και πράξη την απαίτηση τους, ώστε να πραγματοποιήσει προσπάθειες καρφωμάτων.

Ο ύψους 2,13 αθλητής της ΑΕΚ μετά την επίδειξη καρφωμάτων υπέγραψε αυτόγραφα σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του camp.

Μπορείτε να δείτε πλάνα στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή: 3vita.gr

Αυτή η στασιμότητα...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 16.06.2015

Ε. Τουσέν: Ποσό 242 δισ. από το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, απεχθές και δεν πρέπει να πληρωθεί (video)

Ποσό περίπου 242 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος θεωρείται παράνομο και απεχθές και δεν πρέπει να πληρωθεί, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους Ερίκ Τουσέν.

Αντίθετα πρέπει να πληρωθούν στο 100% τα ομόλογα που κατέχουν οι Έλληνες μικρομολογιούχοι, οι δημόσιοι οργανισμοί και τα ασφαλιστικά ταμεία.


Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη Βουλή, με την συμμετοχή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, παρουσιάσθηκε η Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Όταν η Κομισιόν προπαγανδίζει με tweet τη συγκέντρωση των μνημονιακών, τι άλλο να πεις;»


Αγκάθι για τους δανειστές και όπλο στα χέρια της χώρας είναι το έργο (και ειδικά το προπαρασκευαστικό πόρισμα που δημοσιοποιήθηκε)
της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.

Η πρόεδρος της Βουλής μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι:

ΠΡΩΤΟ: Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής αποκωδικοποιεί το χρέος, στοιχειοθετώντας με τρόπο επιστημονικό το «διά ταύτα». Και αυτό είναι πως πρόκειται για χρέος «παράνομο και απεχθές», με όλα τα χαρακτηριστικά «που μας επιτρέπουν να μην το πληρώσουμε» και σίγουρα να «αναστείλουμε την αποπληρωμή του».

Ανοίγει την αυλή του για το καλοκαίρι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου αποφάσισε ότι κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, η αυλή του σχολείου θα είναι ανοιχτή για τα παιδιά.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση βασική προϋπόθεση αποτελεί η διατήρηση του αύλιου χώρου καθαρού, να συνοδεύονται τα παιδιά και να μην γίνονται φθορές στο σχολείο.

Πέντε παραστάσεις Καραγκιόζη στις πλατείες της Ηλιούπολης

Με πέντε παραστάσεις, ανοιχτές στους μικρούς και μεγάλους πολίτες της Ηλιούπολης, αναβιώνει για μια φορά ακόμη το Θέατρο
Σκιών του Καραγκιόζη.
  • 18 Ιουνίου στην πλατεία Φλέμινγκ
  • 23 Ιουνίου στην πλατεία Ανεξαρτησίας
  • 24 Ιουνίου στην πλατεία Τοπάζη
  • 30 Ιουνίου στην Κεντρική πλατεία
  • 2 Ιουλίου στην πλατεία Αναγνωσταρά
Ο φημισμένος καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Σπυρόπουλος με τον ξυπόλητο ήρωα της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τον Καραγκιόζη, τα κολλητήρια, τον Χατζηαβάτη, τον Μπάρμπα-Γιώργο και τους υπόλοιπους της παρέας, με τους απίθανους διασκεδαστικούς διαλόγους τους, με τις παλιές κλασικές τους ιστορίες μπολιασμένες με πραγματικά και σύγχρονα νοήματα, θα γεμίσει τις πλατείες της πόλης με γέλια.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8:30 το βράδυ και είναι δωρεάν για το κοινό.

Μην ανησυχείς !...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Ανοιχτό Μάθημα από τη σχολή UDS στο Πέτρινο Θέατρο της Αργυρούπολης, την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 9.00μμ

Στις 30 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ, η Urban Dance Society by Cristianna Skiada θα παρουσιάσει στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο της Αργυρούπολης το Ανοιχτό Μάθημα για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Η Urban Dance Society μετά απο δύο πολύ πετυχημένες παραστάσεις τα προηγούμενα έτη, φέτος θα παρουσιάσει στα πλαίσια του Ανοιχτού μαθήματος τις επιδόσεις των μαθητών των ερασιτεχνικών τμημάτων στο κλασσικό μπαλέτο, το σύγχρονο, το μοντέρνο, το break-dance.

Μοσχάτο: Παρουσίαση του βιβλίου “Λαμόγια στο χακί” στη Μεσοποταμία, το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 8.00μμ


Νέα Σμύρνη: Τελετή αποφοίτησης τμήματατος ποντιακών χορών 2013-2015 του Συλλόγου Ποντίων "Αργοναύται Κομηνοί" (video)

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Στην αίθουσα εκδηλώσεων «Άγγελος Δεληγιώργης» του πολιτιστικού συλλόγου Ποντίων Αργοναύται Κομνηνοί πραγματοποιήθηκε
εκδήλωση - τελετή αποφοίτησης του τμήματος εκμάθησης ποντιακών χορών της περιόδου 2013-2015.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ποντιακοί χοροί από τους απόφοιτους με θέμα το Καρς του Καυκάσου, στο οποίο ήταν αφιερωμένο το βίντεο που προβλήθηκε και που περιλάμβανε ιστορικά στοιχεία και μαρτυρίες.

Στους μαθητές απονεμήθηκε αναμνηστικό δίπλωμα του συλλόγου, βιβλίο ποντιακών χορών, αλλά και πουγκί που περιείχε χώμα από τη Ζέλετσα του Καρς.

8ο Φεστιβάλ Νέων Ελληνικού-Αργυρούπολης, 26 & 27 Ιουνίου


Ο εφιάλτης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον μαθητή αναβιώνει στο δικαστήριο

της Ειρήνης Προμπονά

Με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης συνεχίστηκε την Πέμπτη στο Εφετείο, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη Αποστολόπουλου που καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2014 για την δολοφονική επίθεση εναντίον του 17χρονου μαθητή Φοίβου Δεμερτζίδη στο 3ο ΓΕΛ Π.Φαλήρου.


Πρωτόδικα ο Γ.Α έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή για απόπειρα ανθρωποκτονίας «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ενδεχόμενο δόλο».

Όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, μέσα από τις μαρτυρίες συμμαθητών και φίλων του τότε 17χρονου μαθητή, της διευθύντριας του σχολείου, αλλά και φίλων της οικογενείας, ξαναζωντάνεψαν οι εφιαλτικές στιγμές της επίθεσης του πρωινού της 28ης Ιανουαρίου 2013, όταν ο Γιώργος Αποστολόπουλος και ο ανήλικος, τότε, Αλέξανδρος Χατζηπαυλίδης επετέθησαν με μαχαίρι στις 8 το πρωί στον 17χρονο μαθητή, έξω απο το σχολείο του.

Συγγνώμη, προτείναμε εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας ή μου φάνηκε;


Εδώ και λίγες ώρες η επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από την αίτηση της ΤτΕ για έκτακτη χρηματοδότηση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ELA.
Ωστόσο το τρομακτικό σενάριο φαίνεται να είναι άλλο...
του Κώστα Εφήμερου

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη «προτείναμε η παρακολούθηση του προϋπολογισμού να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση, με αυτοματοποιημένο σύστημα που θα προβλέπει οριζόντια μείωση των δαπανών όταν εκτροχιάζεται ο προϋπολογισμός και παρουσιάζει πρωτογενές έλλειμμα».

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μετά από αυτό οι υπουργοί οικονομικών αρνήθηκαν και πάλι μια συμφωνία με την Ελλάδα. Οι λέξεις από μόνες τους είναι μαχαίρια «εβδομαδιαία βάση», «ανεξάρτητα από την κυβέρνηση», «αυτοματοποιημένο σύστημα», «οριζόντια μείωση δαπανών όταν εκτροχιάζεται ο προϋπολογισμός»...

Με την πλάτη στον τοίχο...

Από GREXIT..., να φάν’ κι οι κότες, του Γιάννη Ιωάννου

Κάτσε στα αυγά σου ή ένα μεσαιωνικό παραμύθι για την εκπαίδευση

γράφει η Ανδριανή Στράνη

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στο χωριό ένας άνθρωπος πονηρός, που είχε κότες· σιγά σιγά με τον καιρό οι κότες πλήθαιναν και αποφάσισε να τις κλείσει σε ένα μεγάλο κοτέτσι και να κάνει εμπόριο.

Στριμωγμένα τα πουλερικά και με ειδική τροφή ελεγχόμενη έκαναν πολλά αυγά, οπότε εκείνος κατέβαινε με μεγάλο κοφίνι και τα πουλούσε στην πόλη.

Ο αυγουλάς, όπως τον φώναζαν οι νοικοκυρές, έγινε περιζήτητος, γιατί όλοι νόμιζαν ότι τα αυγά του ήταν φρέσκα, από κότες ελευθέρας βοσκής και τροφής.

Γιατί λέμε ΟΧΙ στην τιμωρία!

της Κατερίνας Τατσοπούλου *

Η τιμωρία για χρόνια αποτέλεσε τρόπο διαπαιδαγώγησης και αγωγής. Υπήρξε το κατεξοχήν εργαλείο της μαύρης παιδαγωγικής η οποία κυριάρχησε στον 18ο αι. και περιελάμβανε
την χρήση της σωματικής και ψυχολογικής βίας για τον «συνετισμό» των παιδιών.

Μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά εκπορεύοταν κυρίως από την αντίληψη ότι τα παιδιά έχουν φύση με διαβολικά στοιχεία που πρέπει να χειραγωγηθεί για να εξαλειφθούν.

Σήμερα, η σωματική τιμωρία απαγορεύεται. Ένας σημαντικός αριθμός ερευνών έχει διαπιστώσει ότι η σωματική τιμωρία επεμβαίνει στην φυσιολογία του εγκεφάλου και ουσιαστικά τροποποιεί την αρχιτεκτονική του. Στην εκπαιδευτική κοινότητα έχει σχεδόν εκλείψει.

Το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία σε δημόσια διαβούλευση

Σύμφωνα με το υπουργείο, το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αποτελεί μεταβατικό στάδιο έως την κατάθεση του νέου θεσμικού πλαισίου. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου (ώρα 14.00).

Σε δημόσια διαβούλευση στον δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων τίθεται η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπό τον τίτλο: «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, το οποίο αντιμετωπίζει ζητήματα λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και της έρευνας, αποτελεί μεταβατικό στάδιο έως την κατάθεση του νέου θεσμικού πλαισίου.

Είμαστε όλοι αυτοδίδακτοι !...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 17.06.2015